• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    MAEDHROSAsijská televizní tvorba: TV pořady, TV filmy, seriály, minisérie
    DAWYT
    DAWYT --- ---
    MAEDHROS: skoda ze bez titulku :)
    MAEDHROS
    MAEDHROS --- ---
    Nějaký linky ke stažení Journey to the West (předpokládám, že bez titulků):
    http://tieba.baidu.com/p/1179046485
    Pages 1 až 7...
    MAEDHROS
    MAEDHROS --- ---
    Z asijských filmů...
    HATOR: Mně se Dou Zhikong líbil. Ono je to i tím, že asi budu jeden z mála lidí, který maj Yuana Chengzhi jako protagonistu fakt rádi. Je to kolektivista jak prase, konfuciánsky ušlechtilej je až na půdu a ženu, kterou miluje, opustí kvůli ženě, k níž má závazky (nebo si to aspoň myslí). Oproti idiotům, co dělaj při formální příležitosti povyk kvůli kaňce na šatech svý vyvolený, je to hotovej balzám na duši.
    Největší eye candy v BXJ jsou pro mě osobně Li Yan, jeho žena a He Tieshou. A velitel Jinyiwei An Jianqing, samozřejmě. A Xia Xueyi. Jiaovi to hodně sekne (a má naprosto parádní kostým a dešvorc).
    A Li Yan. Hlavně v poslední epizodě. Někteří lidé se prostě narodili pro bílou.

(Nechtělo se mi spřízněnej klub zanášet fangirl talkem...:-))
    MAEDHROS
    MAEDHROS --- ---
    HITOMI: Jo, Pili je naprosto úžasná záležitost.
    HITOMI
    HITOMI --- ---
    tak jsem nasla novou zabavu :) Tchaj-wansky Pili Puppet show :)
    Legend of Black White Dragon Wolf Subbed Trailer - YouTube
    http://www.youtube.com/watch?v=QwkMtLpOleI
    HATOR
    HATOR --- ---
    MAEDHROS: Ale tak zase - úplně to nezapadlo a naděje umírá poslední :)
    MAEDHROS
    MAEDHROS --- ---
    HATOR: Hm. Tak vypadá to, že v Číně na DQZD dojde příští rok. (Pravda, "příští rok" to měl bejt už v roce 2007...;-p)
    HATOR
    HATOR --- ---
    MAEDHROS: O tom mi nemluv, korejský a čínský verze bývají vyprodaný a japonský stojej nejmíň 5x víc, je to šílený. A to jsou stejnej region jako my. Snad se k tomu časem dostane někdo uvědomělejší :)
    MAEDHROS
    MAEDHROS --- ---
    HATOR: Potíž je v tom, že od šestý epizody dál už je to za yeny (za ne úplně málo yenů) a navíc to vypadá, že japonci jsou trapně nepodvratný a neuploadujou DVDripy...:-)
    Dokonce i objednání DVD jsem zvažovala, ale zdá se, že ceny za DVD jsou v Japonsku poněkud šílený.
    HATOR
    HATOR --- ---
    MAEDHROS: Nech toho! Ještě ti budu závidět a zkazí mi to karmu :)

Teda doufám, že to bude k sehnání časem i někde s titulkama, podle obrázků a ukázky to vypadalo náramně. Akorát se bojím těšit, že se k tomu nedostanu :)))
    MAEDHROS
    MAEDHROS --- ---
    MAEDHROS: Yaaaaaaa, na netu prvních pár epizod "Da Qin zhi dao" ke zhlédnutí gratis!
    Já vím, že s tím furt nemístně otravuju, ale 4 roky těšení jsou 4 roky těšení, to s člověkem (neřkuli s fangirl) udělá hrozný věci.
    Xiao Fenga jako režiséra to nezapře (což není úplně dobře, ten melodramaticky soudružský Meng Tian byl poněkud 哈哈), navíc se do toho tu a tam vloží takovej divnej voiceover, kterej to podle všeho uvádí do historickýho kontextu, což mi z hlediska narace a dramatickýho účinu přijde jako hodně pitomej nápad...
    Ale Xiongnu jsou děsně cool, Modu je frajer (hrdelní zpěv v soundtracku je klišé, ale já to chválím...:-)), Zhao Gao je *naprosto* k sežrání (zatím se tváří neškodně, ale už se nemůžu dočkat, až to rozbalí a začne záporačit) a Kou Shixun se mi jako Qin Shihuang zatím velmi zamlouvá.
    (Korunní princ toho zatím moc nenamluvil, ale je podle očekávání velmi dekorativní.)
    Jo, a ústřední hudební motiv je total ušní červ.

Po první epizodě těžko soudit (zdá se, že prvních pár dílů bude co do tempa, tónu a akčnosti hodně "introductory", takže žádná smršť), ale zatím se to tváří slibně.

Je teda ale fakt, že jakmile to má něco společnýho s Qinama, jsem schopná skousnout i mejdlosrágory typu "Ancient Terracotta War Situation"...:-} (DQZD se ale zatím naštěstí jeví jako podstatně lepší počin.)
    HATOR
    HATOR --- ---
    Asi jsem upadla na hlavu a nevím o tom, koukám konečně na Boys before Flowers, a díky té hlavní holce to nakonec snad ani nebude tak blbý, jak jsem se obávala :)

Boys Before Flowers - DramaWiki
    http://wiki.d-addicts.com/Boys_Before_Flowers
    HATOR
    HATOR --- ---
    MAEDHROS: No já proti tomu taky nic nemám, ale asi jsem to nevyjádřila úplně dostatečně :) Prostě mi leze krkem, když je to tam "na efekt", nesouvisí to s dějem a všichni akorát dělají salta, která jsou prostě příliš neuvěřitelná. Tak nějak mám představu, že by to mělo bojovníkům dodat jistou "nadlidskost", ale spíš jako postrčit, než aby z nich dělala šašky, a to mi právě přijde, že se poslední dobou děje. Dost mě to irituje třeba v Three Kingdoms, to je zcela vážnej seriál s dějem, ty bitvy tam jsou v podstatě nadbytečné, kdyby nebyly, s dějem by se nic moc nestalo, ale místo aby je pojali tak nějak "reálně", zase všichni lítají a koně dělají kotrmelce, hlavně to neumí pořádně sestříhat, takže dost placama netušíš, kdo bojuje a s kým, páč mají všichni pochopitelně stejný zbroje. A to mi vadí. Ten úžasnej souboj na rozštípnutej meč v Bi Xue Jian je prostě úžasná podívaná, o tom fakt žádná :) Nebo ty lítací rukávové scény v ROTCH nebo ty souboje na nitě v Xiao Ao Jiang Hu (tom novým), tam mi to sedne, patří to k ději. Ale štve mě, když to z obrazu trčí jak bolavej palec, ničemu to neslouží a ty jenom čekáš, až už to proboha skončí a začne se konečně něco dít.
    Jsem se nějak rozepsala, sorry. Ale tyhle věci mě zajímají, ráda si poslechnu jinej názor, pokud mi někdo vysvětlí, že to bez skákací kamery a hromady výbuchů nejde, nechám se poučit :)))
    MAEDHROS
    MAEDHROS --- ---
    No tak jestli je v seroši *jenom* nebo *převážně* to CGI, tak je to v loji, WTZ.
    Ale jako způsob pojednání filmovejch soubojů mi to samo o sobě až tak nevadí. (Vyváženýmu kombu kung-fu, wire-fu, CGI a normální, poctivý filmařiny dám samozřejmě vždycky přednost a CGI heavy dráto-fu coby trend mi taky už trochu leze na nervy, tím spíš, že v televizi to většinou moc kvalitně nedávaj - ale nerada na wire-fu a počítačový efekty nadávám, taková spousta lidí to dělá tak nějak z principu, že jsem se naučila s tím nadáváním z principu polemizovat...:-))
    HATOR
    HATOR --- ---
    MAEDHROS: Mně to teda začíná lízt krkem, příběh jde do háje a furt tam jenom něco lítá nebo vybuchuje, a máš recht - televizní rozpočet tomu ještě ubere :( V ROTCH už to podle mě bylo fakt na hraně, ale třeba v Da Tang You Xia Zhuan už to bylo vyloženě přehnaný a moc. Ti herci se kruci hejbat umí, mají tam plno kaskadérský stafáže taky, ne? Jako kvůli Ba Yinovi jsem ochotná koukat i na to, jak schne po dešti písek, kdyby občas prošel kolem, takže jsem to Da Tang trochu odpustila, ale fakt míň je někdy hodně víc.
    MAEDHROS
    MAEDHROS --- ---
    Se nemůžu nepodělit...
    Nějaký ty galerie k Da Qin zhi dao...
    Kdokoli to skládal dokupy, má evidentně stejnej vkus jako já, takže je to silně monotematický... Ale je to teda milej doklad toho, že seriál je konečně venku...:-]

http://blog.0-w-0.net/2011/08/19/kaedefever/
    http://blog.0-w-0.net/2011/08/26/%E3%80%8E%E5%A4%A7%E7%A7%A6%E7%9B%B4%E9%81%93%E3%80%8F-gallery2/
    http://blog.0-w-0.net/2011/09/03/%E3%80%8E%E5%A4%A7%E7%A7%A6%E7%9B%B4%E9%81%93%E3%80%8F-gallery3/

HATOR: To CGI mi přijde takový...hodně manhua. Extra mi to nevadí, ale asi bych se bez toho obešla, zvlášť při televizním rozpočtu...:-]
    HATOR
    HATOR --- ---
    Tak koukám, že na Youtube už jsou epizody ze Swordheroes Fate, ale je v tom zase moc lítání. Kruci, Charlene je sice dřevo, ale Nicholas Tse se hejbat umí, nepotřebuje na to tuny CGI :(((

剑侠情缘之藏剑山庄 片花.flv - YouTube
    http://www.youtube.com/watch?v=IsocwZtbH-E
    HATOR
    HATOR --- ---
    MAEDHROS: Aha, dík. Zkusím taky zapátrat, až budu mít chvíli.
    MAEDHROS
    MAEDHROS --- ---
    Ten trailer asi bude na mini-film, nicméně ten mini-film by měl propagovat online hru. Jestli to dobře chápu.
    HATOR
    HATOR --- ---
    MAEDHROS: Jak říkám, moc jasný mi ty souvislosti nejsou mezi tím trailerem a seriálem, možná je to jen trailer fakt na nějakou hru, i když že by Hu Ge hrál v RPG, bych se dost divila. Takže pokud náhodou narazíš na nějaký další informace, budu ráda. Já teda na Gea zrovna moc neulítávám, hezkej ksichtík, celkem se umí hýbat, ale uvidíme, co z něj bude tak za pět let. Ale obecně mě zajímají ty fantasy věci (včetně lítacích wuxia).

No vlastně máš pravdu, State of Divinity bylo taky víckrát, od Flying Fox a Bi xue jian teda znám jen jednu verzi. Myslela jsem ty Kondory + Meč a šavli a Knihu a meč. Royal Tramp byl pokud vím jen 2x a původní je hooodně stařičkej. A teda mluvím o seriálech, filmy inspirovaný aspoň částí knížky jsou zas něco jinýho.

Jinak ano, pokud by vymysleli něco smysluplného nového, jsem pro. Akorát mám dojem, že snad všechno natáčejí na motivy něčeho, tak nevím, jestli docházejí nápady, nebo už se nedá nic vymyslet? Všechny seriály samozřejmě neznám, neb stále ještě potřebuju aspoň přibližné titulky. A začala jsem na to koukat poměrně nedávno teda, takže mám ještě mezery :)
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam