• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    PAULMUADDIBStrana svobodných občanů 1.56% v parlamentních volbách.
    Než získáte přesvědčení jací Svobodní jsou podle toho, co se píše zde v klubu, podívejte se prosím nejdříve jestli diskutující mají se Svobodnými něco společného zde [ FRONEMA @ Strana svobodných občanů 5.24% v eurovolbách. Gratulujeme ]
    rozbalit záhlaví
    COOLER
    COOLER --- ---
    PHAILO: no tak určitě - já hned věděl, že ty budeš ten hodný chlapec péťa machů :)
    PHAILO
    PHAILO --- ---
    COOLER: Počkej, co blbneš. Strana je na vzestupu, má za sebou masivní úspěch v eurovolbách a teď ovládne kraje, což bude cesta k dominanci ve sněmovně. Dobří koně se přece nemění.
    COOLER
    COOLER --- ---
    Tududum. Nic se nezměnilo a jede se dál. Sad story....
    WANTON
    WANTON --- ---
    Anketa: Měli by lidé platit daně podle toho, kolik vychovávají dětí? – Novinky.cz
    http://www.novinky.cz/...7556-anketa-meli-by-lide-platit-dane-podle-toho-kolik-vychovavaji-deti.html
    OMNIHASH
    OMNIHASH --- ---
    Uprchlíci? Řízená invaze a Klinika jim pomáhá, tvrdí zastupitel. Chce proti centru bojovat | Domov | Lidovky.cz
    http://www.lidovky.cz/...nvazi-tvrdi-zastupitel-phm-/zpravy-domov.aspx?c=A151204_143914_ln_domov_jzl
    WANTON
    WANTON --- ---
    K tomu vztahu průběžného systému penzí a porodnosti, co jsme tu diskutovali.

Již v roce 2007 napsala dvojice ekonomů Isaac Ehrlich a Jinyoung Kim:

„Na místě jsou rostoucí obavy z celosvětového poklesu míry porodnosti, ale nikde nejsou tyto obavy větší než ve vyspělých zemích, z nichž některé již čelí vyhlídkám na celkový pokles populace. […] Naše výzkumná zpráva ukazuje, že je částečně ovlivněna rozsahem průběžně vyplácených penzí, které jsou zavedeny ve většině zemí. […] Naše analýza ukazuje, že míra daní a vyplácených penzí tvoří pobídky, aby lidé měli méně dětí a v menší míře zakládali rodiny. […] Naše výsledky potvrzují, že dopad průběžných penzijních systémů na míru sňatkovosti a porodnosti je nezanedbatelný.“

Ekonomika jednoho dítěte | Finmag.cz
    http://finmag.penize.cz/ekonomika/305662-ekonomika-jednoho-ditete#element_41_261019
    WANTON
    WANTON --- ---
    Rodiče odebraných dětí norským Barnevernem začali bojovat společně | Svobodní
    https://web.svobodni.cz/clanky/rodice-deti-odebranych-norskym-barnevernem-zacali-bojovat-spolecne
    PAULMUADDIB
    PAULMUADDIB --- ---
    OMNIHASH
    OMNIHASH --- ---
    COOLER: vůbec, já sem z týhle vlny nový infografiky úplně nadšenej, to má potenciál zábavnosti skoro jak Hampl.
    THETAN
    THETAN --- ---
    RANO: hmm, předpokládal jsem, že dostanou jizdenku na vlak do Německa a je po problému (zatím).
    PAULMUADDIB
    PAULMUADDIB --- ---
    PUPU: A začíná na "O", nebo na "VU"?
    PUPU
    PUPU --- ---
    PAULMUADDIB: jsou tu lide souhlasici i nesouhlasici, s lepsim i horsim argumentacnim vykonem, ale osobne mam pocit, ze skutecne blbej je tu jen jeden. muj osobni dojem...
    PAULMUADDIB
    PAULMUADDIB --- ---
    PUPU: Jen jeden?
    PUPU
    PUPU --- ---
    RANO: hmm... a zaznamenals, jake veci v posledni dobe ziskaly nejvetsi pozornost a ohlas? napovim - intelektualne a argumentacne vybrousene debaty to nebyly. opakuji, tohle je plakat. vybrousene debatovat se muze pozdeji a jinde, jenze nejdriv musis mit s kym se bavit. podivej se sem - tady se bavi par presvedcenych z obou stran a jeden debil. politika ovsem vypada trochu jinak
    RANO
    RANO --- ---
    PUPU: tu linku se zbraněmi znám, ale připadá mi to hrozně laciný.

a ano, je to plakát, pozastavuju se nad tím, jak jsou hesla o "řízeným multikulturalismu" a "pomoci v zasažených zemích" prázdný, případně jak se ty zbylý hesla v týhle formulaci snaží navodit pocit, že se zrovna teď děje jejich opak.
    PUPU
    PUPU --- ---
    RANO: divas se na plakat, ne na programove prohlaseni. a radikalni islamisticke organizace podporujeme v ramci EU - komu myslis, ze chodi penize na 'podporu trpicimu palestinskemu lidu'?

aktualni navrh na omezeni drzeni zbrani vybublal na povrch coby reakce na posledni teroristicky utok v Parizi, kteryzto je do souvislosti s imigracni krizi davan zejmena diky IS
    RANO
    RANO --- ---
    FRONEMA: když ono jsou to takový ty hesla, kdy by každý chtělo trochu popsat. co je v českém měřítku "nezodpovědné přijímání ekonomických migrantů"? jak "přispíváme na ochranu nefunkčních hranic eu"? co to je ten "řízený multikulturalismus"? tím myslí integrační programy nebo co přesně? co že znamená "pomoc lidem v uprchlických táborech a postižených zemích"? to je škála od placení turecku, libanonu etc až po vojenskou intervenci. my doteď podporujeme "radikálně islamistické organizace"?

-a to se nazastavuju nad tím, co ve stanovisku k imigrační krizi dělá zachování předpisů o držení zbraní, jakou to má spojitost?

THETAN: ad to vyhošťování, vzhledem k aktuální obsazenosti detenčních zařízení se evidentně někam posílají, myslím že po http://www.ceska-justice.cz/...a-premistit-z-bele-jezove-afghanskou-rodinu-zarizeni-porusuje-umluvu/ rovnou vyhošťují.
    11/700, 55/452 a 58/240, ono tu fakt nikdo není. http://www.mvcr.cz/migrace/clanek/aktualni-statistiky.aspx
    THETAN
    THETAN --- ---
    Myslim, že na začátek dobrej počin. Jen by mě zajímalo co přesně body
    "Posílení ochrany hranic ČR" a "Nezodpovědné přijímání ekonomických migrantů" znamenají.

Konkrétně by mě zajímalo jestli by to navrhované posílení ochrany hranic počítalo i s náporem 7000 ek. migrantů denně a jak konkrétně by ta ochrana hranic vypadala, Tato situace se může klidně po změně pašeráckých stezek stát.
    A dále by mohli rozvinout jak by v rámci nezodpovědného přijímání vypadalo vyhošťopvání, které dnes prakticky není možné a které s potíráním nezodpovědného přijímání přímo souvisí.
    OTAVA
    OTAVA --- ---
    ATOMIKS: Ty slunckari !
    ATOMIKS
    ATOMIKS --- ---
    COOLER: mě se to až na nějaké zásadnosti líbí, jen nerozumím pojmu multikultiralismus, na čež jsem se zeptal a jsem pro to optání nyní nálepkován.
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam