• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    PAULMUADDIBStrana svobodných občanů 1.56% v parlamentních volbách.
    Než získáte přesvědčení jací Svobodní jsou podle toho, co se píše zde v klubu, podívejte se prosím nejdříve jestli diskutující mají se Svobodnými něco společného zde [ FRONEMA @ Strana svobodných občanů 5.24% v eurovolbách. Gratulujeme ]
    rozbalit záhlaví
    OMNIHASH
    OMNIHASH --- ---
    GORG: ČSSR taky používala porodný, nemocenskou a očkování dětí. Asi bysme to měli všechno zakázat jako totalitní praktiky.

COOLER: fascinuje mě ta fascinace USA a bitíčernochismem každým z přátel CCCP, kdykoliv se ozve jakákoliv kritika na rusko.
    COOLER
    COOLER --- ---
    VYHULENY_UFO: mně myšlenky ruska vadí více než dost. jejich styl vládnutí a představy o světě se mi hnusí. stejně jako se mi hnusí jak v usa vymývají všem mozky o tom jak usa je nejlepší země na světě, protože mají nejsilnější armádu, že vládnou světu a všechno ve finále bude podle nich. odmítám řešit rozepře těchto dvou zemí tím, že bych se někde za ně dobrovolně obětoval.
    FRONEMA
    FRONEMA --- ---
    COOLER: dle ankety nejsi ani clen ani priznivec, tak to asi musi byt verejne kdyz si to videl
    COOLER
    COOLER --- ---
    FRONEMA: to veřejné asi nebude
    FRONEMA
    FRONEMA --- ---
    COOLER: kdyz viz, tak to rovnou linkni
    COOLER
    COOLER --- ---
    FRONEMA: viz. závěry sezení s politickými marketéry a další strategií strany.
    COOLER
    COOLER --- ---
    VYHULENY_UFO: však já neříkám, at vykážeme velvyslance Němeca a znárodníme jim majetek :D
    FRONEMA
    FRONEMA --- ---
    COOLER: wut? kdy probihalo scitani nazorovych proudu ze muzes vedet kolik jich je? a kterej jinej proud si nemysli ze ma jedinej pravdu? :)
    COOLER
    COOLER --- ---
    VYHULENY_UFO: tak jo, je vykážeme, znárodníme jim majetek a oni přijdou s tím, že se omlouvají a stahují svoje voj. síly z ukrajiny. evropská unie a usa budou oslavovat, jak jsme celou záležitost vyřešili a přenechají nám vládu nad světem, nám vzroste 3x životní úroveň a Německo nás začne brát jako rovnoceného partnera. To zní dobře! Kdo jde do toho s námi?! :)
    COOLER
    COOLER --- ---
    OMNIHASH: myslím, že rusům je u prdele, co se děje v čr. my jim nemůžeme nic, oni nám můžou hodně. navíc nevím, proč bychom měli dělat práci a srát si do vlastního hnízda, když je to záležitost úplně jiných hráčů.
    OMNIHASH
    OMNIHASH --- ---
    COOLER: wut?

Já sem pro větší a hustčí kapky, odvolání velvyslance mělo přijít už po sestřelým letadle, momentálně jsem měli bejt ve fázi zabavování majetku a expedici rusů za hranice, dřív, než pojmou potřebu sem jezdit na dovolenou.
    COOLER
    COOLER --- ---
    tak strana svobodných občanů má 4 názorové proudy. k ultralibertariánům se hlásí cca 5% - jen jsou bohužel nejhlasitější a myslí si, že jediní mají pravdu. teoreticky možná i mají. to ale i komunismus.
    LONESTAR
    LONESTAR --- ---
    OMNIHASH: o právu na sebeurčení kterých národů se mluvíš? o Srbech v Kosovu? o obyvatelích východní Ukrajiny? o Syřanech?
    COOLER
    COOLER --- ---
    OMNIHASH: čekal bych hodně, ale že příznivce strany bude hluchý a slepý k tomu, co se děje a myslí si, že se to vyřeší samo - tomu říkám slušnej nothink
    OMNIHASH
    OMNIHASH --- ---
    COOLER: čekal sem hodně, ale že příznivce strany volající po absolutní svobodě jedince popírá právo na sebeurčení x-desítek národů, to je slušnej doublethink.

DANCHEZ: Tak jestli se rusové chtěj zavřít za hranice, je to zcela jejich boj. V současnosti nemaj zhola co nabídnout zbytku světa, takže jestli si chtěj na sebe uplíst ještě větší bič, já jim to vymlouvat nebudu. Ad poškození evropskejch firem - to je holt riziko podnikání v nestabilních diktaturách.
    COOLER
    COOLER --- ---
    OMNIHASH: jinak ještě ke sférám vlivu - tj na co máš ty osobně vliv, a sférám zájmu - tj. čeho chceš dosáhnout. je to naprosto běžný výraz nejen pro politologii, ale i pro psychologii, např. naprosto běžně používané při motivaci pracovního jednání. a formování osobnosti atd. rozhodně nemám pocit, že bych používal archaické výrazy :D
    DANCHEZ
    DANCHEZ --- ---
    OMNIHASH: co je dobře? že se opět staví železná opona? že Putinovi nahráváme k tomu aby byl v rusku populárnější a populárnější? že tím poškozuješ evropské firmy které s ruskem obchodují?

co se vyřeší tím že s ruskem přestaneš jednat jako s partnerem? nic! akorát bude doma Putin za ještě většího hrdinu proti kterému se spiknul celý svět...

upřímně, řešení nemám, nevím jestli SSO řešení mají, ale určitě mají pravdu v tom že navrhovaný přístup není řešení
    LONESTAR
    LONESTAR --- ---
    COOLER: ale je to tak. nesluníčkové.... :D
    COOLER
    COOLER --- ---
    OMNIHASH: tak zjevně to furt existuje. rusko má strach z usa, usa má zjevně strach z ruska. možná se budeš divit, i ty máš svoje sféry vlivu a zájmu :)
    GORG
    GORG --- ---
    OMNIHASH: Aha, tak snad jo no.

Ad "sféra vlivu" - ten termín se dnes běžně používá, i když ho spíš používají politologové. (jen ne tolik v televizi, kde slyšíme spíš o humanitární krizi než sféře vlivu).

Pokud je teda relevantní, co říkají špičky Západu. Sféra vlivu se řeší celkem otevřeně. Bohužel. A jistě to řeší i Rusko.
    OMNIHASH
    OMNIHASH --- ---
    COOLER: To jsou myšlenky jak z roku 1880...sféry vlivu...wau, fakt sem nečekal, že o něčem podobným budu číst v 21. století

GORG: v Norsku, na Kavkazu,v Severní Africe, na Blízkým východu...

GORG: ze statistik
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam