Tak tedy k tomu Machovi, když už to vzbuzuje takové vášně....
1) Z diskuznich for a komentařů mi nějak připada, ze ti, kteři Petru Machovi vyčitaji, ze vstoupil do jednoho z vyborů EU, jsou ti sami, kteři, kdyz tvrdil, ze nikam vstupovat nebude, mu vyčitali, ze jde do europarlamentu brat penize za nic. (Jsou to vlastně stejni lide, kteři nadavali Klausovi, ze nechce podepsat Lisabonskou smlouvu, a potom mu nadavali, ze ustoupil a podepsal ji - prostě notoričti trollove a redaktoři, kteři jsou na vyplatni pasce Andreje Babise).
2) Mam za to, ze politik je odpovědny pouze těm, kteři jej volili - tedy jediny, kdo můze Petru Machovi vyčitat, ze do nějakeho vyboru oproti dřivějsimu postoji vstoupil, mohou byt jen jeho voliči (ale neměli by to dělat, viz bod 4). Nepřipada mi, ze ti, kteři teď křiči, jsou volič Svobodnych.
3) Mozna bylo, při neznalosti vnitřnich poměrů, poněkud nesťastne předem deklarovat, ze do zadneho vyboru nevstoupi, ale to uz je teď jedno - pokud to někdo viděl jako nestastne nebo nesikovne prohlaseni, měl se ozvat tehdy. Po bitvě je kazdy general.
4) Jak znamo, jsem zastance filozofie Objektivismu Ayn Randove, a asi bychom nenasli osoby citlivějsi vůči kompromisům, nez jsme my objektiviste. Podle mě v tomhle připadě vůbec nejde o kompromis, nejde o zradu principů, a tedy o nic, za co by si Petr Mach zaslouzil nějaky odsudek.