• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    PAULMUADDIBStrana svobodných občanů 1.56% v parlamentních volbách.
    Než získáte přesvědčení jací Svobodní jsou podle toho, co se píše zde v klubu, podívejte se prosím nejdříve jestli diskutující mají se Svobodnými něco společného zde [ FRONEMA @ Strana svobodných občanů 5.24% v eurovolbách. Gratulujeme ]
    rozbalit záhlaví
    PLANDAK
    PLANDAK --- ---
    GILHAD: A reknes mi jak souvisi mezinarodni zavazek s ubytovavanim uprchliku doma?
    GILHAD
    GILHAD --- ---
    CROME: Hmmm, najdeš, kde ostatním vnucuju, že podle jejich přesvědčení musí mít doma plně vybavenou nemocnici a domov důchodců?
    CROME
    CROME --- ---
    GILHAD: ty mas taky doma plne vybavenou nemocnici a domov duchodcu? Dogmatiku
    ATOMIKS
    ATOMIKS --- ---
    VYHULENY_UFO: soudruh Mach z Bruselu hrdě mlčí .o)
    DANCHEZ: on to někdo zkusil? (z druhé strany to občas někdo zkusí - třeba (všude zesměšňovaná) výzva akademiků. nebo třeba pán, který upozornil na (pravděpodobně) doložitelný fakt, že kriminalita azylantů je nižší než kriminalita neazylantů, aby byl hned označen za člověka k odstřelení - za souhlasného pokyvování všech okolo).

vidíte ho, idiota?
    GILHAD
    GILHAD --- ---
    OTAVA: Nějak jsem neslyšel, kolik TY OSOBNĚ máš doma těch uprchlíků, můžeš mi to číslo připomenout?
    DANCHEZ
    DANCHEZ --- ---
    ATOMIKS: oni by se takoví našli, ale mají strach že budou označeni za rasisty a xenofoby tak radši drží hubu
    ATOMIKS
    ATOMIKS --- ---
    DANCHEZ: s článkem se dá mnohdy souhlasit, mnohdy je k smíchu. je pravdou, že debata o uprchlících je u nás extrémně polarizovaná. autor z toho viní média a antixenofoby. já tak trochu také, ale není to zdaleka černobílé. extrémně mi chybí někdo známý a hlasitý na straně nexenofobní protiimigrantské vlně. bohužel si tuto oblast zabral Konvička s Hamplem, Zemanem, Okamurou a Brichtou a pro ně už tam nevidím nikoho jiného, kdo by měl alespoň trochu rozumný přístup k celé té věci. a to není vina médií a antixenofobů, oni prostě musí reagovat na to, co je nejhlasitější.
    přičemž tím rozumným přístupem myslím v rámci ČR nyní alespoň fakt, že mi dotyčný nebude nutit uprchlíky k ubytování domů, když mi je Konev a ti další k smíchu. že nebude spojovat problém migrace a náboženství. stejně jako pochopení pro to, že migrace je tu věčně od počátku věků, není to nic nového a zvlášť za dob války nic překvapivého. nebo ukazování na to, že tamhle ten uprchlík má na sobě víc adidas pruhů než já.
    takového nenázoru se jaksi nemohu dobrat. obecně je to hrozné zoufalství.
    OTAVA
    OTAVA --- ---
    Mam radost ze tu vsichni tak mohutne haji nas narod, nasi evropskou zido-krestanskou tradici.
    Skoda ze ta tradice rika ze mame pomahat bliznimu svemu v nouzi, najednou to cele tak nejak prestava davat smysl.
    ATOMIKS
    ATOMIKS --- ---
    DANCHEZ: mmchdm kdyby kamarád vycestoval aspoň do Turecka, tak by zjistil, že i orat na pole na traktoru jede takový turek daleko lépe upraven než když jde čech do společnosti
    oni tam mají prostě jiný priority a jejich zjev je pro ně prostě důležitý. a k tomu patří třeba i ty mobily.
    DANYSEK
    DANYSEK --- ---
    BONGI: podminka nutna je se v tom vstupnim state prihlasit. Ale tim malokdo ztraci na sve pouti cas :-D
    DANYSEK
    DANYSEK --- ---
    BONGI: obavam se, ze z pozice "obcana" CR mas tu zadost tak nejak komplikovanejsi :-D
    DANCHEZ
    DANCHEZ --- ---
    DANCHEZ
    DANCHEZ --- ---
    BONGI: ano, je to tak, proto se evropou pohybuje tolik "nelegalnich imigrantu", protoze oni nechteji skoncit v Recku nebo Makedonii (chapu treba proc nechteji zustat v Turecku), chteji do Nemecka, Svedska nebo UK (protoze maji informace ze tam je silny socialni stat a budou se tam mit nejlip, ale taky tam velka cast z nich uz ma rodiny a zname)

ale treba se pletu a nekdo mi to vysvetli.. a nebo me nazve rasistou, I dont care
    BONGI
    BONGI --- ---
    DANCHEZ: Ano, tomu rozumim, cemu ovsem nerozumim je potom informace, ze ilegalni imigrantni jsou vraceni do statu, kde uz pozadali o azyl ( napriklad Madarsko). To znamena, ze prestoze maji zadost o azyl putuji dale. Predpokladal bych, ze jejich zadost je tim automaticky zamitnuta. Nekde jsem cetl (nemam potvrzeno), ze politicky uprchlik ma pozadat o azyl v prvni zemi, do ktere prijde a ktera splnuje podminky - respektive, nejsou tam duvody, kvuli nimz emigroval(nemuze si vybirat). Suma sumarum, (pokud je to pravda) pak by tito imigranti v podstate nemeli narok na azyl, pokud o nej nepozadali v predchozich statech sve cesty ( nebo tam nebyli odmitnuti).
    Tedy zduvodneni - "chci do Nemecka pozadat o azyl" je neopodstatnena zadost!
    PAULMUADDIB
    PAULMUADDIB --- ---
    DANCHEZ: Přijde den, kdy existence Konvičky bude dostatečným důvodem pro požádání o azyl z České Republiky do Německa, nebojte...
    DANCHEZ
    DANCHEZ --- ---
    BONGI: pokud dostanes azyl v cr tak uz te s zadosti o azyl v nemecku poslou k sipku.. jedine ze bys prokazal ze ses tady utlacovan kvuli rasy, politickemu/nabozenskemu presvedceni atp.. (a tim utlacovan se nemysli existence konvicky a podobnych)..
    a azyl nerovná se občanství
    BONGI
    BONGI --- ---
    DANYSEK: Eliminuje to jak? Dostanu azyl v CR a po nejake dobe, coby obcan CR vycestuji do Nemecka a pozadam tam stejne jako jiny obcan CR. Ale uz jsem usazen v Evrope.
    DANYSEK
    DANYSEK --- ---
    BONGI: Dublinska umluva (eliminujici stavy typu "zkusim to v CR, SK, DE... a nekde to vyjde"). A ano, pravo na volny pohyb s udelenim azylu vznikne.
    BONGI
    BONGI --- ---
    Mam dotaz : Jestlize u nas pozada imigrant o azyl, nasledne se pokusi neuspesne ilegalne prejit do Nemecka a je k nam vracem, zustava mu pripadne udeleny azyl, nebo mu timto muze byt zrusen (pokud ho uz dostal)?
    A jeste jednu otazku - pokud u nas dostane bezenec azyl, vznika mu tim pravo na volny pohyb v Schengenu?
    OTAVA
    OTAVA --- ---
    Cituji z jeho rozhovoru :

"Václav Klaus mladší by mohl být stejně dobrý prezident, jako byl jeho otec."
    "Zeman a Klaus byli chlapi na úrovni, který spolu sváděli nějakej boj."
    "Příživníci v neziskovkách nesmí financovat cizí mocnost. Spousta těch lidí není zvyklá se živit jinak."

To proste neni nahoda ze on navrhuje legislativu kterou maji v diktatorskem rusku a podporuje dva nejvetsi rusofily v CR.
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam