• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    PAULMUADDIBStrana svobodných občanů 1.56% v parlamentních volbách.
    Než získáte přesvědčení jací Svobodní jsou podle toho, co se píše zde v klubu, podívejte se prosím nejdříve jestli diskutující mají se Svobodnými něco společného zde [ FRONEMA @ Strana svobodných občanů 5.24% v eurovolbách. Gratulujeme ]
    rozbalit záhlaví
    WANTON
    WANTON --- ---
    OTAVA: I kdyby jsi to tak myslel, jako že je to opravdu otázka, tak deficitní financování je dnes norma, ale tyto státy nekrachují, jen Řecko nebo třeba Argentina. ;) Použij mozkový buňky víc, VÍC! Máš na to, věřím ti. ;)
    OTAVA
    OTAVA --- ---
    WANTON: pardon, ma to byt samozrejme opacne, to je snad jasny.
    WANTON
    WANTON --- ---
    OTAVA: Od roku 1973 je řecký rozpočet v deficitu. Vyšší příjmy než výdaje? ::D Ty mě bavíš. Ale jako fakt.
    OTAVA
    OTAVA --- ---
    WANTON: Promin ale predvedl jsi kadinalni neznalost problematiky, takze nejake radoby chytre vyvody me nezajimaji.

Recko krachuje protoze nema prachy a nikdo uz mu nepujci. Ma vyssi prijmy nez vydaje a to I BEZ SPLATEK ! Nevim proc investuji tolik casu a energie na jednoho nedouka, takze dikz a pokec a nez si neco nedostudujes, tak cau.
    WANTON
    WANTON --- ---
    OTAVA: Ty to opravdu nevíš. To je joke dne. ::ANO
    WANTON
    WANTON --- ---
    GOONER: Třeba tahle informace na konci je zajímavá: Greece is currently required to run a primary surplus of 4.5pc of its GDP. Before taking account of its debt interest payments, it is likely to achieve a primary budget surplus of around 3pc of its national output this year.
    OTAVA
    OTAVA --- ---
    WANTON: Protoze jsou schopni mit vetsi nebo stejne prijmy nez vydaje ?
    WANTON
    WANTON --- ---
    OTAVA: Nekonkurenceschopných států je světě spousta, ale přesto nekrachují. Ty opravdu nevíš, proč bankrotují?
    OTAVA
    OTAVA --- ---
    WANTON: Protoze proste jsou stat na picu. Popsalo se o tom proc jou nekonkurenceschopni tuny papiru, tak si neco dohledej, nejsem ucitelka v zakladni skole.
    WANTON
    WANTON --- ---
    GOONER: Já to přelouskal celý a není to úplně ze chcíplýho. ;) Je tam zajímavá ta tabulka, kolik platí na údržbu dluhu jiné země a před Řeckem jsou tam ještě Portugalci, Italové, Irové a Španělé.
    OTAVA
    OTAVA --- ---
    GOONER: Fajn, sezen si vlastnui analyzu s devkama a blackjackem, ale to na faktech nic nemeni.
    WANTON
    WANTON --- ---
    OTAVA:
    OTAVA:
    OTAVA: Pořád nechápu, proč podle tebe Řecko bankrotuje a potřebuje od EU pomoc. He?
    GOONER
    GOONER --- ---
    OTAVA: dočetl jsem se ke jménu Paul Krugman a dál odmítám pokračovat, nemohu brát vážně člověka, co veří, že rozbité okno způsobuje ekonomický růst a že nepřátelská mimozemská invaze by byla dobrá pro ekonomiku.
    OTAVA
    OTAVA --- ---
    zajimave je treba tohle This is because Greece will actually receive back the interest it pays to the ECB should it continue to meet its bail-out conditions.

Takze bud si neco nastuduj nebo laskave mlc o tom jaky Recko plati uroky.
    OTAVA
    OTAVA --- ---
    OTAVA: Na tohle ti staci i google translator.
    WANTON
    WANTON --- ---
    OTAVA: Ok. Čestný odchod z diskuse. Nechám ti ho. :)
    WANTON
    WANTON --- ---
    OTAVA: Tak z toho tvýho postu jsem našel jen tohle:

Interest rates on Greek long-term debt rose from around 6% in 2014 to 10% in 2015. Based on a debt of €317 billion, the 6% rate represents annual interest payments of roughly €20 billion, nearly 23% of government revenues. For scale, U.S. interest is roughly 8% of revenues. Interest rates on German bonds were under 1% in 2015.

Stále jsi ale nenapsal, z jakého důvodu si myslíš, že Řecko bankrotuje. ;)
    GOONER
    GOONER --- ---
    WANTON: líbilo se mi, jak na stránkách Svobodných kdosi vylíčil problém s dotacemi. Je to jak nabidnout chudákovi, že mu dáš ti tři a půl mega na ferrari, když na to půl mega dá ze svýho. Co na tom, že ten člověk si toho půl mega bude muset půjčit i když nevydělává pořádně ani na splátky a už vůbec mu nezbývají prachy na provoz toho auta. Neber to, když ti chce někdo dát tři a půl mega...
    OTAVA
    OTAVA --- ---
    WANTON: Proc bych mel za tebe delat domaci ukoly ?
    Ty tu sermujes nejakymi cisly, kdyz ti dam odkaz na to ze to tak neni, tak mi reknes at ti z toho udelam vycuc. Promin, ale na takovouhle debatu ti seru.
    WANTON
    WANTON --- ---
    OTAVA: Kolik by měli splácat na úrocích ze státního dluhu ročně? To je jediná otázka, kterou mám. ;) Anglicky neumím, znám svoje limity, po roce v Anglii, zisku LL.M., vím, že moje angličtina může být znatelně lepší...:))
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam