• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    PAULMUADDIBStrana svobodných občanů 1.56% v parlamentních volbách.
    _BENNY
    _BENNY --- ---
    PAULMUADDIB: to rad slysim, ze to vidis jinak, ja ale na socialnich sitich pozoruji i jine nazory, a na to jsem se snazil upozornit. kdyz se nekdo zacne ohanet nazory typu "to bylo jasne ze pokud Ukrajina bude chtit dobrovolne vstoupit do EU, EU timto Rusko vyprovokuje k legitimni akci", tak se snazim ptat "komu tohle doopravdy nakonec prospeje"?

MOTASH: meni. nejde o to ze se mnou nekdo nesouhlasi, jde o to komu ve vysledku dotycny svymi ciny a slovy prospiva.
    MOTASH
    MOTASH --- ---
    _BENNY: Nepotřebuji, tento výrok (možná ne správně) přisuzovaný Leninovi znám. Něco to na logice výroku mění?
    PAULMUADDIB
    PAULMUADDIB --- ---
    _BENNY: Užitečný idiot je někdo, kdo plamenně obhajuje jistý světonázor, který konvenuje někomu jinému, aniž by z toho sám měl prospěch a dokázal si vytvořit kritický vlastní názor. Taky jsem uměl takhle manipulovat spolužáky ve školce a ve škole :-). Ale jestli je něčí užitečný idiot spíš Payne, nebo spíš například Karel, to ponechám laskavému názoru čtenářstva...
    PAULMUADDIB
    PAULMUADDIB --- ---
    _BENNY: Tak to je trochu ode zdi ke zdi. Nevidím u Svobodných nikoho, kdo by nějak kopal za Rusko. To, že to na Ukrajině začala rozesírat EU ze svých vlastních zájmů nemění nic na tom, že Rusko je agresor a okupuje část suverénního státu. A připadá mi neuvěřitelné, že skoro-člen EU je obrán o kus území a v podstatě se s tím všichni smířili a nic se neděje (na druhou stranu, pusťte se animaci map zemí od roku 1000 AD do roku 2000 AD. EU si navíc nadělala do bot "precedentem" s Kosovem.
    Rusko je diktatura (i když to asi většině obyvatel vyhovuje), řízená důstojníkem KGB ( tom se mu přibližujeme, jakmile se zavede online účetnictví na finančním úřadě a náš ministr financí se stane ekonomicky a politicky nejmocnější osobou. USA je demokracie, bohužel řízená psychicky narušeným člověkem, směřující k obdobné diktatuře v krátkém horizontu. Obě jsou to velmoci a soupeři.
    EU je soubor kdysi silných států. potácejících se v problémech zadluženosti, byrokracie a korupce, která se snaží odvést od těchto problémů pozornost regulacemi úplně nesmyslných a marginálních věcí, jako kterou rukou si utírat zadek. I zde jsou jisté totalitní tendence (kontrola občanů, odebírání dětí v Norsku, Finsku, UK a Rakousku). Nicméně tento spolek je na mezinárodním poli poměrně bezvýznamný a bezzubý (nikdo na něj nemusí brát ohled).
    Takže když něco dělá EU blbě, je to blbě. Když něco dělá blbě Rusko, je to taky blbě, ale pro jeho občany (případně obyvatele okupovaného území). Když něco dělá blbě USA je to blbě pro většinu světa (myslím, že v Lybii, Sýrii, Iráku a Afghanistánu umřelo dost lidí). Osobně nefandím nikomu.
    A pak Bednář řekne, že nemáme být lacině protiameričtí, protože je to původní země nejvyšších svobod (i když bohužel stále méně) a Svobodní jsou hned "amerikanofilové". Pak Payne řekne, že média manipulují realitu a že je potřeba si dělat vlastní názor, a Svobodní jsou najednou "rusofilové".
    Co takhle to brát objektivně a na ty chyby, které se nás týkají, upozorňovat konzistentně, jak to Svobodní dělají? Idioti jsou v Ruku, stejně jako v USA a v EU, ale stejně tak chytří lidé. Tady ty spory jsou jako "fandíš Spartě, nebo Baníku?"
    _BENNY
    _BENNY --- ---
    MOTASH: najdi si nekde co znamena pojem "uzitecny idiot"
    MOTASH
    MOTASH --- ---
    _BENNY: Ach, ten rozšířený sebeklam. Někdo to vidí jinak a proto je idiot ten někdo.
    FRONEMA
    FRONEMA --- ---
    MOTASH: mne taky prave ne :) nicmene kdybych nekde nejake relevantni info potkala a stalo by to za to, tak vam to prijdu rict
    MOTASH
    MOTASH --- ---
    BONGI:Myslím přehnaný reakce na podružnosti, navíc když v tomhle konkrétním případě ani nikdo neví, jak to bylo. Proto jsem se ptal. Jinak svobodní pro mě nejsou modla( třeba dobrovolná vojenská služba/výcvik mi přijde mimózní, ale rozhodně to je důležitější téma, než jestli před Paynem mluvil Bartoš nebo Bartoška) a volím je pro největší průnik jejich programu s mým viděním společnosti. Jen tomu, jestli někdo řekl něco nešikovně, vypadal při tom nedospěle, nebo ve špatný společnosti prostě nepřikládám takovej význam, jako jinejm, zásadním otázkám.

FRONEMA: Tak dalece mě to nezajímá, abych někoho obtěžoval mejlama - tobě jsem taky nepsal do pošty. Předpokládal bych, že tebe to bude zajímat už z principu víc a podělíš se o info.
    _BENNY
    _BENNY --- ---
    ja si porad nejsem jisty tim, jestli postoj nekterych uzitecnych idiotu, kteri se schovavaji za Svobodne, je dan tim, ze proste nemaji radi EU jako jakykoliv jiny nadnarodni spolek, anebo nelibost druhych k EU vyuzivaji k tomu, aby na lokalni a mezinarodni scene vypomohli Rusum ("vsak Rusove nedelaji nic jineho nez EU" - meziradky receno, ze kdyz neco dela EU, je to spatne, ale kdyz to delaji Rusove, je to v poradku, Rusko je velmoc a muze si dovolit se chovat jak chce, ovsem ne tak EU). porad se snazim doufat, ze postoj dytycnych je dan pouze jejich naivitou, a nikoliv umyslem. ale nekteri mi to fakt neulehcuji.
    DANYSEK
    DANYSEK --- ---
    FRONEMA: u politiky mas vseobecny problem, ze politicky zastupce je hodnocen nejen podle toho, co dela pri oficialnich akcich, ale i podle toho, jak vystupuje mimo tyto oficialne prezentovane mista :-) Je potreba se naucit s timto pracovat, protoze samozrejme Svobodni zacnou byt vice v hledacku. A jak znamo, volby rozhoduji casto ruzne hovadiny, ne kvalita programu jednotlivych kandidatu...
    BONGI
    BONGI --- ---
    MOTASH: Zadnou hysterii nevidim, jen proste vyjadreny nesouhlas - a mimochodem, ten ABB mi vadi jeste vic nez komuniste.
    FRONEMA
    FRONEMA --- ---
    MOTASH: vzhledem k tomu, ze to nebylo v kalendari akci, tak to neni oficialni akce, nenapada mne jak to jinak zjistit nez mu proste napsat. Coz muzete udelat jednoduse i vy, aspon polozite spravneji otazky. Mail na nej je payne@svobodni.cz
    MOTASH
    MOTASH --- ---
    Může mi prosím někdo ujasnit, kdo to teda organizoval? Kdo ho tam řečnit vlastně pozval?
    To by asi Fronema mohla nějak vnitrostranicky zjistit.
    Jsou to jen klasický hysterický reakce, nebo vážně šel na komoušskou demo?
    PHAILO
    PHAILO --- ---
    FRONEMA: "Kolega Ransdorf"? Ne, to vyjádření samotné můj pocit opravdu nezlepšilo. Naopak.
    OTAVA
    OTAVA --- ---
    Jenom si ted nemuzu v rychlosti vybavit jestli jsme se za 40 let neco nestihli naucit nebo to uz vime vsechno.
    OTAVA
    OTAVA --- ---
    LONESTAR: Pritom by jsme se od Rusu mohli naucit tolik uzitecnych veci !
    LONESTAR
    LONESTAR --- ---
    BONGI: Otavu s jeho zaslepenou nenávistí ke všemu ruskému :D
    BONGI
    BONGI --- ---
    LONESTAR: :D A co vidis ty? :)
    OTAVA
    OTAVA --- ---
    BONGI: No ja nevim, tak 18 mu bylo, svepravnej je, takze kdyz nekam jdu, zjistim si kam ne ?
    LONESTAR
    LONESTAR --- ---
    BONGI: každý vidí to, co chce vidět...
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam