LALINA: no ja nevim jak v Krkonosich, tam ja nejezdim, ja jezdim uz vic jak 15 let hrebenovat do Jeseniku, kde jsou stovky spis tisice hektaru s boruvcim. vetsina boruvek kazdy rok bez ohledu na mnozstvi boruvkaru shnije. to by sem musely prijet cely vlaky ukrajincu. a pak pristupuju problem c.2 - co s nasbiranyma boruvkama? kdyz nemas kontakty, tak to neprodas. a ony moc dlouho nevydrzi bez chladaku (v srpnu je hic). v jesenikach vim, ze pred par lety par ukrajincu jezdilo. vetsinu jsem znal osobne. slo o jednu rodinu, ktera pomahala jednomu z nich vydelat prachy, protoze kdyz byl mlady a blby, tak se nejak zapletl s mafii a nadelal u nich enormni dluhy, ktere by NIKDY z ukrajinske vyplaty nezaplatil. takze nekolik let jezdili, dreli jak negri a skladali se mu na to. kdyz to doplatil, zustal s rodinou v CR, a jeho pribuzni postupne prestali jezdit, i kdyz by si tady jiste za mesic vydelali vic nez v UK za rok. byl bych opatrny na reci typu "jedna pani povidala", protoze jsem se setkal s takovym mnozstvim vylhanych reci, ze mi nad tim zustaval rozum stat. jestli chces, tak pristi rok ve vhodnou dobu si udelej vylet do Jeseniku, pujcim ti ze stare znamosti hreben, vezmu te na nejake dobre misto a muzes si to vlastnorucne vyzkouset (natrhat bagl), abys videla, ze trhani boruvek hrebenem nijak boruvci neposkodi. rika se tomu - osveta hrou. Komenskemu by srdce zaplesalo ;o).