• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    PAULMUADDIBStrana svobodných občanů 1.56% v parlamentních volbách.
    FRONEMA
    FRONEMA --- ---
    IVANA_ANAVI: Co presne myslis LGBT problematikou?
    Svobodni si mysli, ze cokoli co se deje mezi dospelymi osobami za oboustranneho souhlasu je ok. A statu do toho urcite nic neni.
    IVANA_ANAVI
    IVANA_ANAVI --- ---
    Zdravím, zajímalo by mě, jestli měli Svobodní někdy stánek na Prague Pride, případně jak vidí problematiku LGBT+ osob. Kamarád libertarián včera zoufal, že jste na Letné nebyli (volič Svobodných, bisexuál).
    _BENNY
    _BENNY --- ---
    mel jsem za to, ze Svobodni chteji silny stat, ale maly
    SWT
    SWT --- ---
    BONGI: IMHO to vnímáš naprosto přesně, taky jsem si z toho odnesl, že je to namířené na střední třídu, kterou nejspíš autor vnímá, jako že by hrozilo, že by Svobodné volili a tak je potřeba jim "pomoct prozřít".
    BONGI
    BONGI --- ---
    NJAL: No, presne. Silny stat ridici ekonomiku se vzdy lepe dohodne s korporacemi a ty se pres nej prosadi daleko snadneji. Naopak administrativni sikanou, ruznymi poplatky a limitacemi bude daleko vic korigovat stredni podnikani, kde si prokaze svou "ochranou ruku"nad spotrebitelem.
    Koneckoncu plnou pusu podpory stredni tridy tu ma pomalu kazda nastupujici vlada, zvlast ve volebnim obdobi, ale pritom stale zustava fackovacim panakem statu.

Jenze tenhle clanek se snazi tvrdit opak. Stat stavi do role ochrance stredni tridy, ktera by bez jeho pomoci padla a skoncila jako low end. Prida si k tomu trochu hnede barvy, vytahne polopravdy o jedincich a cele to naserviruje jako objektivni socialni pohled. Je napsany jednoduse, bez slozitych terminu, a evidentne populisticky zamereny na stredni tridu, ktera ma ocekavat nebezpeci ze strany SSO. Je to soucat predvolebniho boje a muze naznacovat smer, kterym se budou strany proti SSO vymezovat.
    NJAL
    NJAL --- ---
    BONGI: Ale mozna jo. Akorat ten navrhovany stat je jen dalsi sikano-buzerujici faktor v rade, coz si tihle dobromilove vubec nepripousteji... O tom, ze si ty silne korporace vse prosadi pres "silny stat", ani nemluve.
    BONGI
    BONGI --- ---
    PAULMUADDIB: Vnimate nekdo, ze vlastne v podtextu tohoto clanku se strasi stredni trida - volici SSO? "Stat je jediny, kdo vas muze branit proti utlaku korporaci! Bez silneho statu vas znici silne korporace! Kdo je proti silnemu statu je proti vam! " strasak korporaci a hrozba zustat na dlazbe ..... Az tak smesny se mi ten clanek nezda. Nahnedlost a zkreslena historie SSO je jen povrch.

Nebo mam mozna vidiny.
    PUPU
    PUPU --- ---
    PAULMUADDIB: clovece, me to uz ani nejak legracni neprijde. jak to tak ctu, tak si vybavuji skolni leta a jisteho tehdy opevovaneho basnika. a je fakt, ze on umel

,,I tuto tíhu, lékaři, já znám.
    Však hlouběji, ke dnu tělo prosviťte mi!
    Nejtěžší břímě naleznete tam.
    Sotva je unáším. A jsem si jist,
    až vypadne, že rozkymácí zemi."

,,Nejlouběji, chudý, vidím nenávist."
    PAULMUADDIB
    PAULMUADDIB --- ---
    _BENNY: "Vymahatelnost sociálních práv je nulová" :-)

Díky za odkaz, už jsem se dlouho tak nenasmál. kunsthistorik a politolog - paraziti, kteří by šli o žebrácké holi první bez možnosti parazitovat na státní kase...
    GOONER
    GOONER --- ---
    _BENNY: vtipný plátek, na tom samém webu se objevil článek o tom, jak je MS ve fotbale exhibice nacionalismu, že v podstatě jakýkoliv projev vlastenectví je formou rasismu a xenofobie a fotbal je forma útlaku západních zemí nad těmi méně rozvinutými. :)
    PUPU
    PUPU --- ---
    _BENNY: zjova, to je ale svezi platek. neco jako 'Rude Pravo ve stylu anarchistu'. jedine, co si z toho odnasim, je to, ze by pan 'politolog' a pan 'historik umeni' meli vic hulit. vypada to, ze jsou v nejakem nenavistnem abstaku.
    _BENNY
    _BENNY --- ---
    a drzte si klobouky, nahnedla svoboda, liberalni diktatura...

http://a2larm.cz/2014/07/svobodni-prace-osvobozuje/
    LIQUID_SOUND
    LIQUID_SOUND --- ---
    :/
    OTAVA
    OTAVA --- ---
    aaa, ruska pata kolona dorazila uz i sem, tak gratulujeme !
    SHPAGIN
    SHPAGIN --- ---
    CZERUDLA: díky, projev jsem viděl. no, smlouva opravdu mít 2 strany nebude, navíc opravdu není o clech (ta jsou díky členství v různých organizacích vč. WTO a díky různým stávajícím dohodám už tak marginální - max 3 %).
    Stejně bych rád jasné vyjádření :-)
    CZERUDLA
    CZERUDLA --- ---
    Pokud to bude nepřehledná smlouva čítající 1000 stran, tak zcela jistě bude hlasovat proti. Některé odpovědi by vám mohl poskytnout záznam prvního projevu Petra Macha v EP, týkající se právě TTIP.
    Petr Mach: Chystaná smlouva s USA nebude o volném obchodu
    https://www.youtube.com/watch?v=YuOtEa4_y8s
    SHPAGIN
    SHPAGIN --- ---
    dobrý den, mám otázku:
    v květnu jsem se na zástupce Svobodných obracel s dotazem, jak bude hlasovat P. Mach k TTIP, dostal sem tuto odpověď:

"děkuji za Váš dotaz. Obecně jsme příznivci toho, aby došlo k uvolnění obchdou nejen s USA, ale i s celým zbytkem světa. Ovšem to, co o smlouvě TTIP vychází zatím najevo, působí velmi rozporuplně. Než podpořit tuto smlouvu, mnohem raději bychom podpořili zcela jednoduchou deklaraci, v níž se obě strany rozhodnou uvolnit překážky mezinárodního obchodu.

S pozdravem
    Radim Smetka
    místopředseda strany"

Není to úplně jednoznačná odpověď - pokud někdo víte, jak se chystá Mach hlasovat?
    díky
    BONGI
    BONGI --- ---
    NJAL: zvuml
    NJAL
    NJAL --- ---
    Narodil se clovek, a asi byl dobry. Ale pak, pusobenim spatnych vlivu po cely jeho zivot, docista zhuml.
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam