• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    PAULMUADDIBStrana svobodných občanů 1.56% v parlamentních volbách.
    Než získáte přesvědčení jací Svobodní jsou podle toho, co se píše zde v klubu, podívejte se prosím nejdříve jestli diskutující mají se Svobodnými něco společného zde [ FRONEMA @ Strana svobodných občanů 5.24% v eurovolbách. Gratulujeme ]
    rozbalit záhlaví
    CROSS
    CROSS --- ---
    PUPU: to je nesmysl. Já si nehodlám platit soud pokaždé, když se někdo vůči mně konkrétně nečeho dopustí, natož abych si najímal ochranku pokaždé, když v sousední zemi dojde k převratu. Ale do této debaty se pouštět opravdu nebudu.
    PUPU
    PUPU --- ---
    CROSS: ano, neprodukuji. zatim. nicmene dodavaji sluzby, ktere lide chteji ci potrebuji a radi si za ne zaplati (v principu, netvrdim, ze zrovna ve stavajici podobe)
    OMNIHASH
    OMNIHASH --- ---
    PUPU: nezbytně nutný je akorát umřít, zbytek je čistě dobrovolná záležitost.

Nejdřív si stěžuješ, že ČOI pokutuje za provinění, načež bys chtěl, aby generovala zisk. Ne, rozhodně by to nevedlo k mnohonásobnýmu zvětšení výběru pokut.

PUPU
    PUPU --- ---
    hele, ja a pokud vim ani Svobodni netrvame na tom, ze je COI nezbytne nutne hned zitra zrusit. ja se jen tazi, zda je jeji existence, potazmo existence jakychkoliv podobnych organizaci opravdu nezbytne nutna a to ve stavajici nekomercni podobe. presvedcete me, objasnete mi to, treba zmenim nazor
    CROSS
    CROSS --- ---
    PUPU: to je poněkud mnoho otázek najednou.
    Není nezbytně nutné mít takovou instituci - v případě války například bychom ji asi oželeli. Je to ale užitečné. Co se týká zisku, to není otázka vadí / nevadí. Tento typ veřejných institucí přímý zisk produkovat nemá, jejich funkce je jiná, řekněme infrastrukturní. Podobně jako zisk neprodukuje policie, armáda, soudy.
    KOUTLOSH
    KOUTLOSH --- ---
    PUPU: To si jako představuješ jak?
    PUPU
    PUPU --- ---
    OMNIHASH: a neni to spis tak, ze mas utkvelou predstavu, ze se zase 'nekdo musi postarat'?
    PUPU
    PUPU --- ---
    CROSS: dobra, tak mi objasni, proc je nezbytne nutne, abychom meli takovouhle instituci s takovymi pravomocemi. ze neprodukuje zisk mi taky nevadi, na druhou stranu to snad neznamena, ze by nemohla fungovat tak, aby zisk produkovala
    ALDARION
    ALDARION --- ---
    No, nevím, nechat Akademii věd, aby se uživila bez státní podpory nebo padla...
    Proti reformě nejsem. Státní dotace aplikovanému výzkumu jež je přínosem pro konkrétní firmy považuji za blbost, ačkoli to se spíše děje skrze grantové programy než skrze AV.
    Zajímavá mi přišla i pirátská představa, že by veškeré produkty výzkumu financované státem měly být public domain...
    Ale tohle je vlastně tvrzení, že se má Akademie definitivně předělat na instituci pro aplikovaný výzkum (který si někdo zaplatí) a na základní výzkum se vykašlat... Což mi přijde jako tak nějak opak základního poslání té instituce.
    Nebo máme v Čechách přestat dělat základní výzkum, protože většinou nepřináší okamžitý finanční zisk?
    OMNIHASH
    OMNIHASH --- ---
    PUPU: Ano, musí - pokud se teda bavíme o realitě a ne o nějaký utopistický verzi společnosti, kde lidi nešmelej, protože už jim stát nebere výpalný ve formě daní.
    PUPU
    PUPU --- ---
    OMNIHASH: ano. a opravdu tu musi byt?
    OMNIHASH
    OMNIHASH --- ---
    PUPU: jsem tu, vsichni na kolena a dejte sem vsechno co mate, pokud mozno i s nejakou hotovosti, abych vykazal jen "drobne poruseni predpisu", ktere stejne musim najit vsude

ČOI tu není od vydávání certifikátů, ale od kontroly zákonů a dalších předpisů, jenž jsou nezbytnou podmínkou pro provoz daný firmy, včetně řešení podnětů od zákazníků.
    CROSS
    CROSS --- ---
    PUPU: to, co vyvracíš, je nějaká tvoje fiktivní představa o tom, jak zrovna ČOI funguje. Za sebe můžu říct, že u instituce, kontrolující dodržování zákona, mi skutečnost, že jejím primárním hybatelem není přímý ekonomický zisk dané instituce, nepřipadá jako nedostatek.

ČOI rozhodně není firma, to skutečně ani omylem.

Jinak ty další možnosti, cos vyjmenoval, v podstatě existují, ale jejich funkce je poněkud jiná, než funkce ČOI.

Samo, v ideálním svobodném světě žádné předpisy a zákony neexistují, tudíž je není třeba vymáhat. Akorát že to je právě to ode zdi ke zdi, o kterém se tu někdo zmiňoval.
    PUPU
    PUPU --- ---
    OMNIHASH: aha, takze duvod je 'protoze si nedokazu predstavit, jak by to mohlo fungovat'? to je docela slaby

tak to holt proste uz nebude ve stylu 'jsem tu, vsichni na kolena a dejte sem vsechno co mate, pokud mozno i s nejakou hotovosti, abych vykazal jen "drobne poruseni predpisu", ktere stejne musim najit vsude'. tak to bude treba ve stylu dTestu. duveryhodna firma (coz dneska COI neni ani omylem), ktere bude zahodno predvest, ze funguju jak mam. dostanu za to pekny certifikat a ti, co maji zajem, si u me udelaji carku. nebo treba firma, co bude nabizet svoje kvalifikovane kontrolory pro ucely soudnich sporu. nebo treba uplne jinak
    KOUTLOSH
    KOUTLOSH --- ---
    OMNIHASH: Asi tak, navíc soukromé společnosti s nadstandardním postavením (OSA, exekutoři), jsou mi mnohem větším trnem v oku, než některé ne zcela ideální případy úřadů.. že jsou některé zbytečné, o tom není pochyb, ale zrušit všechny nedává úplně smysl..
    OMNIHASH
    OMNIHASH --- ---
    PUPU: a jak si to přestavuješ, že bude jedna soukromá společnost hlídat a pokutovat jiný za porušení zákonů? Nehledě na to, že outsourcing se ukázal jako jedna z nejlepších cest do pekla, aneb na co nám dřív stačili tři zaměstanci, tak nám teď zvládne deset poradců vysvětlit, proč to nepůjde.
    PUPU
    PUPU --- ---
    OMNIHASH: duvod?
    OMNIHASH
    OMNIHASH --- ---
    PUPU: a to je přesně důvod, proč jsem mluvil o extrémistický straně - pokud někdo vážně vytáhne myšlenku, že bude např. ČOI soukromá společnost, tak ho nelze brát jinak než jako politickýho baviče
    PUPU
    PUPU --- ---
    TOXICMAN: je potreba si uvedomit, ze 'zrusit' neznamena 'zakazat fungovani cehokoliv podobneho'. pokud je to neco, co nekdo povazuje za smysluplne, nic mu prece nebrani zafinancovat pokracovani cinnosti treba jako s.r.o. . pokud je to ovsem nejaka nehorazna bejkarna dulezita jen ve vlastnich ocich, well...
    TOXICMAN
    TOXICMAN --- ---
    ALDARION: taky se všemi nesouhlasím, ale spousta jich je tam naprosto oprávněně
    ALDARION
    ALDARION --- ---
    Teda ten seznam úřadů na zrušení jsem neměl vidět... :/
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam