ATOMIKS: 1) tohle se stalo osobne me 2) ja se toho ucastnil tak, ze jsem sel k tomu prechodu z druhe strany, obtizen taskama s nakupem, auto jsem videl tak na pul kilometru a pocital, ze nez k prechodu dojdu, bude uz davno pryc. To hudrani jsem slysel, kdyz jsem ty baby na tom prechodu mijel, jda opacnym smerem. Auto ke konci jelo krokem, baby staly uprostred silnice minimalne stejnou dobu, jakou jim trvalo do prostredka dorazit a rozhodne se netvarily vycerpane, ze by na nohy nemohly - proste zastavily vprostred silnice a staly tam, aby to auto muselo zastavit, jiny duvod to nemelo. Kdyz jsem je mijel, uz zase sly normalni rychlosti. Bezohlednost byla ciste na strane tech bab. Zadna auta kolem nich neprojizdela, prechod byl prez ulici s oddelenymi proudy, uprostred ostruvek, cili tam nehrozil prijezd zadneho jineho auta, nez toho ktere A) jasne videly, protoze kdyz zpomalilo, tak zpomalily taky tak, aby ho stejne zastavily (a to opakovane), b) jasne videly, ze je ridic vidi, protoze na jejich vstup reagoval zpomalenim, na kazde jejich zpomaleni taky reagoval zpomalenim. c) zadne zmatkovani se nekonalo, bylo videt, ze reaguji na to auto zcela cilevedome - ostatne ta veta na konci to potvrdila. Je rozdil mezi damou a protivnou babou a tyhle bez ohledu na vek byly jednoznacne to druhe.