• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    PAULMUADDIBStrana svobodných občanů 1.56% v parlamentních volbách.
    Než získáte přesvědčení jací Svobodní jsou podle toho, co se píše zde v klubu, podívejte se prosím nejdříve jestli diskutující mají se Svobodnými něco společného zde [ FRONEMA @ Strana svobodných občanů 5.24% v eurovolbách. Gratulujeme ]
    rozbalit záhlaví
    SWT
    SWT --- ---
    BONGI: IMHO to vnímáš naprosto přesně, taky jsem si z toho odnesl, že je to namířené na střední třídu, kterou nejspíš autor vnímá, jako že by hrozilo, že by Svobodné volili a tak je potřeba jim "pomoct prozřít".
    NJAL
    NJAL --- ---
    BONGI: Ale mozna jo. Akorat ten navrhovany stat je jen dalsi sikano-buzerujici faktor v rade, coz si tihle dobromilove vubec nepripousteji... O tom, ze si ty silne korporace vse prosadi pres "silny stat", ani nemluve.
    BONGI
    BONGI --- ---
    PAULMUADDIB: Vnimate nekdo, ze vlastne v podtextu tohoto clanku se strasi stredni trida - volici SSO? "Stat je jediny, kdo vas muze branit proti utlaku korporaci! Bez silneho statu vas znici silne korporace! Kdo je proti silnemu statu je proti vam! " strasak korporaci a hrozba zustat na dlazbe ..... Az tak smesny se mi ten clanek nezda. Nahnedlost a zkreslena historie SSO je jen povrch.

Nebo mam mozna vidiny.
    PUPU
    PUPU --- ---
    PAULMUADDIB: clovece, me to uz ani nejak legracni neprijde. jak to tak ctu, tak si vybavuji skolni leta a jisteho tehdy opevovaneho basnika. a je fakt, ze on umel

,,I tuto tíhu, lékaři, já znám.
    Však hlouběji, ke dnu tělo prosviťte mi!
    Nejtěžší břímě naleznete tam.
    Sotva je unáším. A jsem si jist,
    až vypadne, že rozkymácí zemi."

,,Nejlouběji, chudý, vidím nenávist."
    PAULMUADDIB
    PAULMUADDIB --- ---
    _BENNY: "Vymahatelnost sociálních práv je nulová" :-)

Díky za odkaz, už jsem se dlouho tak nenasmál. kunsthistorik a politolog - paraziti, kteří by šli o žebrácké holi první bez možnosti parazitovat na státní kase...
    GOONER
    GOONER --- ---
    _BENNY: vtipný plátek, na tom samém webu se objevil článek o tom, jak je MS ve fotbale exhibice nacionalismu, že v podstatě jakýkoliv projev vlastenectví je formou rasismu a xenofobie a fotbal je forma útlaku západních zemí nad těmi méně rozvinutými. :)
    PUPU
    PUPU --- ---
    _BENNY: zjova, to je ale svezi platek. neco jako 'Rude Pravo ve stylu anarchistu'. jedine, co si z toho odnasim, je to, ze by pan 'politolog' a pan 'historik umeni' meli vic hulit. vypada to, ze jsou v nejakem nenavistnem abstaku.
    _BENNY
    _BENNY --- ---
    a drzte si klobouky, nahnedla svoboda, liberalni diktatura...

http://a2larm.cz/2014/07/svobodni-prace-osvobozuje/
    LIQUID_SOUND
    LIQUID_SOUND --- ---
    :/
    OTAVA
    OTAVA --- ---
    aaa, ruska pata kolona dorazila uz i sem, tak gratulujeme !
    SHPAGIN
    SHPAGIN --- ---
    CZERUDLA: díky, projev jsem viděl. no, smlouva opravdu mít 2 strany nebude, navíc opravdu není o clech (ta jsou díky členství v různých organizacích vč. WTO a díky různým stávajícím dohodám už tak marginální - max 3 %).
    Stejně bych rád jasné vyjádření :-)
    CZERUDLA
    CZERUDLA --- ---
    Pokud to bude nepřehledná smlouva čítající 1000 stran, tak zcela jistě bude hlasovat proti. Některé odpovědi by vám mohl poskytnout záznam prvního projevu Petra Macha v EP, týkající se právě TTIP.
    Petr Mach: Chystaná smlouva s USA nebude o volném obchodu
    https://www.youtube.com/watch?v=YuOtEa4_y8s
    SHPAGIN
    SHPAGIN --- ---
    dobrý den, mám otázku:
    v květnu jsem se na zástupce Svobodných obracel s dotazem, jak bude hlasovat P. Mach k TTIP, dostal sem tuto odpověď:

"děkuji za Váš dotaz. Obecně jsme příznivci toho, aby došlo k uvolnění obchdou nejen s USA, ale i s celým zbytkem světa. Ovšem to, co o smlouvě TTIP vychází zatím najevo, působí velmi rozporuplně. Než podpořit tuto smlouvu, mnohem raději bychom podpořili zcela jednoduchou deklaraci, v níž se obě strany rozhodnou uvolnit překážky mezinárodního obchodu.

S pozdravem
    Radim Smetka
    místopředseda strany"

Není to úplně jednoznačná odpověď - pokud někdo víte, jak se chystá Mach hlasovat?
    díky
    BONGI
    BONGI --- ---
    NJAL: zvuml
    NJAL
    NJAL --- ---
    Narodil se clovek, a asi byl dobry. Ale pak, pusobenim spatnych vlivu po cely jeho zivot, docista zhuml.
    LONESTAR
    LONESTAR --- ---
    TOXICMAN: no kdo...
    ANDY_WARHOL
    ANDY_WARHOL --- ---
    GILHAD: zsp si ale platit musi, pokud si neplati soc, tak duchod nedostane, pokud si bude platit zdravotni pojisteni jinde tak si osetreni musi zacvakat (ci to pujde z teto pojistky), nemocenskou taky nedostanes pokud si na to neplatis
    GILHAD
    GILHAD --- ---
    ABS: b) bude asi prinaset naklady, jakmile bude Petra nemocna, v duchodu, nebo se u nas lecit
    MARYO
    MARYO --- ---
    CROSS: "Petro jsi skvělá tenistka". Částečně pravdu přecijen má :).
    PUPU
    PUPU --- ---
    ABS: o zhoubnem vlivu vseobecneho hlasovaciho prava se vedly a vedou debaty nejen tady. na druhou stranu (ciste akademicky) - nemame jen dan z prijmu, zeano. pokud bychom to brali do dusledku, tak si tu Kvitova koupi mensi baracek a ma 'predplaceno' na dozivoti ;-)
    CROSS
    CROSS --- ---
    ABS: nemá pravdu ani částečně. Zbavování občanství proti vůli občana je praktika totalitního státu.
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam