KOKES: Sem to spíš pochopila tak, že má rozhodovat ministerstvo a ne samozvané neziskové organizace. Ono je to vcelku fakt logický - kdyby většinová společnost měla apriori zájem o ochranu přírody, tak zvolí třeba stranu Zelených. Veřejnost ve volbách dala jasně najevo, kterému programu dává přednost a je fér podle toho jet. Když něco chce většina, tak menšina má prakticky smůlu. Když většina lidí chce dálnici, je blbost místo ní třeba vysázet les. Tohle prostě je logický. Logický samozřejmě z určitýho úhlu pohledu, který je oproti jiným pohledům nejméně komplikovaný a jako takový nejsnáze použitelný.
V té diskusi s Drobilem mě strašně zaujala tahle otázka: "Pekny den pane Ministre. Nemate pocit, ze jste pojal smysl Vaseho ministerstva spatne? Nema MZP byt ministerstvo, ktere pusobi vlastne jako ombudsman prostredi, ve kterem zijeme a snazi se omezovat dopady lidskeho chovani na nej? Dekuji, J.H."
Mě vlastně nikdy nějak nenapadlo pochybovat, že to tak není (nemělo by být). Nicméně pan Drobil má jednoznačnou odpověď: "Opravdu ne." ... Docela mě mrzí, že to víc nerozved..