• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    KOCOURRBylinky z českých luhů a hájů
    Tato diskuse by se měla věnovat tématu léčivých bylinek (např. bez černý, divizna velkokvětá, bříza bílá, heřmánek pravý, kontryhel obecný, kopřiva dvoudomá, podběl léčivý, řebříček obecný, smetanka lékařská /pampeliška/, šalvěj lékařská, šípek, ap.) které je možné nalézt na našem území, nebo je možné je zde pěstovat. Tato diskuse NEMÁ BÝT přednostně o rostlinách které navozují změněné stavy vědomí - od toho tu už pár diskusí je. Co by se tu mělo hlavně probírat? Rady a doporučení typu: "Jakou bylinku na jaký neduh; kdy je správné kterou rostlinku sbírat a jak ji používat; jak rostlinky správně uchovávát, abychom zachovaly jejich léčivé účinky, ap."
    rozbalit záhlaví
    FRUTAA1
    FRUTAA1 --- ---
    DARJEEL:
    KAREN: já odesláno ;-). třeba budem spolužáci
    KAREN
    KAREN --- ---
    DARJEEL: nejvyssi dosazeny vzdelani - staci skocit k notari;) tak nejak s tim pocitam, ze to vyplnim vyhledove a snad se na me dostane napresrok
    DARJEEL
    DARJEEL --- ---
    tak příští rok jdem do toho, no ne? Pošlem přihlášku teď a příští rok nás vezmou... kopie maturitního vysvědčení, tyjo, to snad ani nevím, kde mám :-))) nestačí diplom z vš? ,)
    KAREN
    KAREN --- ---
    FRUTAA1: jj, overena kopie diplomu nebo viza;)
    FRUTAA1
    FRUTAA1 --- ---
    jj, kámoška to tam teď posílá. prostuduju to dom - posílá se snad jen přihláška a kopie maturitního víza (heh)
    KAREN
    KAREN --- ---
    FRUTAA1: taky bych ocenila ucelenej kurz prave. jj, vsimla jsem si, ze to bude zrejme na dyl... ted bych to jeste nedala (asi to ani nehrozi), ale ten dalsi rok uz by to mohlo jit) tzn. vyplnit prihlasku ted a uvidi se? jsem zvedava, jak moc jsou administrativne/komunikacne zdatny, asi je otestuju)
    FRUTAA1
    FRUTAA1 --- ---
    KAREN: právě, vypadá to dobře, ale zda si to jen třeba někde nevyčteš... já jsem celkem studijní typ, tak bych to nějak uceleně ocenila. zatím nikoho neznám, kdo by to absolvoval, ale prý když se hlásíš, mají tak plno, že Tvá přihláška může platit až na příští rok
    KAREN
    KAREN --- ---
    FRUTAA1: taky se tam chystam. napresrok... nebo tak) verim, ze to bude fundovany - nicmene bych taky ocenila nejakej ten "report".)
    FRUTAA1
    FRUTAA1 --- ---
    ahoj, neabsolvoval jste někdo tento kurz: http://www.faf.cuni.cz/Studium/Celozivotni-vzdelavani/Lecive-rostliny/? - zajímalo by mě, jestli to za to stojí nebo ne... díky
    KAMAHL
    KAMAHL --- ---
    Hezky blog - vyuzivani bylin k dochuceni a dekoraci pokrmu. http://kytkykjidlu.blogspot.cz/
    (Pripravuje se kniha.)
    MILUCH
    MILUCH --- ---
    MIRIS: kotvicnik beru:] nabizim klidne ten mesicek..nebo co budu mit
    MIRIS
    MIRIS --- ---
    čaute,
    mám přebytek kotvičníku z minulýho roku nevím co s ním, cena symbolická případně sháním něco dobrého na ledviny : )
    PIZMA
    PIZMA --- ---
    tam mi právě přijde že se chodí hodně venčit, ale možná jsou tam nějaká zákoutí která by šla, nevim právě..
    HAKIM
    HAKIM --- ---
    PIZMA: Co Divoká Šárka ?
    PIZMA
    PIZMA --- ---
    chodíte někdo sbírat něco v praze?
    přemejšlim jestli tu existuje nějaký místo s minimálně psama/ lidma/provozem
    BENJICHAOUAT
    BENJICHAOUAT --- ---
    Množíte si trvalé bylinky řízky? Něco jsem zkoušel a chtěl bych toho zkusit víc, protože předpěst ze semen je zdlouhavý a bylinka nebývá tak silná, tak by mě zajímalo, co jste kdo řízkoval, co například ani zkoušet nemám a kdy je nejvhhodnější doba. Diky.
    JUSSAYIN
    JUSSAYIN --- ---
    MIRIS: Zkus jí doporučit stévii (Stevia rebaudiana). Google ti o tom poví víc...
    PIZMA
    PIZMA --- ---
    BJETUSH: nějakej mám, záleží kolik ho potřebuješ:)
    BJETUSH
    BJETUSH --- ---
    Není tu nějaká babka bylinářka či dědek bylinářka, kdo by měl přebytek kontryhelu na prodej? Ptám se, než půjdu do krámu...
    KAMAHL
    KAMAHL --- ---
    Pozvánka na akci, vstup zdarma.

KATKA119
    KATKA119 --- ---
    prosím o radu- když chci dělat olejový extrakt (např. z měsíčku), kolik je tak optimální množství (g) na 50 ml oleje? díky
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam