• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    HNIZDOnVIDIA - grafické karty, technologie, aplikace, hry
    HNIZDO
    HNIZDO --- ---
    V NVIDII propouštění nehrozí, zaměstnanci naopak dostanou přidáno | Svět hardware
    https://www.svethardware.cz/v-nvidii-propousteni-nehrozi-zamestnanci-naopak-dostanou-pridano/51898

    Jensen Huang tak slíbil, že nikdo v NVIDII v přímém důsledku pandemie nemoci Covid-19 nepřijde o práci a zaměstnanci ani nebudou žádáni o to, aby přijali snížení svých mezd. Právě naopak mohou se těšit na vyšší příjmy, a to kvůli tomu, aby se mohli spolehnout na ještě větší finanční zabezpečení.
    HNIZDO
    HNIZDO --- ---
    Nvidia RTX Voice nepotřebuje GeForce RTX: umělé omezení - Cnews.cz
    https://www.cnews.cz/...rtx-voice-nevyzaduje-tensor-jadra-umely-pozadavek-mod-pro-geforce-gtx-pascal

    zatim to moc lidi nevyzkouselo, chybi porovnani kvality Tensor/neTensor, ale stejne zajimave
    ELECTRICKOTA
    ELECTRICKOTA --- ---
    Neřešil někdo zrušení účtu GEFORCE NOW? Nikde takovou možnost nevidím, jen downgrade z Founders na Free účet.
    HNIZDO
    HNIZDO --- ---
    NVIDIA releases first DirectX 12 Ultimate driver for developers - VideoCardz.com
    https://videocardz.com/newz/nvidia-releases-first-directx-12-ultimate-driver-for-developers
    HNIZDO
    HNIZDO --- ---
    NVIDIA DLSS 2.0 pro MechWarrior 5: Mercenaries a Control • Eurogamer.cz
    https://www.eurogamer.cz/...icles/2020-03-23-nvidia-dlss-2-0-pro-mechwarrior-5-mercenaries-a-control

    Původní DLSS vyžadovalo trénování AI sítě pro každou novou hru. DLSS 2.0 je trénováno pomocí obsahu, který není specifický pouze pro jeden titul, díky čemuž je síť generalizovaná a funguje napříč různými hrami. Funkci je tak možné integrovat rychleji a seznam podporovaných titulů se může více rozrůstat.
    HNIZDO
    HNIZDO --- ---
    Microsoft Announces DirectX 12 Ultimate: A New Standard for Next-Gen Games, Supported by GeForce RTX
    https://www.nvidia.com/en-us/geforce/news/geforce-rtx-ready-for-directx-12-ultimate/
    ELECTRICKOTA
    ELECTRICKOTA --- ---
    MR_DAN: DSL má hodně problémů, a to v jakykoliv verzi, ustredny musi byt blizko, draty kvalitni a pocet pripojeni musi byt relativne maly, agresivně nastavení FUP - tedy to byva problem u bytovych domu.
    HNIZDO
    HNIZDO --- ---
    MR_DAN: hele nevim. z hlediska pravniku to evidentne neni jen virtual k obecnemu pouziti. snazim se najit logicke vysvetleni. ovsem zadne vsyvetleni mne nenapada k omluve pristupu nvidie, pokud je takovy, jak bylo prezentovano.
    MR_DAN
    MR_DAN --- ---
    HNIZDO: a to se v GFN deje tohleto pujcovani? ja nevim, regulerne se ptam ... mne prislo, kdyz jsem toho Witchera instaloval, ze jsem dostal fakt VMko s mym diskovym prostorem, kam se mi ta hra stahla a nainstalovala, koukal jsem na progres a obdivoval rychlost (cca 50 MB/s)
    HNIZDO
    HNIZDO --- ---
    MR_DAN: "kdyz si udelam VMko s widlema v AWSku, tam si nainstaluju Steam a budu hrat pres Steam link "

    Pokud je to tvuj virtual, rucis si za nej sam. Pokud je licence na hry a sw tvoje, muzes klidne hrat. IMHO to ale nesmis nikomu pujcovat a uz vubec ne za uplatu, bez ohledu na to, jestli ten druhy ma licenci na stejnou hru. Muj nazor.
    MR_DAN
    MR_DAN --- ---
    ELECTRICKOTA: fake ne, ja verim ze kdyz je clovek na dobrym dratu, ze to z toho vymacknou, ale co si tak pamatuju tu DSL technologii, tak staci maly bezici upload (torrent) a latence a stabilita jde uplne do kopru
    ELECTRICKOTA
    ELECTRICKOTA --- ---
    MR_DAN: Jako to má i brácha v novým bytě, jsou to paka, ale zase je jednoduchej upgrade když tam nikdo tu optiku natáhne :)
    Jinak já má v testech download/upload běžně okolo 900mbit/s, takže to fake asi nebude :)
    MR_DAN
    MR_DAN --- ---
    ELECTRICKOTA: ne, ze bych chtel podezirat z toho tvuj pripad, ale ted jsem se stehoval a koukam v novym byte hura optika 1Gbit :-) a pak jsem zjistil, ze to je xDSL, ktery se prodava jako "fiber" a zadna optika to neni
    rozhodne si nastav at ti to zhorsuje kvalitu pri problemech s pripojenim, ono se to jak jsem psal tyka spis problemu na strane GFN :-)
    ja jsem od ty doby bez lagu ... ale taky je dost mozny, ze jsem proste tak moc filthy casual, ze tam ten lag nepoznam, treba je to i zavisly na konkretni hre nebo typu hry

    HNIZDO: rozumim, ale tak kdyz si udelam VMko s widlema v AWSku, tam si nainstaluju Steam a budu hrat pres Steam link (jo, tohle par lidi dela, je to opruz a vyjde to draz, ale da se), tak Amazon najednou porusuje licencni podminky vydavatele?
    protoze ja myslel, ze NV je v pripade GFN to samy jak to AWSko, jen poskytuje infrastrukturu, ale neumozni nekomu hrat hru, kterou si nekoupil, dokonce ani sama ty hry nenabizi
    HNIZDO
    HNIZDO --- ---
    MR_DAN: "vydavatelum to muze byt uplne jedno, ze si Nvidia nabizi nekde de-facto obyc virtualni masinu na hrani."

    mno, neni tomu tak. nvidia pouziva ty hry k vydelecne cinnosti, ma je nainstalovane na svych serverech. to je jedno ze ke skutecnemu hrani potrebujes licenci nekoho jineho, kdyz si firma koupi statickou licenci autocadu, taky to nemuzes mit rozinstalovane po cele firme a pucovat si login, k tomu slouzi sitove licence. presto to technicky lze. neni to to same, jiste, ale vydavatel muze urcit co s jeho sw delat muzes a co ne. je to uchylne, ale takovy je dneska zakon.

    bude to zrejme slozitejsi.
    ELECTRICKOTA
    ELECTRICKOTA --- ---
    MR_DAN: UPC, respektive teď už Vodafone, je asi OK, nejlepší mi ale přišlo to co mám teď a už bych nikdy nechtěl nic jiného než optiku. Ale to lagování jak píšeš tam je, byt jsem testoval krátce tak mi to vadilo, snad to doladí.
    Hodně teď cestuju, tak herní PC postupem casu prekopu na server, a herní NB nechci takze jim fandím ;)
    MR_DAN
    MR_DAN --- ---
    mne to prijde jako pekna haluz s tim stahovani her z GFN, nebo aspon pro ty co jsou pres Steam ... vzhledem k tomu, ze GFN neni obchod, cili ten clovek musi tu hru vlastnit, aby ji tam mohl hrat, tak prece vydavatelum to muze byt uplne jedno, ze si Nvidia nabizi nekde de-facto obyc virtualni masinu na hrani....
    nebo je to s tema hrama mimo Steam/Epic jinak?

    za me feedback pozitivni po uz peknych par hodinach proparenych :-) hraju Witchera 3 na Android TV s bluetooth gamepadem, jsem nejvetsi casual na svete
    jsem teda na UPCcku, coz povazuju za spicku mezi pripojenim na net...
    nejdriv jsem mel nastaveny full detaily a max rozliseni (toho chybejiciho 4k je skoda) a vypnuty to downscalovani pri problemech s konektivitou, tak tam jsem se dostal dvakrat do vazne smrticiho lagu a hned jsem to posledni prenastavil :-)
    ve finale to ani nepoznam, ze se na chvilku zhorsila kvalita, dulezity je, ze je to bez lagu, fakt se to da hrat a dobre
    co je znat, tak kdyz je hraci spicka (vecer po praci), tak to hlasi ze je velky packet loss, coz je nesmysl, nemam zadny packet loss, nejsem na wifine ve snehovy vanici... naopak mimo hraci spicku, napr dopoledne, to jede krasne...
    takze hadam, ze ma Nvidia trochu problem s obsluhovanim toho velkyho poctu lidi, predpokladam, ze o tom vedi a pracujou na tom
    ELECTRICKOTA
    ELECTRICKOTA --- ---
    HNIZDO: Protoze Stadia byla platforma, na kterou bylo treba si tu hru koupit. Nvidia na to jde chytřeji, ale jak koukam tak ne uplně košer...
    HNIZDO
    HNIZDO --- ---
    KORAL: tak ty sirokouhle monitory, pokud myslis 21:9 nebo sirsi, docela chapu. na tom zbytku budou muset zamakat, but still better story than Stadia.

    Mne vydesila jedna a veta v clanku o tom, jak nejaky mensi autor nechal odstranit svoje hry z Now. Jednoduse proto, ze ho nvidia vubec nepozadala o dovoleni jeho hry pres Now poskytovat (navic to znelo tak, ze kdyby pozadali, nemel by s tim problem). Jestli je to pravda, a tohle je typicky pristup nvidie v teto veci, pak je to, ehm, velmi novatorsky pristup k autorskemu pravu.
    KORAL
    KORAL --- ---
    Tak realne zkusenosti s NVidia NOW.
    1. konektivita jim docela hapruje. Vyzkouseno na 2 poskytovatelich v uznych mestech. V obou pripadech na linkach 300Mb+
    2. Kdyz jim to jelo, hrat se dalo dobre a na hry ala Diablo a nebo PVE v Destiny dobry.
    3. Problem s rozlisenim. Nelze mit 4k, neni podpora sirokouhlych monitoru.
    4. FPS - docela haprujici. Hra ani na full HD nemela stabilnich 60FPS a to nebyla ani na max detaily.

    Celkove za me zklamani a maji jeste dost velke rezevy na cem zamakat. Tohle rozhodne neni finalni verze za kterou by se melo platit. Jedna se stale o Betu, jen ne uzavrenou.
    HNIZDO
    HNIZDO --- ---
    NVIDIA to share GTC news on March 24, cancels plans for a webcast - VideoCardz.com
    https://videocardz.com/newz/nvidia-to-share-gtc-news-on-march-24-cancels-plans-for-a-webcast
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam