LALINA: pár příspěvků na nyxu neberu jako svatou válku, nebo útok na sebe a žádost o změnu vlastních názorů, jen zmiňuju, že to může působit agresivně.
taky mám vizi Řádu, ale snažím se o cestu mezi tím, abych tuhle vizi začala považovat za objektivní Řád věcí, který by měl být platný pro všechny, a tím, abych všechno zrelativizovala a sebrala tomu konkrétní váhu.
na základě zkušenosti, že člověk může propadnout šálení, že vidí víc než vidí, a aniž by si to uvědomoval, může prostě snadno ignorovat vize jiných lidí. selektivní vnímání.
Hitler měl asi taky svoje vize a přišly mu oprávněné a v souladu s Řádem. schizofrenici mají taky svoje vize, podobně jako bankéři a Václav Klaus. nemáme prostě prvobytně pospolitou společnost, která sdílí jednotnou vizi, filosofii, mýtus.
s čímž souvisí i moje otázka, jestli někdo nenarazil na nějaké modely toho, jak koexistovat s přírodou za stávajícího počtu populace? v jakých uspořádáních?
v tomhle mi přijde smysluplná decentralizace a utváření menších komunit, ale vypadá to na běh na dlouhou trať...
a taky, jestli by třeba české zemědělství mohlo dlouhodoběji živit celé Čechy.
a
http://www.finc.cz/skola/semestr7/ppra-prednasky.pdf
Pozemkové právo