• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    PAULMUADDIBStrana svobodných občanů 1.56% v parlamentních volbách.
    PUBLICURINATION
    PUBLICURINATION --- ---
    Doporucil bych spise komunikovat pres internety. Osobne v kanalu reformy.cz na YT nevidim dlouhodobe zadny progress. Proc by tam nemohl sedet nekdo kdo bude otitulkovavat a pridavat nove debaty z EU parlamentu a ne jen farage. Doufam, ze p. mach se tam take projevi a v debatach bude slyset. Jen pripominka, jinak fandim.
    BONGI
    BONGI --- ---
    FRONEMA: Ano dobra strategie - take povazuji verejny dopad za dulezitejsi a prospesnejsi, nez samotne ziskani funkce.
    MARYO
    MARYO --- ---
    Jojo. Myslim, že to byla dobrá volba.
    FRONEMA
    FRONEMA --- ---
    MARYO: coz budou asi jen penize z republikoveho uctu, neco jeste platily kraje z krajskych penez.

Urcite se vedelo, ze tyhle volby budeme ciste ucetne v minusu, ale to byla myslenka se kterou jsme do toho sli. vyuzit maximalne tuhle dobu ktera je naklonena uspechu.
    GOONER
    GOONER --- ---
    BONGI: OK :)
    Na tom návrhu samozřejmě Mach nebude pracovat sám. Jeho první úkol je přesvědčit ostatní euroskeptické poslance, že něco takového má smysl.
    MARYO
    MARYO --- ---
    Na CT24 řikal mach 5 mega. A to ještě nebyl konec kampaně. Takže tak minimálně 5-6 mega.
    BONGI
    BONGI --- ---
    GOONER: A ten link na rozhovor sem byl dan v dobe, kdy jsem psal dotaz.
    BONGI
    BONGI --- ---
    GOONER: ne necetl jsem rozhovor, reagoval jsem na SWT a nebylo to tvrzeni, byl to dotaz. Navic si myslim, ze vypracovani zmeny smlouvy neni jednoducha zalezitost a bude chtit spoustu casu na koordinaci/sjednoceni nazoru na finalni navrh, expertiz, lobismu pro ziskani podpory atd --- tedy bude co delat a casu to nespolkne take malo.
    GOONER
    GOONER --- ---
    BONGI: četl jsi ten rozhovor nebo ti stačil titulek? Mach tam říká, že se chce pokusit s ostatními podobně smýšlejícími europoslanci prosadit změnu smlouvy, aby přistoupení k euru bylo dobrovolné. Taky hodlá hlasovat proti dalším "euronesmyslům". To, že odmítá jezdit do Bruselu na zasedání výborů a raději se bude věnovat své bývalé práci a domácím záležitostem beru spíš jako pozitivum.
    Samozřejmě, že zisk křesla v EP pomůže Svobodným dostat se do širšího povědomí, nicméně tvrzení, že to je jediný důvod proč Mach do EP kandidoval, je úplně mimo.
    LONESTAR
    LONESTAR --- ---
    BONGI: já bych to tak viděl... (tím netvrdím, že tohle byl záměr Svobodných)
    BONGI
    BONGI --- ---
    SWT: Mam tomu rozumet tak, ze podstatne bylo zviditelnit SSO a ziskat pripadne dalsi zdroje na podporu lokalnich voleb. Prace EU poslance je druhotna a v podstate nepodstatna?
    TOXICMAN
    TOXICMAN --- ---
    Svobodné bude víc slyšet, ale chci dál žít a pracovat v ČR, říká Mach - iDNES.cz
    http://zpravy.idnes.cz/...102818_domaci_jw#utm_source=sph.idnes&utm_medium=richtext&utm_content=top6
    TOXICMAN
    TOXICMAN --- ---
    jo z účtu, ale strana to jistě zvěřejní oficiálně
    GOONER
    GOONER --- ---
    TOXICMAN: 4,5 mega? Tak to bych nečekal, tos vyšetl z toho účtu?
    Co se týče poměru peníze/hlasy, tak v tomto ohledu na tom určitě nejsmě špatně. Nicméně na Piráty stále nemáme. U nich to ale dělá jejich voličská základna, která se převážně rekrutuje z mladých uživatelů internetu. Obávám se, že pokud nezmění strategii, brzo narazí na její strop.
    TOXICMAN
    TOXICMAN --- ---
    GOONER: rychlým okem okolo 4,5milionu... na zisk to nevypadá, ale na druhou stranu Svobodní jsou jedni z nejefektivnějších v poměru hlas/výdaj
    GOONER
    GOONER --- ---
    TOXICMAN: můžeš kouknout na transparentní účet, vzít si kalkulačku a počítat. Ale imo na tom Svobodní určitě vydělali.
    TOXICMAN
    TOXICMAN --- ---
    Je už známo, kolik peněž se oficiálně utratilo na kampaň do EP?
    Svobodní dostanou za hlasy 2,4 milionu
    GOONER
    GOONER --- ---
    BONGI: U těch komunálek je trochu problém. Ve spoustě hlavně menších měst Svobodní ani nesestaví kandidátku (o obcích ani nemluvím). Aby nějak výrazně uspěli v komunálních volbách, potřebovali by širší členskou základnu, jejíž vybudování chvíli trvá. Nemá podle mě cenu moc tlačit na pilu a snažit se kandidátky za každou cenu sestavit, ber kde ber. Síla Svobodných zatím spočívá v tom, že pomalu ale jistě rostou, stejně bych to viděl i na komunální úrovni. Prvně mít kvalitní kandidáty a až pak jít do voleb. Reálnou šanci uspět mají podle mě Svobodní ve velkých městech jako Praha nebo Brno.

Co se týče Macha, tak on už před volbami avizoval, že do Bruselu jezdit ani nebude, že se hodlá účastnit jen zasedání ve Štrasburku. Takže na domácí záležitosti by mu mělo zbývat dost času.
    SWT
    SWT --- ---
    BONGI: Tak takhle to v zásadě Mach prezentoval přímo na jednom setkání, kde jsem byl s tím, že získané zdroje chce využít pro podporu do českých (parlamentních) voleb a přímo jednoznačně řekl, že primární jsou pro něj české záležitosti a parlamentní volby a v případě úspěchu v parlamentních přejde z EUlamentu do českýho a do Bruselu půjde místo něj náhradník.
    GOONER
    GOONER --- ---
    _BENNY: Podle mě je pravda to první. Většina lidí v ČR není spokojená s tím jak EU funguje, souhlasím, že velká část z nich EU nerozumí a rozumět ani nechce. Stále je tu ale podle mě významná část lidí, kteří o EU nějaké povědomí mají, nejsou s ní spokojení a přesto nešli k volbám, nejspíš proto, že něvěděli, koho volit. Tady vidím prostor pro Svobodné.

Díky tomu paradoxně většinu křesel dostaly proevropské strany. Topce se zase povedlo oblbnout voliče a ODSka si může jen rvát vlasy, že Pospíšila vyštvali. Něbýt jeho, mohlo to možná dopadnout ještě o něco líp, jelikož by část voličičů ODS místo k Topce utekla ke Svobodným.
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam