• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    HYPNOGENalternativní analogové fotografické procesy
    RESOLUT
    RESOLUT --- ---
    Fotobuřt a další jihočeské speciality | AFUK
    http://www.afuk.cz/fotoburt-a-dalsi-jihoceske-speciality/
    ZACK
    ZACK --- ---
    OKEYA
    OKEYA --- ---
    Máte někdo tip na základní kurz mokrého kolodiového procesu? Nechci se tím živit, jen bych si to chtěl vyzkoušet na živo a pak třeba občas něco sám udělat (chápu, že je to náročný a chce to hodně vychytávání, ale s tím rizikem do toho jdu). Vím, že něco dělá Rasťo Čambal, ale nikde nevidím ceny. Žirovnice a Jindřichův Hradec jsou zase dost z ruky... Tipy? Vlastně by mi stačilo, kdyby mě někdo nechal koukat mu přes ruku.
    MURHAAYA
    MURHAAYA --- ---
    ZACK: vim o tom :)
    ZACK
    ZACK --- ---
    MURHAAYA
    MURHAAYA --- ---
    je by to mel rychle nekde vystavit :)
    STILL_PRIMITIVE
    STILL_PRIMITIVE --- ---
    A zejtra budou ty fotky na titulce Mladý fronty a Lidovek, což je slušný promo, jen teda idioti z Lidovek to řízly na šířku.. což je imho prasárna nejhrubšího zrna :(
    ZACK
    ZACK --- ---
    Naposled si Karl rochnil v tom jakou propagaci ma. Vsichni vime, ze to v klidu vystavi jinde a takhle se o tom narozdil od 99% vystav mluvi.
    MURHAAYA
    MURHAAYA --- ---
    VEGA01
    VEGA01 --- ---
    Ondřej Janů a mokrý kolodiový proces
    POD RUKAMA Ondřeje Janů
    https://www.youtube.com/watch?v=BMStAotfbyA
    OMNISLASH
    OMNISLASH --- ---
    nebyt to uplne v haji, tak do toho za ty penize ciste ze zvedavosti jdu :)
    RESOLUT
    RESOLUT --- ---
    Jednorázová akce - Jelikož nám na tuto neděli "odpadlo" několik kurzistů na kurz Lith-printu v Žirovnici, nabízíme možnost se přihlásit se slevou 40%. Tzn., že kurzovné bude z původních 2.000,- Kč sníženo na 1.200,- Kč. Zájemci, hlaste se prosím do pátečního večera na email resolut@tiscali.cz, či sms na 777904883.
    Pro Facebookaře info zde : https://www.facebook.com/events/769794469762601/
    A další info zde : http://vytvormese.weebly.com/lith-print.html
    _VYKUTALENA_
    _VYKUTALENA_ --- ---
    HYPNOGEN: Diky moc zkusim to. Jeste jsem se docetla ze to dobre drzi na smaltu. Nebude mit ta zelatina problem s rezistenci?
    HYPNOGEN
    HYPNOGEN --- ---
    _VYKUTALENA_: pokud to hodlas nejak zbrousit/opiskovat, tak by to snad mohlo drzet samo... pokud by nedrzelo, tak ta utvrzena zelatina jako zakladova vrstva by fungovat mela

    zelatinu koupis v samosce a utvrzuje se roztokem kamence (nebo formaldehydem)
    _VYKUTALENA_
    _VYKUTALENA_ --- ---
    Chci aby to byly mosazne broze. Na daugerotyp nebo tintype se moc necitim. Je to dost slozity proces, ktery vyzaduje hodne casu. Ten tomu ted nemohu poskytnout i kdyz rada bych.
    O te emulzi jsem se docetla ze prilne i na kov, musi se vsak narusit horni struktura. Asi bych ji narusila opiskovanim. Pak klasicky nanesu tu emulzi necham zaschnout a mohu zvetsovat. Myslite ze ten obraz pri prani neodplave? Muz z fomy rikal ze ne. Radeji si to chci vsak pojistit.
    HYPNOGEN
    HYPNOGEN --- ---
    _VYKUTALENA_: Fedor Gabcan delal svuj projekt na hlinikove plechy... vapada to docela pekne. normalne plech + utvrzena zelatina + emulze ... no a pak uz je to jak normalni fotka
    MURHAAYA
    MURHAAYA --- ---
    Nebude to lepsi udelat jako tintype nebo daguerotyp?
    _VYKUTALENA_
    _VYKUTALENA_ --- ---
    Ahoj,
    na svuj projekt chci vyzkouset preneseni obrazu klasickou fotografickou metodou na mosaznou desticku. Nemate nekdo zkusenosti s fotoemulzi a touto technikou?
    MURHAAYA
    MURHAAYA --- ---
    Mám doma set chemie (4x 1l) na E6. Vyvolával jsem v tom 4x5 diáky, ale poslední várku jsem udělal poslední týden a další neplánuju. Škoda, aby se to zkazilo, je to tak z půlky vyčerpané. Když by měl někdo zájem, tak za odvoz (případně nějakou drobnost typu jesenka), Praha Chodov/Háje
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam