• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    PAULMUADDIBStrana svobodných občanů 1.56% v parlamentních volbách.
    WANTON
    WANTON --- ---
    BONGI: Může obchodovat s Čínou, Indii apod., ti sankce proti Rusko co vím nepřijali. ;)
    BONGI
    BONGI --- ---
    WANTON: Ano, jenze puvodne to smerovalo jak tyto informace vnimaji volici a tam se proste ctenari Blesku museji brat v uvahu ( viz Gooner) - tedy informace kompletni, srozumitelna a jasna nejen vlastnim clenum, nedej boze jen jejimu autorovi. Nejvic blbejch rozhodnuti jsem v praci udelal, kdyz jsem si myslel, ze ostatni mysli a uvazuji stejne a ze nemusim ventilovat pro me logicke a samozrejme veci.
    WANTON
    WANTON --- ---
    OTAVA: To je jedna z možností, ale teď nevím, jestli tam předpokládáš, že to není jednostranné a bez dalšího. ;)
    WANTON
    WANTON --- ---
    BONGI: Takhle, nemusím to očekávat od lidí čtoucí Blesk, ale od lidí tady bych to očekávat mohl, ne? ;)
    VYHULENY_UFO
    VYHULENY_UFO --- ---
    WANTON: chybi ti tam bod o vinne ruska a jeho vmesovani do problemu sousednich zemi. ale jinak ok.
    WANTON
    WANTON --- ---
    OTAVA: To bude až jestli budou uznáni státem, to se zatím a snad nestane. ;)
    GOONER
    GOONER --- ---
    GOONER: sry za ty chyby, musím u toho ještě pracovat. :)
    WANTON
    WANTON --- ---
    OTAVA: Máš to celé špatně:

- USA a EU nejsou BEZ viny,
    - popírat , že Rusko má své sféry vlivu je krátkozraké,
    - nějak se Rusáci k jednacímu stolu přivést musí (pokud nějakým způsobem neprohrají, viz. ceny ropy), můžeme diskutovat jak, ale nediskutovat vůbec, je zase krátkozraké. Nechat Ukrajinu svému osudu a nevměšovat se lze, pokud by se nevměšoval nikdo. Pls rozlišuj, co je správně a co je proveditelné (možná je to moje i moje chyba, že jsem nedával více důrazu na ozančení těchto dvou argumentačních linií, např. to o tom mez. právu je co je správné, nikoliv nutně to ale není prosaditelné).
    GOONER
    GOONER --- ---
    VYHULENY_UFO: Blesk je nejčtenější periodikum v zemi, TN nejsledovanější zpravodajskou televizní relací, to jsou objektivní fakta.

OTAVA: Myslím, že strana k tomu žádní oficiální stanovisko nevydala. Orientovat se tak můžeme podle prohlášení jejich představitelů, kteří kritizují, že sankce za poškodí nás, stejně jako Rusko. Když si člověk uvědomí, že Rusko se na izolaci léta připravuje (buduje po celé zemi strategické zásoby) a že autorkatický režim s masivní podporou obyvatelstva má daleko lepší šance ustát ekonomické dopady sankcí, než my. Tak je pochopitelné, že sankce vyznívají spíš jako nic neřešící gesto, že s tím ajko něco děláme.
    MARYO
    MARYO --- ---
    MARYO: Nebo teda pomohl, to jsem napsal špatně.
    BONGI
    BONGI --- ---
    GOONER: Ano to jsem psal - kompenzace vetsinove publikovaneho. Pokud se ale "predpoklada", ze to lide pochopi jako kompenzaci a ta kritika postrada to "vetsinove recene" , pak to sebou nese riziko vnimane jako pro ruskou obhajobu.
    OTAVA
    OTAVA --- ---
    WANTON: Tak zatim SSO navrhlo zrusit sankce a Ukrajine nabidnout dohodu o volnem obchodu.
    To ti neprijde jako dobre a konecne reseni ktere Rusko zastavi?
    WANTON
    WANTON --- ---
    BONGI: nn, já ti přiznám, že s tebou souhlasím. Může to tak vypadat, že když poukazujeme na chyby EU a USA za ukr krize, popř. na obdobné jednání USA ve světě, tak to může vypadat, jako zlehčování role Ruska, ale snad alespoň z mých příspěvků je už vidět, že to tak není.

Kdybych měl sesumírovat můj postoj tak: "Rusko je zlo a musí být zastaveno." A mne zajímá, jak ho co nejlépe zastavit s tím, že nynější postup USA a EU se mi nezdá úplně vhodný. A o tom jsem chtěl od začátku diskutovat. Bohužel pro mne se celá diskuse (odhlížím od "diskuse" s jistými jedinci) až sem zatím týkala jen toho, že jsem údajně proruský. ;)

Takže, co může USA a EU udělat lépe než dělá teď, aby Rusáky vyhnalo z Krymu a Donbasu a aby nedělali chyby jako na začátku krize.
    MARYO
    MARYO --- ---
    OTAVA: Že si Rusko může dělat co chce, to snad nikdo ze Svobodných netvrdí, ne? Jen že si, bohužel, dělá co chce, a že západ tomu doteď vůbec nepomohl, ba naopak. A že USA/EU dělá svinstva jinde samozřejmě neospravedlňuje ještě větší svinstvo Ruska, to snad taky netvrdí, jen poukazuje na to, že to neni tak černobílý. S tím, že sankce nemají žádnej efekt, nesouhlasim, otázka je, jestli nejsou i jiný, "svobodnější" možnosti. Že bychom to Rusku měli tolerovat, s tím taky nesouhlasím, ale nejsem si jistej, jestli to tu někdo ze Svobodných tvrdí, snad ne, ale obávám se, že to část tvrdí někde jinde a pokud ne, dost často to tak vyznívá.
    OTAVA
    OTAVA --- ---
    DANYSEK: Problem ruska neni to ze ma malo levneho srotu. Problem ruska jsou technologie a inovace. a vzhledem k mistnimu rezimu jim tam moc chytrych lidi nezustava.

Takze v cine muzou shanet co chteji ale je jim to hovno platny.
    VYHULENY_UFO
    VYHULENY_UFO --- ---
    GOONER: covece, jako bych slysel piraty. obycejny clovek, blesk, tv nova. vypada to, ze svobodni maji stejny genialni patent na blahobyt jako pirati.
    jo je videt, ze svobodni nejsou zadni obycejni lide, kteri by sledovali bulvarni ubohe televizni kanaly a media.
    BONGI
    BONGI --- ---
    DANYSEK: Dnesni Rusko uz neni stat, ktery by mohl existovat jako sobestacny - uz nema vyrobu, nema potrebny zpracovatelsky prumysl, dovazi jak potraviny tak prumyslove vyrobky. Takovy prechod by nebyl na jednu generaci a urcite by byl provazen silnymi nepokoji. Prejit na "valecne hospodarstvi" se mohlo za Stalina, kdy lide nemeli precedens lepsiho stavu a fungovalo "mlc a souhlas nebo zemri".
    DANYSEK
    DANYSEK --- ---
    OTAVA: proc paranoidni (navic... nejsem zadne kridlo)? :) Prostuduj si v nasich podminkach zakon 412/2005 Sb... staci § 4, at nejses informacne prehlcen - nemusel bys to zvladnout :)
    OTAVA: ano, takze Rusko nakoupi a proda v Cine, protoze a) zapad tam stehuje svou vyrobu, b) Cina narozdil od Evropy roste a nejake zdroje take potrebuje, c) Cinani nemaji moralni zabrany veci obslehnout a prodat svym jmenem za mrzky peniz (cesky: levneji nez zapad) d) v pripade vaznych problemu Rusak muze nabizet sve komodity pod svetovou cenou... :-)
    OTAVA
    OTAVA --- ---
    GOONER: Je oficialnim stanoviskem SSO ze sankce proti Rusku by mely byt zruseny ?
    PUPU
    PUPU --- ---
    BONGI: to je prave ten problem. Tobe to vyzniva asi trochu jinak nez me. Ty vidis 'nekritizujte Rusko', ja vidim 'kritizujte obe strany, nenechte se zlakat tim, ze jedni jsou cisti jak lilium a druzi dablove jak namalovani'. osobne v tom citim dost zasadni rozdil
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam