• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    HNIZDOnVIDIA - grafické karty, technologie, aplikace, hry
    TURBO
    TURBO --- ---
    HNIZDO: nj, ono co dneska netrpí stutteringem :), já měl na mysli opravdu jen změnu celkovýho výkonu.
    HNIZDO
    HNIZDO --- ---
    TURBO: SoM trpi stutteringem i na radeonech. Staci do googlu zadat shadow of mordor stuttering.
    TURBO
    TURBO --- ---
    HNIZDO: stejně mi to nedalo a snažil sem se to včera v Unity otestovat :). Ani ne tak na stutter apod., prostě jen koukat na celkovej výkon .... nezadařilo se :).

    Zkoušel jsem ve 4k, že si jako hodim low textury a pak ultra high. Na ultra high 4GB, ok. Na low bohužel 3.6GB. Níž jsem se nedostal. V ostatních rozlišeních se přes 3.5GB nedostanu. Imho když už, tak má smysl šaškovat jen s objemem geometrie a velikostí textur. Ale jak sem psal, sou lidi, co jsou schopný to porovnávat v různejch AA. Ooti.

    Možná v takovým Shadow of Mordor by tohle šlo otestovat, otázka je, jak moc relevantně. Zkusit nastavením rozlišení textur přinutit kartu bejt pod 3.5GB a pak nad 3.5GB při zachování ostatních nastavení. Co vim tak SoM je hodně žravej.

    Ale celkově je kolem toho slušná hysterie :).
    PRAASHEK
    PRAASHEK --- ---
    koho zajímají nějací lidi
    HNIZDO
    HNIZDO --- ---
    TURBO: notabene, vsichni dokazuji trhani kvuli 970ce na Watch Dogs a AssCreed-Unity, coz jsou nejrozesranejsi enginy dneska. Jak jsem rikal, tri mesice jsem cekal na patch kvuli trhani Watch Dogs. A jsou lidi co se nedockali.
    TURBO
    TURBO --- ---
    HNIZDO: vtipný je, jak dvě třetiny těch ubrečenej videí z YT zmizelo :). Ono taky co s videama typu "tady mi to jede 60fps ve FXAA s 3.5GB vram, jakmile hodim 8xMSAA a vram vylítne na 4GB mám 20FPS, chci zpátky prachy", případně testy ve SLI (to je taky hodně vypovídající, všichni víme, jaká je úroveň podpory SLI ve hrách) a další podobný laskominy :D. A druhá polovina lidí točí videa mobilem :D, případně si neuměj nastavit čitelnej font v RivaTuneru nebo je to celý podivně rozmazaný.

    Osobně si myslim, že takový lidi si maj koupit konzoli a PC si nechat fakt do kanceláře, protože o tom vědí prd a matou palice ostatním, který pak taky získaj pocit, že snědli Šalomounovo hovno a šířej tyhle zvěrstva dál :).
    HNIZDO
    HNIZDO --- ---
    JERMES: Pokud bude za rok stacit 4GB, bude i 3.5GB. To da myslim selsky rozum.

    JERMES: Nic se nemeni. 970ka je porad nejlepsi volba v segmentu 8-12k. Nikdo neprokazal sebemensi vliv memory-gate afery na realne hrani. Coz se ostatne dalo cekat.
    JERMES
    JERMES --- ---
    RUM: Tak to je docela blba prespektiva neco takovydleho kupovat ne?:)
    RUM
    RUM --- ---
    JERMES: ne zatím se nevyplatí nic jinýho, ale nikdo neví, jestli bude stačit 3,5GB i za rok
    JERMES
    JERMES --- ---
    A jakej je vas verdink na kartuza 10k? která má smysl a která ne? Je ta 970 najednou o dost horsi a uz se vyplati neco jinyho?
    HNIZDO
    HNIZDO --- ---
    RUM: " bude to ukládat samozřejmě nejdřív do RAM a jakmile se zaplní celá RAM tak pak až na disk, ale to je už asi fakt extrém."

    coz je samozrejme dvojnasobny technicky nonsens.
    RUM
    RUM --- ---
    já se tohoto divadla už nehodlám účastnit a objednal jsem gtx980. u té snad fakt člověk nekupuje zajíce v pytli, na to by se snad po takové době už přišlo. počítám že i tak nebude problém dobře prodat gtx970 a to ještě při tom mizerném kurzu koruny ke světovým měnám, kdy za novou chtějí i o 1500kč víc než jsem kupoval já
    RUM
    RUM --- ---
    HNIZDO: jj kdyby se to stalo v nějakém lowendovém segmentu, kde je každý rád, že to nějak jede, tak se do toho nezapojí tolik lidí a nikdy se to nedostane dál než na fóra.

    jinak máš pravdu. bude to ukládat samozřejmě nejdřív do RAM a jakmile se zaplní celá RAM tak pak až na disk, ale to je už asi fakt extrém. běžně ty grafy ukazují že >3,5 GB VRAM znamená 22 GB/s
    HNIZDO
    HNIZDO --- ---
    NELLI: Jeste bychom mohli tvrdit, ze to uklada do ram, protoze teoreticky limit pci-e3 je 32GB/s, ovsem potom by
    1) utility pro monitoring vram nemohli nikdy ukazat vyuziti >3.5GB
    2) zatizeni sbernice by dramaticky vzrostlo

    Uz i tak ma nvidia docela problem, protoze bez ohledu na nulovy prakticky vliv teto podivne pametove konfigurace je to v rozporu s prodejnimi specifikacemi. Proste to nejsou ciste 4GB. Ze tohle v lowendu dela amd i nvidia (2048MB RAM, 128MB physical a podobne), na veci nic nemeni, tohle je karta za 10k.
    NELLI
    NELLI --- ---
    HNIZDO: asi si nějakej domácí kutil potůnil pájkou řadič, co ty víš :))
    HNIZDO
    HNIZDO --- ---
    RUM: Uklada data na disk rychlosti 20GB/s?
    RUM
    RUM --- ---
    tak teď se diskutuje o tom, že ten poslední 0,5 GB blok paměti u gtx970 vůbec neexistuje - není fyzicky připojen a karta ve skutečnosti ukládá data na disk, proto ten propad ve výkonu. opakuji, že je to zatím jen spekulace, tak mě neukamenujte zase...
    HNIZDO
    HNIZDO --- ---
    RUM: od FX ka to udelala uz asi petkrat.
    RUM
    RUM --- ---
    SHITTIE: souhlas, ale po tomto doufám dostan zdravý rozum i nvidia.
    HNIZDO
    HNIZDO --- ---
    SHITTIE: zda se, ze mas zdravy rozum.
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam