• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    KOCOURRBylinky z českých luhů a hájů
    KAREN
    KAREN --- ---
    FRUTAA1: taky se tam chystam. napresrok... nebo tak) verim, ze to bude fundovany - nicmene bych taky ocenila nejakej ten "report".)
    FRUTAA1
    FRUTAA1 --- ---
    ahoj, neabsolvoval jste někdo tento kurz: http://www.faf.cuni.cz/Studium/Celozivotni-vzdelavani/Lecive-rostliny/? - zajímalo by mě, jestli to za to stojí nebo ne... díky
    KAMAHL
    KAMAHL --- ---
    Hezky blog - vyuzivani bylin k dochuceni a dekoraci pokrmu. http://kytkykjidlu.blogspot.cz/
    (Pripravuje se kniha.)
    MILUCH
    MILUCH --- ---
    MIRIS: kotvicnik beru:] nabizim klidne ten mesicek..nebo co budu mit
    MIRIS
    MIRIS --- ---
    čaute,
    mám přebytek kotvičníku z minulýho roku nevím co s ním, cena symbolická případně sháním něco dobrého na ledviny : )
    PIZMA
    PIZMA --- ---
    tam mi právě přijde že se chodí hodně venčit, ale možná jsou tam nějaká zákoutí která by šla, nevim právě..
    HAKIM
    HAKIM --- ---
    PIZMA: Co Divoká Šárka ?
    PIZMA
    PIZMA --- ---
    chodíte někdo sbírat něco v praze?
    přemejšlim jestli tu existuje nějaký místo s minimálně psama/ lidma/provozem
    BENJICHAOUAT
    BENJICHAOUAT --- ---
    Množíte si trvalé bylinky řízky? Něco jsem zkoušel a chtěl bych toho zkusit víc, protože předpěst ze semen je zdlouhavý a bylinka nebývá tak silná, tak by mě zajímalo, co jste kdo řízkoval, co například ani zkoušet nemám a kdy je nejvhhodnější doba. Diky.
    JUSSAYIN
    JUSSAYIN --- ---
    MIRIS: Zkus jí doporučit stévii (Stevia rebaudiana). Google ti o tom poví víc...
    PIZMA
    PIZMA --- ---
    BJETUSH: nějakej mám, záleží kolik ho potřebuješ:)
    BJETUSH
    BJETUSH --- ---
    Není tu nějaká babka bylinářka či dědek bylinářka, kdo by měl přebytek kontryhelu na prodej? Ptám se, než půjdu do krámu...
    KAMAHL
    KAMAHL --- ---
    Pozvánka na akci, vstup zdarma.

KATKA119
    KATKA119 --- ---
    prosím o radu- když chci dělat olejový extrakt (např. z měsíčku), kolik je tak optimální množství (g) na 50 ml oleje? díky
    DARJEEL
    DARJEEL --- ---
    DIRTY_GROWA: kde jsi na tuto směs přišel?
    BONEMINA
    BONEMINA --- ---
    DIRTY_GROWA: špatný tlak - nízký nebo vysoký?
    UF0UN
    UF0UN --- ---
    a kde se to dá koupit? musím na vysočinu?
    DIRTY_GROWA
    DIRTY_GROWA --- ---
    ★ ČAJOVÁ ´YERBA´ SMĚS BYLINKÁŘE MAJKA ★

konopí * máta * lípa * kopřiva * heřmánek * ostružina * jitrocel * jahoda * černý bez * malina * borůvka * třezalka * růže * podběl * konopice * sedmikráska * rebříček * sléz * hluchavka * mochna * hloh * plicník * slez *měsíček * kontryhel

★ vyrobena z 25ti druhů bylin nasbíraných převážně na jaře roku 2013 v malebné a čisté přírodě českomoravské vrchoviny ★

Tož kdyby si chtěl někdo natunit imunitu, v klídku se ozvěte, mám toho celkem dost a klidně mohu něco postrádat. Jaro je za půl roku zpět, takže to stejně asi vše ani neužiji.
    Můj tip: Káždý den 2l čaje z této směsi zalít vodou cca 80stupňů horkou a nechat 5-10min luhovat. Jeden šálek vypít hned z čerstva a zbytek pak v průběhu celého dne.

*jinak je to jen pro zdravé lidi tato směs. u nějakých jedinců třeba se špatným tlakem by mohla tato směs bylin vyvolat možná i nepříjemné stavy. sice jsem se s tím zatím u nikoho nesetkal, ale ta možnost tady je.
    *jinak prvních cca pět druhů bylin je zastoupeno v masivním množství, dalších 7 druhů asi v třetinovém množství těchh předešlých pěti a zbytek je jen tak na doplnění a natunění...
    MARTYYNO
    MARTYYNO --- ---
    Zdravim, mam nejakou plisen na bylinkach za oknem, tak kdyby nekdo znaly umel poradit... [ MARTYYNO @ pěstujeme .:. byliny ]
    LURA
    LURA --- ---
    KATKA119: Ha, tak tady je asi zakopanej pes, díky za radu :-)

A zatížit v láhvi by se to dalo asi čímkoliv - třeba nějakým malým talířkem položeným na ty květy na dno...
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam