• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    MAEDHROSAsijská televizní tvorba: TV pořady, TV filmy, seriály, minisérie
    DAWYT
    DAWYT --- ---
    HATOR: to je super, myslim, ze o to bude velky zajem! Opici kral je pecka nejvetsi. Davam bohuzel jen AJ a to ne moc dobre..
    HATOR
    HATOR --- ---
    Heh, přej si a bude ti přáno. Lekce čínštiny pro začátečníky a lehce pokročilé - nutno předčítat nahlas :D

HATOR
    HATOR --- ---
    MAEDHROS: No já vím, chce to ještě HODNĚ pilování z mé strany :)
    MAEDHROS
    MAEDHROS --- ---
    HATOR: Ad pilování čínštiny... Jia you!, Jia you!
    HATOR
    HATOR --- ---
    HATOR: A teda ono to dřív nebo později asi vyjde na DVD, i když tyhle dlouhý ságy pak bývají často sestříhaný nebo tak ukrutně drahý, že se to nedá. Njn, jdu pilovat mandarínštinu :)
    HATOR
    HATOR --- ---
    MAEDHROS: To je u ROTK taky, že jo. Ale má to kolik desítek dílů a všechno by mělo sedět, případně být ovysvětlivkováno (což velice oceňuju), takže zas taková sranda to fakt není. Mně stačí dělat nějakou 16ti dílnou Koreu a uhlídat minimálně, aby se všechny postavy jmenovaly stejně (což teda u číny zjednodušuje pchinjin) a aby se používaly všechny stejný termíny. Navíc nakoukávat k tomu hafo jiných seriálů zabere minimálně stejně tolik času, jako to jít vyhledat na strejdu googla. Takže hodně (času).
    MAEDHROS
    MAEDHROS --- ---
    U Cesty na západ je zas ale ta výhoda, že už byla v různých verzích přeložená tolikrát, že je nač navazovat a kde se inspirovat...
    HATOR
    HATOR --- ---
    DAWYT: No já s tím nemám moc společnýho, ale občas se někde na netu potkám se dvěma lidma, kteří na tom pracujou, a zatím to pořád ještě slibujou, tak snad jo - je to práce jako blázen se spoustou odkazů na dohledávání, nesmírně je obdivuju. Ale osobně hlavně doufám, že budou i ty Příběhy od jezerního břehu, ty slibujou opatrněji :)
    DAWYT
    DAWYT --- ---
    HATOR: super, tesim se moc:) (a urcite je nas vic!)
    HATOR
    HATOR --- ---
    DAWYT: Anglický titulky jsou slíbený po skončení Romance of the Three Kingdoms, dva takhle obrovsý seriály se naráz zvládnout nedají. Tak doufám, že nakonec budou :)
    HATOR
    HATOR --- ---
    MAEDHROS: Tak generál An bez debaty, ale Bobby byl nějak snesitelnější v té blbině Little Fairy či jak, tady mi přišel hlavní pár takový - stafážovitý. Kolem prostě byla spousta mnohem zajímavějších postav. Ale strašně bych chtěla vidět ten seriál Zlatý had - příběh táty od Qingqing - s Ekinem Chengem. Dokonce jsem to našla na americký Yesasii za ne moc, ač bez titulků, žel - do takové díry jako je EU nezasílají :(
    Jinak ale ulítávám na koncovém songu.
    DAWYT
    DAWYT --- ---
    MAEDHROS: skoda ze bez titulku :)
    MAEDHROS
    MAEDHROS --- ---
    Nějaký linky ke stažení Journey to the West (předpokládám, že bez titulků):
    http://tieba.baidu.com/p/1179046485
    Pages 1 až 7...
    MAEDHROS
    MAEDHROS --- ---
    Z asijských filmů...
    HATOR: Mně se Dou Zhikong líbil. Ono je to i tím, že asi budu jeden z mála lidí, který maj Yuana Chengzhi jako protagonistu fakt rádi. Je to kolektivista jak prase, konfuciánsky ušlechtilej je až na půdu a ženu, kterou miluje, opustí kvůli ženě, k níž má závazky (nebo si to aspoň myslí). Oproti idiotům, co dělaj při formální příležitosti povyk kvůli kaňce na šatech svý vyvolený, je to hotovej balzám na duši.
    Největší eye candy v BXJ jsou pro mě osobně Li Yan, jeho žena a He Tieshou. A velitel Jinyiwei An Jianqing, samozřejmě. A Xia Xueyi. Jiaovi to hodně sekne (a má naprosto parádní kostým a dešvorc).
    A Li Yan. Hlavně v poslední epizodě. Někteří lidé se prostě narodili pro bílou.

(Nechtělo se mi spřízněnej klub zanášet fangirl talkem...:-))
    MAEDHROS
    MAEDHROS --- ---
    HITOMI: Jo, Pili je naprosto úžasná záležitost.
    HITOMI
    HITOMI --- ---
    tak jsem nasla novou zabavu :) Tchaj-wansky Pili Puppet show :)
    Legend of Black White Dragon Wolf Subbed Trailer - YouTube
    http://www.youtube.com/watch?v=QwkMtLpOleI
    HATOR
    HATOR --- ---
    MAEDHROS: Ale tak zase - úplně to nezapadlo a naděje umírá poslední :)
    MAEDHROS
    MAEDHROS --- ---
    HATOR: Hm. Tak vypadá to, že v Číně na DQZD dojde příští rok. (Pravda, "příští rok" to měl bejt už v roce 2007...;-p)
    HATOR
    HATOR --- ---
    MAEDHROS: O tom mi nemluv, korejský a čínský verze bývají vyprodaný a japonský stojej nejmíň 5x víc, je to šílený. A to jsou stejnej region jako my. Snad se k tomu časem dostane někdo uvědomělejší :)
    MAEDHROS
    MAEDHROS --- ---
    HATOR: Potíž je v tom, že od šestý epizody dál už je to za yeny (za ne úplně málo yenů) a navíc to vypadá, že japonci jsou trapně nepodvratný a neuploadujou DVDripy...:-)
    Dokonce i objednání DVD jsem zvažovala, ale zdá se, že ceny za DVD jsou v Japonsku poněkud šílený.
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam