• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    HNIZDOnVIDIA - grafické karty, technologie, aplikace, hry
    Informace o grafických kartách nVidia - benchmarky, recenze, zkušenosti, přetaktování, chlazení, ovladače, hry, akcelerované aplikace.
    Cyberpunk2077 - technická stránka a nastavení, gameplay. Důvodem je svévolné a neodůvodněné omezení přispívání moderátorem do původního fóra.

    PhysX
    CUDA, vývoj

    Ovladače: nVidia download

    NVCUVENC dll download

    Trolling, OT a napadání se odměňují zahnutým ovocem.
    rozbalit záhlaví
    NELLI
    NELLI --- ---
    HNIZDO: je na to i workaround
    HNIZDO
    HNIZDO --- ---
    Komu zacal padat Geforce expirience, odinstalovat a preinstalovat.
    HNIZDO
    HNIZDO --- ---
    TURBO: Rozhodne to zkus jinde nez ve AC:Unity, a pokud to testujes v FC4, vypni si hw fyziku pro testovani (physx, fur), protoze to zanasi nahodny faktor. Muzes taky zkusit i to AC:Unity - taky bez hw fyziky.
    Zkus pouzit MSI Afterburner a koukej na zatizeni pcie bus, co to udela.

    BTW FC4 jsem mel desnej stutterfest, ale byla to druha piratska kopie, mozna to uz opravili.
    TURBO
    TURBO --- ---
    Včera sem proved nějaký další rychlý a nerelevantní testy ohledně tzv. 970 vram-gate :).

    Jsem z toho zmatenej. Vim, že novej engine v AC:Unity a stejně tak Far Cry 4 nejsou etalonem super bezchybnejch enginů, ale pravda je, že při překročení 3.5GB (třeba ve 4k) se to chová dost podivně. Chvilku obě hry jedou bez problémů. Pak stutter jako prase. Pak zase klid. Pak nějaký microstuttery. A takhle furt dokola.

    Pokud jsem byl v obou hrách pod 3.5GB tak se nic takovýho nedělo (v obou hrách jsem strávil přes 80 hod. v každý, takže jejich chování mám dost prokouknutý :), obě hry jsou na SSD v poěrně čerstvě nainstalovanym a "nezasyflenym" kompu).

    No zkoušel jsem to včera fakt hodně na rychlo a utahanej po 12h směně, čili víc na to mrknu asi až před víkendem, ale maličko to začíná smrdět i mě. Na 4K hraní se rozhodně nechystám, ale jestli se karta bude takhle chovat i při zaplnění paměti texturama a ne jen framebufferem, tak to už imho cosi vypovídá.

    Chci to vyzkoušet v nějakejch dalších, klidně i starších hrách, pokud se mi přes DSR ve 4k podaří dostat se přes 3.5GB. Rád podám report, ale pořád tak nějak doufám, že se ukáže, že je všechno ok ;).
    TURBO
    TURBO --- ---
    HNIZDO: ok, to beru, jen si myslim, že v tomhle případě by se z takovýho testování měli odstranit všechny potenciálně problémový místa, což SLI prostě je (ne samotný SLI :), ale to, jak s nim zacházej ovladače nebo pak engine hry, i když jeden by řekl, že o tohle se stará ovladač na nejnižší úrovni a dál třeba DX potažmo enginu hry by to mělo bejt TEORETICKY úplně jedno :)).
    HNIZDO
    HNIZDO --- ---
    TURBO: k tomu SLI - hele jde, to, ale dre to. Ve vetsine her, pokud respektujes urcita pravidla, to funguje dobre. Treba Arma - super. Ale Watch dogs, jako jedine vsync na 60 fps, jakmile to slo pod, zly.
    V soucasne dobe BF4 a Hardline - dobry. V zadnym pripade to ale neni bezudrzbovy reseni.
    HNIZDO
    HNIZDO --- ---
    TURBO: RUM se k nam pripoji za 14 dni, pokud bude chtit.
    TURBO
    TURBO --- ---
    RUM: testováno v SLI (kdy se ty lidi naučej něco víc než jen "kurvááá, můžu mít dvě a víc karet a ty pojedou najednou, rozumíš, to bude rachot vole! PECKA!" ?) - olol I. a bez komentáře. Framerate stejný na 970 i 670. Olol II., rovněž bez komentáře.

    Sorry, jeden ze stovek dalších naprosto irelevantních testů, neříkajících vůbec nic.

    Jen tak mimochodem - ty jsi "žalobce", čili ty máš předložit důkazy o "vině". Vůbec nechápu, proč by ti někdo měl nějakým důkazem vyvracet něco, co stále není potvrzeno.
    HNIZDO
    HNIZDO --- ---
    RUM: Mijis pointu. Neni mozne, aby SLI 670 a 970 melo podobne fps. Ma to rozbity. Ergo, test neni pouzitelny.
    HNIZDO
    HNIZDO --- ---
    RUM: Pokud sis nevsiml, ja nic nedokazuju. Ja hledam dukaz. Zatim jsi dodal jedno video, ktere je evidentne uplne mimo, a test z pcper, kde sami autori disputuji na tema, co by mohlo byt pricinou jevu. Oboji je dle tveho jasnym dukazem problemu 970ky.
    Uvedeny odkaz jsem sem daval uz drive, kde poukazuji na to, ze SoM trpi stutteringem podobne jako WD, a dokazaovat na zaklade enginu v takovem stavu neni mozne.
    RUM
    RUM --- ---
    HNIZDO: už to píšu po několikáté, že PRŮMĚRNÉ FPS je furt jenom průměrné FPS a o jeho průběhu nic neříká... na konci videa má grafy, kde je rozdíl dobře vidět
    RUM
    RUM --- ---
    HNIZDO: takže najednou je pro tebe prokazatelnější co někdo někde napíše 1 člověk na fóru jo? to snad nepotřebuje komentář
    HNIZDO
    HNIZDO --- ---
    https://forums.geforce.com/...ow-of-mordor-with-ultra-hd-textures-without-reaching-4-gb-vram-usage-/

    When i enable ultra HD textures i got constant stutters while i run trough the map... But my vram usage is only 3.5 gb, it NEVER goes to 4 gb vram and i dont know why..

    a nasleduje:

    Same issue here. Seems to drop at random. Asus z87 sabertooth, i7 4770k, gtx 980sc,

    A to bez SLI prosim...
    HNIZDO
    HNIZDO --- ---
    RUM: To je uzasny test. Stejne prumerne fps s 2x670 a 2x970 a to i v high nastaveni. Ted je to myslim uplne jasne. /sarcasm off
    (asi by to nemohlo byt treba ovladaci, ze?)
    RUM
    RUM --- ---
    HNIZDO:

    GTX 670's 4GB vs GTX 970's "4GB" - Shadow of Mordor
    https://www.youtube.com/watch?v=kLs6YJrP5xU


    tak co tam máš dál?
    HNIZDO
    HNIZDO --- ---
    RUM: Je ti jasny, ze ani to SLI nema problem, dokonce ve 4k, dokud se nepouzije ten scaling?

    Pochopis uz konecne, ze se snazis ukazat na problem v naprosto extremnich situacich, a jeste to je sporne? Pokud si prectes zavery pcperu, ani oni nevedi, jestli je to tou pameti nebo ne.

    A protoze to porad zapada, napisu to capitlane: BEZ SROVNANI S KARTAMI AMD A DALSIMI KARTAMI JAKO 780TI A PODOBNE NELZE DELAT ZADNE ZAVERY.
    TURBO
    TURBO --- ---
    RUM: probůh proč to ale někdo neotestuje bez SLI? Proč do toho furt někdo musí motat nějakou nespolehlifou fíčuru po stránce ovladačů nebo hry, což SLI rozhodně roky je a roky zůstane? Kolik her jede ve SLI bez problémů na jakýkoliv generaci? 5? 10?

    U mě furt dobrý.
    RUM
    RUM --- ---
    HNIZDO: Turbo chtěl skutečný výsledky, tak jsem mu je poskytl. O tom 4k a extrémním nastavení jsem se zmínil v předcházejícím příspěvku. V současnosti to při běžným rozlišení na full hd není problém u žádné hry, pokud není vyloženě zprasená od základů, ale furt je to sakra karta za 10 tisíc a taková věc se nedá jenom tak smést ze stolu, že vlastně vůbec o nic nejde...
    HNIZDO
    HNIZDO --- ---
    RUM: vsiml sis rozliseni? 4k a jeste scaling nahoru?
    "The GTX 970 SLI setup result in more hitches and frame rate drops than the GTX 980 cards but again, we were pushing every setting to its absolute maximum, even going as far as enabling 2x supersampling."
    Takze ano, BF4, extremne citlivy na SLI, v naprosto silenem rozliseni se kterym nepocitaji optimalizace driveru ani engine.
    Bylo by zajimave to porovnat s 290X, protoze jinak je vypovidaci hodnota limitne se blizici nule
    RUM
    RUM --- ---
    TURBO: http://www.pcper.com/reviews/Graphics-Cards/Frame-Rating-GTX-970-Memory-Issued-Tested-SLI

    porovnej tydle dva grafy. zajímavý to začíná být od 1.30x scalling, kdy už obě karty začnou využívat přes 3,5 GB VRAM. Todle je dobrej příklad, protože na to nepotřebuješ zapínat ani DSR v ovladačích geforce. Je to nastavení přímo v BF4. Čím víc zaplněné VRAM v gtx970, tím víc ty frametimes lítaj = stuttering, trhání a "lagy". Všude kde ukazují, že je jen nějakých 5-15% rozdílu v FPS mezi gtx970 a gtx980 podle hry, tak neberou ohled na to, jaký propady vznikají právě ve frame times, takže naměříš sice furt hezký FPS v průměru, ale v praxi se objevují zmíněné problémy a jaksi to přestává být hratelné...

    TURBO
    TURBO --- ---
    RUM: neni jediný video, jediná informace, výsledek, prostě nic, o co by se dalo opřít. Celá ta, pro mě stále úsměvná, záležitost se opírá o výsledky kdovíjakýho syntetickýho testu. Mně osobně nezajímá, kolik má karta čeho, ale jak funguje v reálu. Nekupuju si grafiku do laboratoře, ale na doma na hraní.

    Naopak to, že někdo docela relevantně změřil rozdíl výkonu pod a nad 3.5GB na plnohodnotný 980 a to samý oříznutý 970 a jejich propady vzájemně porovnal a vyšlo 5% rozdílu v propadu v neprospěch 970, to jako by nebylo.

    Sorry, ale nedalo mi to, je to furt dokola. Až se prokáže, že to fakt je záležitost s dopadem na reálnej výkon ve hrách, pak uznale pokejvu hlavou, napíšu sem, že jsem se mejlil a půjdu si stoupnout za tebe do fronty na reklamaci v CZC :).
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam