• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    KOCOURRBylinky z českých luhů a hájů
    EWUSHA
    EWUSHA --- ---
    Ahoj všem. Moje babička chytla ze stresu pásový opar a má chuděrka v tomhle počasí teplotu a mokvavé puchýře od levého prsu přes rameno až na levou lopatku. Nemáte náhodou někdo vyzkoušené nějaké léčivé obklady či podobně? Dost jí to svědí a pálí a já bych jí chtěla nějak ulevit.
    HHANULKA
    HHANULKA --- ---
    LADYWAVE: no není to bylinka, ale zkusila bych ayurvedsky caj Prana
    Himalájské ajurvédské čaje - Salvia - zdravá výživa
    http://www.salvia-zdravavyziva.cz/?756,prana-100-g
    tento konkretni jsem nezkousela, tak nemuzu rict, ale obecne mi tyhle ayurvedske caje prijdou ucinne
    LADYWAVE
    LADYWAVE --- ---
    Ahoj, neznáte nějakou bylinu na hlasivky? dííky
    VODA
    VODA --- ---
    HHANULKA: ta aloisie je něco jinýho než citronová tráva. Přijde mi nenaročná, mám ji druhým rokem v květináči a daří se, někrolikrát ročně ji seříznu a sklízím. Citronově voní stejně intenzivně jako citronela...
    HHANULKA
    HHANULKA --- ---
    MIYU:
    VODA:
    díky, pořídím už rostlou...za 68,- je to v pohodě cena....jen jak se tam jednou vydám, koupím toho určitě mnohem víc ;)
    MIYU
    MIYU --- ---
    HHANULKA: kupovala jsem seminka v zahradnictvi krulichovi, bala jsem se vykliceni ktery bylo nakonec uplne v pohode, nicmene roste tedy velice pomalu, po vice jak dvou mesicich stale prcek ..
    jako rostlinka by to mohlo byt lepsi, substrat se doporucuje pisecny a nesmi se premokrit, coz bych mozna trochu nesouhlasila pac ma rada vodu stejne jako normalni kytky
    VODA
    VODA --- ---
    HHANULKA: aloisie trojlistá - lippia citriodora
    http://img00.elicriso.it/it/piante_medicinali/cedrina/1lippia_citriodora.jpg
    bylinka se silným citronovým aroma a nenáročná na pěstování i v nádobách, velice rychle se rozrůstá je-li na slunném stanovišti
    HHANULKA
    HHANULKA --- ---
    pestujete nekdo citronovou travu? koukala jsem, ze maji ke koupi rostlinky v zahradnictvi Krulichovi.....tak ze bych si jednu poridila...
    EWUSHA
    EWUSHA --- ---
    SANCHA: otec mi posekal celou kolonii a ještě změnil okolní podmínky, tak nevím, jestli a kolik ho příští rok vyroste :-/ proto sem si sebrala od kamarádů semínka, že to zkusím i takhle.
    zajímalo mě, jestli se třeba nemá sejt na podzim...
    PETEKKA: dík za info
    KOCOURR
    KOCOURR --- ---
    SANCHA: když já na něj u nás na Vysočině zatím ještě nenarazil, tak zkusím příští sezonu vypěstovat vlastní...
    SANCHA
    SANCHA --- ---
    SANCHA: Ony mozna ty ze seminek pristi rok zesili
    SANCHA
    SANCHA --- ---
    PETEKKA: Ono to jde jedine na jare, kdyz je zeleny a stromy jeste nemaji listi. U nas na jesenicku jsou ho mraky, vetsinou ve vlhkych bukovych lesich nebo olsovi.
    PETEKKA
    PETEKKA --- ---
    když já na něj v lese nikdy nenarazila...
    SANCHA
    SANCHA --- ---
    SANCHA: Takhle ma mamka bledule a snezenky (i kdyz ono se to teda nesmi
    )
    SANCHA
    SANCHA --- ---
    KOCOURR: Ja myslim ze nejlepsi je zajit na jare do lesa (hnedka jak cesnek odkvete) a vyryt si par cibulek.
    PETEKKA
    PETEKKA --- ---
    KOCOURR: moc tam toho na obale nebylo:)klasika, výsev snad v dubnu přím na záhon a to je celý
    KOCOURR
    KOCOURR --- ---
    PETEKKA: gut, nějak mi uniklo že se dají sehnat semínka i takhle...ale jak říkáš, tak to asi za moc nestojí, co? Jaké uvádějí ideální podmínky pro domácí pěstování?
    PETEKKA
    PETEKKA --- ---
    KOCOURR: normálně jsem je koupila v obchodě.
    KOCOURR
    KOCOURR --- ---
    PETEKKA:
    EWUSHA: a semínka sháníte v místech, kde česnek medvědí roste na divoko?
    PETEKKA
    PETEKKA --- ---
    EWUSHA: ano, letos jsem ho vysela a zatím mi vyrostla jen taková drobná stébla, vypadá to spíš jako pažitka. Takže nic moc...
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam