• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    PAULMUADDIBStrana svobodných občanů 1.56% v parlamentních volbách.
    GORG
    GORG --- ---
    No podle téhle logiky ale i platíme daně, i když já třeba jsem pro zrušení některých. Je to pokrytectví? :) Mám snad odmítat platit daně (jak někteří opravdu udělali a odmítali platit i po příjezdu ozbrojené jednotky se samopaly) ?
    A odmítat plat a výhody sociálního systému, i když jsem pro reformu?
    Tohle je podle mě čistá demagogie.
    Podle té představy se mají tyhle lidi stát jakýmisi mučedníky-aktivisty stávkující, hladovkující než aby přijali byť jediné Euro.. ostatně samotnou měnu Euro, pokud neuznávají, by tím ani neměli platit.
    Tohle je tak dobré leda do internetové diskuze, ne do reálného světa, kde význam této polemiky žádný nevidím...
    FRONEMA
    FRONEMA --- ---
    Je treba rozlisit dve veci. Jedna je davani na odiv, ze EU nemame radi a nesouhlasime, bojkotovat, verejne odmitat dotace a vsechno tohle. mne to prijde super, ale myslim si ze by to mely delat nejaky jiny obcansky uskupeni nez politicke strany.

Politicke strany existuji kvuli tomu, aby zasahovali do politiky a menili ji. A je ok k tomu pouzivat nastroje, ktere system nabizi. (nebylo by ok vysavat penize jak pise GORG na nepoliticke veci) Nevidim zadnou ctnost v tom, se predem diskvalifikovat z boje, nebo si svazat ruce.
    GORG
    GORG --- ---
    OTAVA: Ty vysoké platy se mi taky nelibí, ale být v situaci poslance EP, tak bych je taky pobíral. A nepřišlo by mi to pokrytecké. Jinou otázkou je, na co bych ty peníze použil? Pokud si za to Mach kupuje drahá auta, kožichy manželce apod., pak by mi to pokrytecké přišlo. O tom jak s těmi penězi Petr Mach nakládá nevím.

Podobně tu bylo téma Pirátů (a myslím i Svobodných), kteří kritizují získávání peněz od státu za výsledek voleb. Peníze ale přijali, a oznámili, že je použijí na obecně prospěšné akce (resp. myslím i nějaký typ kampaní? ale to bývá v dobrém případě provázané)
    OTAVA
    OTAVA --- ---
    Ono to uz bylo za komunistu - kdo nekrade, okrada rodinu, kradenim ten komunismus rozvracime zevnitr atd, lidi si proste omlouvali sve nemoralni chovani. Takovych prupovidek bylo mnoho.

Je hezke videt ze tyhle lzi a polopravy jeste nevykorenily a naopak nasly ve Vasi strane novy domov.

Jenom rozvracejte, ja vam na to jdu vydelavat.
    OTAVA
    OTAVA --- ---
    Tak dik ze kradete i moje dane - ja eurodotace v podnikani nepouzivam.
    WANTON
    WANTON --- ---
    OTAVA: Já poctivě čerpám dotace ve včelařství. Takže členové Svobodných dotace neodmítají a využívají, jen jsou pro jejich plošné zrušení. ;)
    COOLER
    COOLER --- ---
    OTAVA: však třeba místopředseda Zvára tuším 15 milionů čerpal - zase svobodné tak nepodceňuj :)
    ale zase za Pajonkem když přišla nějaká agentura, která mu nabízela zařízení dotovaných míst v jeho firmě - na což má normálně nárok, doslova je vypráskal ven :D
    CROME
    CROME --- ---
    "utlak EU" LOL
    COOLER
    COOLER --- ---
    OTAVA: Však já jsem se taky slušně omluvil. Tady jsou jinak hrozní lidé. Víc takových jako jsme my dva :)
    LONESTAR
    LONESTAR --- ---
    á, místní Hrebenar se nám vrátil....
    OTAVA
    OTAVA --- ---
    FRONEMA: Nemela by tedy SSO byt tim padem nejvetsim cerpatlem dotaci ? Proc Vasi clenove dotace odmitaji a nevyuzivaji ?
    OTAVA
    OTAVA --- ---
    COOLER: V poradku, kazdy minus a urazka od mistnich je jenom dukaz toho ze jsou naprosto neschopni sebereflexe a diskuze.
    Ja jsem se za svuj omyl slusne omluvil, kez by to dokazalo vice uzivatelu.
    FRONEMA
    FRONEMA --- ---
    Jsou dve cesty, kterymi se muzou svobodni ve vztahu k EU vydat.

Prvni je jit prikladem. To znamena, co nejvice s EU nespolupracovat, nevyuzivat jeji zdroje a jeji postupy jak neco zmenit. Znamenalo by to nejen nemit asistenty, ale i nekandidovat, protoze tim ze je Mach MEP UE i castencne legitimizuje. A taky to znamena, ze by se absolutne nic nezmenilo.

Druha moznost je pristoupit na pravidla hry, pouzivat postupy eu, kandidovat a vyuzivat jeji zdroje k tomu, aby se utlak EU snizil, nebo aspon zpomalil jeho narust. Znamena to treba i pouzivat placeni asistentu, protoze poslanec ktery by nebyl podporovan asistenty toho nedokaze tolik, jako poslanec s jejich podporou. Znamena to sanci na to neco ovlivnit.

Ja jsem rada, ze Mach sel cestou cislo dve.
    OTAVA
    OTAVA --- ---
    BONGI: Zvlast pikantne to vynikne kdyz si tu GOONER stezuje ze na priopagaci jihomoravskeho kraje jde 130k z nasich dani. Na Machovy asistenty jde mesicne dvakrat tolik.
    COOLER
    COOLER --- ---
    OTAVA: jéžiši, tak to promiň za ty mínusy. já jsem se spletl a myslel jsem, že jsem v klubu "mínusování vysíračů" :)
    BONGI
    BONGI --- ---
    OTAVA: To uz se tu probiralo. Pripomina to (obrazne receno) pristup : "plne podporuji plosny zakaz koureni v restauracich, ale dokud neexistuje, budu tam vesele hulit, abych tim podporil nasrani a argumenty nekuraku. Tim podporim zavedeni zakona. " :DDD
    OTAVA
    OTAVA --- ---
    PAULMUADDIB: Hluboce se omlouvam a sypu si popel na hlavu, psal jsem to do klubu VV a nejak my to splynulo s timto.

Nicmene puvodni otazka zustava, muzou Svobodni kritizovat plytvani evropskych penez kdyz jejich predseda vyuziva vse co mu evropska unie nabizi do posledniho eura ?
    PAULMUADDIB
    PAULMUADDIB --- ---
    OTAVA: Kde proboha? Já nic nemazal (a přijdu za to do nebe).
    WANTON
    WANTON --- ---
    VYHULENY_UFO: Kdybych ti chtěl užitečně vytknout a ukázat ti, že se mýlíš, musel bych pozorovat, z které strany hledíš na věc (což nechci, ztráta času), neboť z té strany bude nejspíše pravdivá, a přiznat ti tuto pravdu, ale musel bych ti rovněž odkrýt tu stranu, po které je nesprávná (což je na léta). Spokojil by ses s tím, neboť bys viděl, že ses nemýlil a že jsi chyboval jenom nedívaje se na všechny strany; nemrzelo by tě, že jsi neviděl všeho, ale nerad by jsi uznal, že jsi se mýlil, a snad je to tím, že přirozeně nemůžeš vidět všeho a tím se přirozeně nemůžeš mýlit na té straně, z které se díváš.
    OTAVA
    OTAVA --- ---
    Copak, copak, plytvani nam nevoni jenom u jinych, v nasem vlastnim pripade je to naprosto v poradku.
    Jestlipak Mach jezdi do / z Bruselu za svoje. Nebo svuj hnusny europlat venuje cely na charitu ?
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam