ESTEN: mohu mluvit za sebe - mě bylo od začátku jasné, že VK nemůže valně intervenovat, spíše nové ministr ŽP Šebesta, který hned mezi prvními věcmi tento návrh uložil k ledu. Já k VK rozhodně žádnou "osobní nenávis" necítím, ani se neuvědomuji nějaký "rudý hadr přes oči" - sám se divím, že v poslední době v některých věcech (EU, ptačí chřipka) souhlasím, ale to mi nebrání poukazovat a kritizovat jeho dlouhodobý postoj k jakékoliv ochraně environmentu. Problémem je, že ty jeho "rady", jak píšeš, jsou dlouhodobě stavěné na parciálním vidění probblému, částečné neznalosti problematiky. pro nějje, jak se vyjádřil, ekonomie věda, jejímž prizmatem lze nahlížet (kalkulovat, vyčíaslit) snad vše. právě proto zaujímá takové rigidní a trorpidní postoje. Ani nejmoudřejší nedohlédne do všech koutů, ale vem si, jak se prezentuje narcistmí Klaus: jako mentor, odborník, relevantní hodnotitel. a navíc: ekonomie - to je oikos (dům, bytnost) a nomos (počítání), kdežto ekologie jest oikos, logos (celek, smysl, souvztažnost, zpětnovazebnost) --- z mého úhlu pohledu se dlouhodobě nesnaží vidět právě jiné vztahy, než ty ekonomizující - tedy - v našem případě, kolik budeme moci vytěžit, budou li moci stavět hotely a apertmány ap. vycháyí to z jeho přesvědčení, že "salát a baťoh" jsou levicové výmysly. sám prohlásil, že nikdy pod stanem nespal. že občanské spolky nemají do ochran přírody co mluvit. ap aj. Lecos to ilustruje. nechci ho hodnotit jako člověka, necítím k němu zášť, ale jeho výroky o ochraně životního prostředí jsou dostatečně známé a jasné. a přece jen - je to prezident republiky, netřeba to bagatelizovat, že jde jen o"přítelaké rady" :) snad mi rozumíš.