KOKES: :o)). jenze nezapominejme, ze pro spoustu lidi bylo DIY vzdycky zpusob, jak si privydelat k zivobyti. ja bych se bez moznosti odreagovat se po praci na zahrade asi zblaznil. a ostatne - i libi se mi, kdyz se kolem domu hospodari. ono to tak nejak "zije". tezko se to popisuje, ale je tam pritomno "neco", co umre, kdyz se vsechno zatravni, trava se kazdy tyden zastrihne na pet centimentru, vykaci se stare jablone a tresne a zasadi tuje a stribrne smrcky a jedina prace kolem domu je jezdeni se sekackou a dohlizeni, aby se na grilu nepripalilo maso.
ted, kdyz vyjdu na zahradu, tak mam po kolena vysoky porost rozkvetlych pampelisek, mezi tim koberce nizsiho popence a rozrazilu, mistama trsy bilych hluchavek a kopriv :o)), ve vzduchu se vznasi opadajici okvetni platky ze tri vzrostlych tresni, ktere mame na zahrade, zacinaji akorat nakvetat hrusne, jablone a svestky. vsude je plno vune z tech stromu, do toho vcely.. cmelaci kralovny a mensi vcely samotarky si hledaji mista, kde by mohly zalozit novou kolonii/naklast vajicka. stara stodola s odrpanou vapennou omitkou je prave pro samotarky idealni. casto jenom tak stojim a koukam, jak to castecne zchatrale jen tak zeje. prijde mi to jako hrich opravit, vyrezat, posekat.. vratit se do dnesni "uhlazene" doby.