• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    HNIZDOnVIDIA - grafické karty, technologie, aplikace, hry
    RUM
    RUM --- ---
    HNIZDO:

    GTX 670's 4GB vs GTX 970's "4GB" - Shadow of Mordor
    https://www.youtube.com/watch?v=kLs6YJrP5xU


    tak co tam máš dál?
    HNIZDO
    HNIZDO --- ---
    RUM: Je ti jasny, ze ani to SLI nema problem, dokonce ve 4k, dokud se nepouzije ten scaling?

    Pochopis uz konecne, ze se snazis ukazat na problem v naprosto extremnich situacich, a jeste to je sporne? Pokud si prectes zavery pcperu, ani oni nevedi, jestli je to tou pameti nebo ne.

    A protoze to porad zapada, napisu to capitlane: BEZ SROVNANI S KARTAMI AMD A DALSIMI KARTAMI JAKO 780TI A PODOBNE NELZE DELAT ZADNE ZAVERY.
    TURBO
    TURBO --- ---
    RUM: probůh proč to ale někdo neotestuje bez SLI? Proč do toho furt někdo musí motat nějakou nespolehlifou fíčuru po stránce ovladačů nebo hry, což SLI rozhodně roky je a roky zůstane? Kolik her jede ve SLI bez problémů na jakýkoliv generaci? 5? 10?

    U mě furt dobrý.
    RUM
    RUM --- ---
    HNIZDO: Turbo chtěl skutečný výsledky, tak jsem mu je poskytl. O tom 4k a extrémním nastavení jsem se zmínil v předcházejícím příspěvku. V současnosti to při běžným rozlišení na full hd není problém u žádné hry, pokud není vyloženě zprasená od základů, ale furt je to sakra karta za 10 tisíc a taková věc se nedá jenom tak smést ze stolu, že vlastně vůbec o nic nejde...
    HNIZDO
    HNIZDO --- ---
    RUM: vsiml sis rozliseni? 4k a jeste scaling nahoru?
    "The GTX 970 SLI setup result in more hitches and frame rate drops than the GTX 980 cards but again, we were pushing every setting to its absolute maximum, even going as far as enabling 2x supersampling."
    Takze ano, BF4, extremne citlivy na SLI, v naprosto silenem rozliseni se kterym nepocitaji optimalizace driveru ani engine.
    Bylo by zajimave to porovnat s 290X, protoze jinak je vypovidaci hodnota limitne se blizici nule
    RUM
    RUM --- ---
    TURBO: http://www.pcper.com/reviews/Graphics-Cards/Frame-Rating-GTX-970-Memory-Issued-Tested-SLI

    porovnej tydle dva grafy. zajímavý to začíná být od 1.30x scalling, kdy už obě karty začnou využívat přes 3,5 GB VRAM. Todle je dobrej příklad, protože na to nepotřebuješ zapínat ani DSR v ovladačích geforce. Je to nastavení přímo v BF4. Čím víc zaplněné VRAM v gtx970, tím víc ty frametimes lítaj = stuttering, trhání a "lagy". Všude kde ukazují, že je jen nějakých 5-15% rozdílu v FPS mezi gtx970 a gtx980 podle hry, tak neberou ohled na to, jaký propady vznikají právě ve frame times, takže naměříš sice furt hezký FPS v průměru, ale v praxi se objevují zmíněné problémy a jaksi to přestává být hratelné...

    TURBO
    TURBO --- ---
    RUM: neni jediný video, jediná informace, výsledek, prostě nic, o co by se dalo opřít. Celá ta, pro mě stále úsměvná, záležitost se opírá o výsledky kdovíjakýho syntetickýho testu. Mně osobně nezajímá, kolik má karta čeho, ale jak funguje v reálu. Nekupuju si grafiku do laboratoře, ale na doma na hraní.

    Naopak to, že někdo docela relevantně změřil rozdíl výkonu pod a nad 3.5GB na plnohodnotný 980 a to samý oříznutý 970 a jejich propady vzájemně porovnal a vyšlo 5% rozdílu v propadu v neprospěch 970, to jako by nebylo.

    Sorry, ale nedalo mi to, je to furt dokola. Až se prokáže, že to fakt je záležitost s dopadem na reálnej výkon ve hrách, pak uznale pokejvu hlavou, napíšu sem, že jsem se mejlil a půjdu si stoupnout za tebe do fronty na reklamaci v CZC :).
    RUM
    RUM --- ---
    HNIZDO: tak hlavně že to máš tak jasný, ale zkoušet vydupat vrácení peněz přes standartní reklamační řízení je samozřejmě blbost, proto já osobně jsem zatím kartu nikam neposílal, dokud nebudu znát stanovisko CZC a to neznám, protože přímo mě vytrvaluje ignorují a vypadá to zatím, že se sami nerozhodli ještě. mám kamaráda v CZC na pobočce a ten mi to prý zkusí zjistit.
    HNIZDO
    HNIZDO --- ---
    RUM: ja vim o cem mluvis ty, a ja ti rikam, jak to dopadne.
    RUM
    RUM --- ---
    HNIZDO: Kdo mluví o závadě?
    HNIZDO
    HNIZDO --- ---
    RUM: posila se to vyrobci. vysledek bude, za karta nema zadnou zavadu.
    RUM
    RUM --- ---
    jo, pokud člověk nejde do extrému, tak gtx970 vystačí krásně na všechny nový hry a o 4k stejně zatím nemá smysl se bavit. já čekám, jak dopadne jeden člověk z PCT fóra, který to posílal na vrácení do CZC. Argument uvedl ten, že nemá 64 ROPs jak uváděli v tom obchodě, ale skutečnej důvod je samozřejmě VRAMGATE :-), tak čekám jak dopadne a pokud bude úspěšnej, tak se přidám až budu mít na hry víc času a taky to vrátím a vemu gtx980. Pokud v za měsíc nebo dva výjdou nový radeony, tak třeba nvidia zlevní nebo se třeba nějakým zázrakem úpraví kurz koruny k lepšímu.
    TURBO
    TURBO --- ---
    HNIZDO: nj, ono co dneska netrpí stutteringem :), já měl na mysli opravdu jen změnu celkovýho výkonu.
    HNIZDO
    HNIZDO --- ---
    TURBO: SoM trpi stutteringem i na radeonech. Staci do googlu zadat shadow of mordor stuttering.
    TURBO
    TURBO --- ---
    HNIZDO: stejně mi to nedalo a snažil sem se to včera v Unity otestovat :). Ani ne tak na stutter apod., prostě jen koukat na celkovej výkon .... nezadařilo se :).

    Zkoušel jsem ve 4k, že si jako hodim low textury a pak ultra high. Na ultra high 4GB, ok. Na low bohužel 3.6GB. Níž jsem se nedostal. V ostatních rozlišeních se přes 3.5GB nedostanu. Imho když už, tak má smysl šaškovat jen s objemem geometrie a velikostí textur. Ale jak sem psal, sou lidi, co jsou schopný to porovnávat v různejch AA. Ooti.

    Možná v takovým Shadow of Mordor by tohle šlo otestovat, otázka je, jak moc relevantně. Zkusit nastavením rozlišení textur přinutit kartu bejt pod 3.5GB a pak nad 3.5GB při zachování ostatních nastavení. Co vim tak SoM je hodně žravej.

    Ale celkově je kolem toho slušná hysterie :).
    PRAASHEK
    PRAASHEK --- ---
    koho zajímají nějací lidi
    HNIZDO
    HNIZDO --- ---
    TURBO: notabene, vsichni dokazuji trhani kvuli 970ce na Watch Dogs a AssCreed-Unity, coz jsou nejrozesranejsi enginy dneska. Jak jsem rikal, tri mesice jsem cekal na patch kvuli trhani Watch Dogs. A jsou lidi co se nedockali.
    TURBO
    TURBO --- ---
    HNIZDO: vtipný je, jak dvě třetiny těch ubrečenej videí z YT zmizelo :). Ono taky co s videama typu "tady mi to jede 60fps ve FXAA s 3.5GB vram, jakmile hodim 8xMSAA a vram vylítne na 4GB mám 20FPS, chci zpátky prachy", případně testy ve SLI (to je taky hodně vypovídající, všichni víme, jaká je úroveň podpory SLI ve hrách) a další podobný laskominy :D. A druhá polovina lidí točí videa mobilem :D, případně si neuměj nastavit čitelnej font v RivaTuneru nebo je to celý podivně rozmazaný.

    Osobně si myslim, že takový lidi si maj koupit konzoli a PC si nechat fakt do kanceláře, protože o tom vědí prd a matou palice ostatním, který pak taky získaj pocit, že snědli Šalomounovo hovno a šířej tyhle zvěrstva dál :).
    HNIZDO
    HNIZDO --- ---
    JERMES: Pokud bude za rok stacit 4GB, bude i 3.5GB. To da myslim selsky rozum.

    JERMES: Nic se nemeni. 970ka je porad nejlepsi volba v segmentu 8-12k. Nikdo neprokazal sebemensi vliv memory-gate afery na realne hrani. Coz se ostatne dalo cekat.
    JERMES
    JERMES --- ---
    RUM: Tak to je docela blba prespektiva neco takovydleho kupovat ne?:)
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam