LALINA,
LALINA: No, já jsem tedy v lese, když byla borůvková kalamita, také viděl davy lidí, ale strach jsem neměl. Jen mi to "trochu" zkazilo výlet.. A popravdě nevím, jak bych se měl na věci koukat jinak, než z pohledu dneška. Neříkám, že si myslím, že za dvacet let to bude stejné, jako teď, ale nejsem věštec a nevím, jak to bude. Navíc pochybuji, že by se to vrátilo do čtrnáctého století a pytlačení se stalo způsobem obživy pro většinu lidí. Spíše si myslím, že se veškeré pokusy udržet přírodu a vrátit jí původní ráz budou stupňovat. To, že to s životním prostředím jde do kopru si uvědomuje čím dál více lidí a jelikož málokomu je ukradené, jak, kde a v čem budou vyrůstat jeho děti, tak si myslím, že to nebude tak příšerné. Samozřejmě, že jsou, byly a budou firmy, kterým jde čistě o zisk a životní prostředí je jim ukradené, ale když se koukneš do devatenáctého a dvacátého století, tak to ty firmy mají těžší a těžší a sankce jsou čím dál, tím vyšší.. Jsem možná idealista, ale myslím si, že pohled lidí na přírodu se za poslední léta rapidně změnil..