• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    PAULMUADDIBStrana svobodných občanů 1.56% v parlamentních volbách.
    Než získáte přesvědčení jací Svobodní jsou podle toho, co se píše zde v klubu, podívejte se prosím nejdříve jestli diskutující mají se Svobodnými něco společného zde [ FRONEMA @ Strana svobodných občanů 5.24% v eurovolbách. Gratulujeme ]
    rozbalit záhlaví
    ALESH
    ALESH --- ---
    LONESTAR: ok, nebyla ta otazka polozena uplne presne, chapu proc odpocedi byl takove, ale ta zakladni otazka byla jasna a lehce pochopitlena, to neni duvood na ni vubec neodpovedet a zabyvat se necim, co otazka implikuje. Pripadne se me ptat co volim, nebo oznacovalt novinare za poplatne pisalky a spojovat to s mou otazkou.
    LONESTAR
    LONESTAR --- ---
    ALESH: jenže formulací té své otázky ty "neotázky" přímo implikuješ... (což, BTW, vypovídá více o tobě, než o Machovi, Wildersovi, Le Penové nebo Svobodných)

ALESH
    ALESH --- ---
    Moje otazka znela:

"nezda se vam to policticky trochu.. rekneme nemoudre, sejit se hned pri prvni navsteve s sefy stran, ktere jsou spojovany s rasistickymi a extrmistickymi nazory? "

Moje otazka neznela:

"Nejsou Svobodni rasisti?"

"Jsou Wilders a Le Penova rasisti?"

"Vubec se mi nelibi ze se s nima sesel, co vam?"

"Je Mein Kamf srovnatelny s Koranem?"

"Chteji Svobdni delat ustupky PVV a Narodni fronte?"

Dekuji tem asi dvoum lidem, co mi dokazli odpovet
    ANDY_WARHOL
    ANDY_WARHOL --- ---
    GOONER: ano to je presne...
    GOONER
    GOONER --- ---
    Tak Svobodným se na jednu stranu vyčítá, že jsou to dogmatičtí fanatci, kteří nebudou schopní se s ostatními na ničem dohodnout. Když se ale Mach setká s Wildersem a Le Penovou na jejich popud a přitom je požádá o podporu pro svůj návrh, je to některým proti srsti, páč by se podle nich s nima neměl vůbec bavit. Trošku mi to připadá, že kdo chce psa bít, hůl si vždycky najde.
    ANDY_WARHOL
    ANDY_WARHOL --- ---
    CROSS: nevim jaka je jeho motivace. ale kdyz takhle viditelne dela z komara velblouda a i po objasneni fakt se toho drzi jak hovno kosile, zacinam v tom cuchat nejakou certovinu.
    ANDY_WARHOL
    ANDY_WARHOL --- ---
    je to proste prekrucovani pravdy. je jasny jak a co se stalo, ze to nic zavadneho nebylo, ale jakou kdo k tomu vymysli legendu aby to ukazal v tom, pro zajmy jeho chlebodarcu, spravnem svetle, to je oc tu bezi. a neverim tomu, ze se nejaky babisovo pisalek nezatouzi zalibit svemu chlebodarci a nevymysli neco, aby macha ocernil. vzdyt v tom samem rozhovoru se mach k babisovi dost nekompromisne vyjadruje. to by v tom byl cert aby neprisla odplata...
    CROSS
    CROSS --- ---
    ANDY_WARHOL: no to se nepochybně urodí, ale to nás snad nemusí vzrušovat, ne? Rozhodně Alesh se neptal proto, „že o tom psali v novinách“.
    ANDY_WARHOL
    ANDY_WARHOL --- ---
    CROSS: to si povime, az se urodi par clanku na podobne tema. uvidis sam
    CROSS
    CROSS --- ---
    ANDY_WARHOL: hlavně klid. Média bych do toho vůbec netahal a ptát se, jestli je Národní fronta ideální politický partner je legitimní otázka. Nedělej z autora dotazu padoucha.

Co z toho v praxi vypadne beztak teprve uvidíme.
    ANDY_WARHOL
    ANDY_WARHOL --- ---
    ANDY_WARHOL: pisu z mobilu, tak sorry za preklepy
    ANDY_WARHOL
    ANDY_WARHOL --- ---
    ALESH: jasne ze lide jako ty a lzimedia, poplatne svym panickum to budou posuzovat na skale od ponekud nestastne do naprosto nepripustne.
    rekni mi ty, koho si volil ty. vsadim se ze ti najdu, jak se nekdo z tve strany paktoval v minulosti z komousema a bude to mnohem vic nez nejaky rozhovor na pude parlamentu. ono totiz neni moc stran, ktere nezakladal koalice v mestkych radach s komunisty. pak se muzem bavit dal.
    aneb dokud zlodeji krici chytte zlodeje, muze se tomu inteligentni clovek akorat smat. a komunisti jsou pro me horsi nez nejaka le penova ci wilders
    ALESH
    ALESH --- ---
    TOXICMAN: ne nehledam, jen mi to prijde politicky nestastne. Behem tehle debaty jsem si to googloval a nejsem sam, komu to neprislo uplne v klidu. Po te populisticke kampani se zarovkama jsem cekal, ze se strana snazi oslovit sirsi spektrum volicu, ale po tomhle kroku a po tom jak o nem Svobodni informuji na svem webu mi to tak neprijde:)

ANDY_WARHOL: Jo? A pak o tom napises, ze hlavnim bodem programu byl tvuj navrh a setkani probehlo v pratelske atmosfere? :)
    FORTRESS
    FORTRESS --- ---
    Víc by mě šokovalo kdyby se sešel se zástupci např. zelené severské levice.
    CROSS
    CROSS --- ---
    ALESH: no mně přijde, že to nikomu nevadí (někdo to dokonce vítá a přijde mu to jako televizní debata s Liškou), nic bych v tom taky nehledal. Já osobně si počkám na výsledky.

(Ono je to asi tak, že kdo je ke Svobodným kritický, bude i nadále kritický, a kdo neni, nemá důvod na tom něco měnit.)

Jinak taky čistě prakticky, až se ho tady novináři zeptaj, co ten Wilders a Le Penová, bude jeho odpověď o něco autentičtější, když začne tím, že s nima osobně mluvil a má tedy informace z první ruky.
    TOXICMAN
    TOXICMAN --- ---
    ALESH: hledáš v tom nějaké náznaky, které by potvrdili, že Svobodní jsou skutečně extremisti a rasisti, skoro jako bys je tam chtěl najít... doufám, že se pletu
    Petr Mach nebyl zvolen od toho, aby tam dělal nějaká gesta a divadla, ale aby tam pracoval a prosazoval program
    s kým se náhodou potká poprvé, je mi uplně jedno
    ANDY_WARHOL
    ANDY_WARHOL --- ---
    ALESH: kdyz prijdou jehovisti, tak jim taky otevru a par slov s nimi prohodim. a to by me tezko nekdo mohl davat nalepku krestana...
    FRONEMA
    FRONEMA --- ---

Ze setkani Macha, Le Pen a Wilderse mam dojem.

30 hlasy od 30 respondentů

ALESH
      ALESH --- ---
      TOXICMAN: nechapu co tim chces rict

FRONEMA: sorry, uz jsem byl trochu frustovanej z toho, ze mi nikdo nedoaze odpovedet na jednoduchou otazku. Ale me to tak prijde, na FB i jinde. "My mame pravdu a kdo nesouhlasi je komous." Polozene dotazy zustavaji bez odpovedi... Ale je pravda, ze posledni dobou to je lepsi nez driv.

A pokud by se s nima nesesel, nebo setkani odlozil na jindy, u me by rozhodne stoupnul. Jen se se ptal, jak to mate vy.
      DANYSEK
      DANYSEK --- ---
      ALESH: myslim si, ze patri k politicke slusnosti se potkat s kymkoliv (z dane instituce slozene z volenych zastupcu), kdo o to pozada. Kdo byl prvni je spise technikalie.. ono ti druzi treba nemaj cas, ze? :-)
      PUPU
      PUPU --- ---
      ALESH: ano, me osobne to prijde v pohode a vitam to. jeste nejake dotazy?
      Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam