• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    PAULMUADDIBStrana svobodných občanů 1.56% v parlamentních volbách.
    PISKVOR
    PISKVOR --- ---
    DANYSEK: No ty si delas prdel, ale Sealand nejakou dobu fungoval.
    DANYSEK
    DANYSEK --- ---
    WANTON: ono toho v realu je malinko vice - Bir Tawil, Marie Byrd Land... technicky vzato ani velke plochy oceanu nenalezi uzemi zadneho statu. Ale jak uz jsem rekl, zadna selanka tam ten zivot nebude :) Ve skutecnosti rad uzivas komfort, ktery ti zivot na uzemi statu nabizi.

Myslis to Kingdom of North Sudan vyhlasene Jeremiahem Heatonem? :-) V tom pripade jsi ale nicmene prosvihnul jednu prilezitost, kterou jsi dlouho mel. No jo, kdo zavaha...

V oceanech v mezinarodnich vodach mimo jine muzes investovat prostredky a vybudovat si svuj ostrov, pokud by ti morske vlny nedelaly dobre :)
    PISKVOR
    PISKVOR --- ---
    WANTON: Jak bys přiměl zastánce jiného názoru, aby tam nelezli? (Původně to bylo "ukaž mi, kde není státní monopol," už to je "...a kde jsou jenom lidi, se kterejma bych se shodnul"; maličko ti ty branky cestujou)
    WANTON: Papír snese všechno.
    WANTON
    WANTON --- ---
    DANYSEK: Tak prý je tam státní zřízení: Kingdom of North Sudan
    WANTON
    WANTON --- ---
    PISKVOR: Není to ancap. Útočné násilí a boj o monopol je anarchie levicová.

DANYSEK: Neznám, podívám se.

K předchotí diskusi:
    DANYSEK
    DANYSEK --- ---
    WANTON: Bir Tawil
    PISKVOR
    PISKVOR --- ---
    WANTON: A já měl dojem, že tam má monopol na bezpečnost ten, kdo si ho vybojuje? Jako že se "tržně" ustálila nějaká struktura, a není tam volný vstup do odvětví, to přece neznamená, že to nefunguje?
    WANTON
    WANTON --- ---
    DANYSEK: Napiš, jaký. Somásko neberu, tam mají monopol na soudnictví církevní soudy a na bezpečnost warlordi...
    DANYSEK
    DANYSEK --- ---
    WANTON: ale jo, nejaka uzemi bez statu by se nasla. Jen to tam nebude zadna selanka... to mozna bude ten problem, proc se tam ani ti zajemci o uzemi bez statu nehrnou... :D
    WANTON
    WANTON --- ---
    DANYSEK: Vyměnit jednoho daňového farmáře za jiného, to není jen o sazbách. ;) Pokud si člověk nemůže vybrat území bez státu, tak jen mění jednoho otrokáře za jiného. :)

Stát má i jiné možnosti, jak donutit firmu do latě...Taková daňová kontrola nejen společnosti, ale i akcionářů, mnohdy jiných společností...
    DANYSEK
    DANYSEK --- ---
    WANTON: no to moment, tam prijdes a to ze tam chces byt je ciste tve svobodne rozhodnuti... nikdo ti ten mistni system ani nahodou nevnucuje :) Je spousta zemi, kde regulace je.... minimalni.
    WANTON: a co ji v tom technicky branilo? :-)
    WANTON
    WANTON --- ---
    PISKVOR: Jo, ještě je hezký, jak nějaká obří společnost tohle poslechla, chtěla se přestěhovat z USA do jiného státu a všichni se na ní sesypali: "To nemůžete!". :)
    WANTON
    WANTON --- ---
    PISKVOR: Jde jít jen do jiného státu, kde mi zase budou tvrdit, že jsem prý účastníkem nějaké jejich společenské smlouvy bez mého souhlasu.
    _BENNY
    _BENNY --- ---
    BONGI: coz bylo dobre videt nekdy okolo roku 2008. do te doby vsichni podnikatele kriceli "neotravujte nas s regulacemi a zmenami v legislative, dejte nam klid na praci!", jak se rozjela krize, clovek uz neslysel nic jineho nez "potrebujeme podporit! stat by nam mel vytvorit nejaky polstar! potrebujeme investovat, treba i na dluh! kde jsou ty dotace??"
    DANYSEK
    DANYSEK --- ---
    WANTON: muzes rict soucasne ano i ne? ;-) Muzes mit obecne dvoji pravidla i ve vztahu dvou lidi mezi sebou?
    V obecne rovine ano, jde rict ze vetsine soucasny stav moc nevadi a akcepuji jej i pres ty konkretni nedokonalosti.

Neco jako dokonale je jen jednou z dalsich chimer :-)
    PISKVOR
    PISKVOR --- ---
    WANTON: Ani nohama? Neboli "seru na vas a mistni usporadani, jdu jinam"?
    WANTON
    WANTON --- ---
    DANYSEK: Ještě ti napíšu, že já jsem žádnou společenskou smlouvu neviděl, ani nepodepsal. ;)
    WANTON
    WANTON --- ---
    DANYSEK: To je zase úplně jedno, že stát "tvoří" lidé. Jako je jedno, že do legislativní proces mohou ovlivnit jiné lidé než jen těch 280. Mohou dnes u nás platit dva občanské zákoníky současně? Např. dědění? Nemohou. Zase můžeš mi tvrdit, že mohou, když 51 procent lidí bude chtít. Ale to je skrze monopol. Nikoliv, že je tu konkurence v odvětví tvorby práva. Není. ;) Přitom byla ještě před 200 a více lety. Jabka a hrušky. :))

DANYSEK: Nebylo to jen o vysavačích a já tvrdil, že většina lidí vysavače nechtěla. I přesto EU chtějí. To neznamená, že chtějí vysavače, když jsou pro EU. Uhýbáš od gró vlákna.
    PISKVOR
    PISKVOR --- ---
    DANYSEK: Volebni pravo nebylo rovne ani vseobecne, ale googli Jiriho z Podebrad. Nebo Rudolfa Habsburskeho (toho prvniho!).
    DANYSEK
    DANYSEK --- ---
    WANTON: volba mezi pokracovani s nesmysly a jinym pojetim to byla...
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam