• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    PAULMUADDIBStrana svobodných občanů 1.56% v parlamentních volbách.
    Než získáte přesvědčení jací Svobodní jsou podle toho, co se píše zde v klubu, podívejte se prosím nejdříve jestli diskutující mají se Svobodnými něco společného zde [ FRONEMA @ Strana svobodných občanů 5.24% v eurovolbách. Gratulujeme ]
    rozbalit záhlaví
    WANTON
    WANTON --- ---
    ATOMIKS: Takže další žebrák, co si myslí, že když má díru do prdele, tak má právo na názor...:-)) To by se za monarchie nestalo!
    PAULMUADDIB
    PAULMUADDIB --- ---
    ATOMIKS: Proč bych to u tebe skupoval, když mě, na rozdíl od Jyrky, nesereš. Nejlepší je, jak Trollové sami neunesou trolling...
    ATOMIKS
    ATOMIKS --- ---
    PAULMUADDIB: já jsem stříbrný mondeo a družstevní byt. pokud se chceš vyonanovat nad skoupením podílů, opravou fasády a posláním faktury, tak prosím směle do toho.
    COOLER
    COOLER --- ---
    OTAVA: hele ja se ti taky nenavazim do Angely :)
    OTAVA
    OTAVA --- ---
    Zato Valenta ma moralky na rozdavani ;-)
    COOLER
    COOLER --- ---
    Haha. Neni nad to, kdyz se trollove zacnou ohanet moralkou :)))
    PUPU
    PUPU --- ---
    BONGI: 'spiclovani'? no promin, ale kdyz tady kolektivne ztracime cas diskusi s nekym, kdo se projevuje mirne receno sverazne, prijde mi informace o tom, ze se jedna o znameho exota, pomerne uzitecna. hystericka reakce dalsiho profi trolla o tom take neco vypovida. ja osobne si vyhulence timto pridavam na cestny ignore list a nadale se myslenkou na diskusi s nim nezabyvam.
    OTAVA
    OTAVA --- ---
    V poradku nic jineho od demokratu, liberarianu, zastancu svobody a soukromi nez lustrovani oponentu neocekavam.
    PAULMUADDIB
    PAULMUADDIB --- ---
    BONGI: Know your enemy :-).
    PAULMUADDIB
    PAULMUADDIB --- ---
    ATOMIKS: A ty seš kdo? :-)
    BONGI
    BONGI --- ---
    ATOMIKS: Ano, je to dost smutne konstatovani. Spiclovanim, kdo je kdo na nyxu se doposud na nyxu zabyvala jen jedna osoba a nikdy se to nesetkalo s pozitivnim ohlasem. Tady je to zrejme novy modni trend. :(
    ATOMIKS
    ATOMIKS --- ---
    koukám, že z místních svobodných se vyklubala parta bonzáčku, fízlů a pavlačových drben. epic.
    THETAN
    THETAN --- ---
    COOLER:
    GLADILAF:
    no ta "odhalení" mě pobavila
    WANTON
    WANTON --- ---
    Odebírání dětí norským úřadem vzbudilo ve světě nevoli. Protesty zasáhnou Londýn, Washington i Prahu
    http://zahranicni.ihned.cz/...m-vzbudilo-ve-svete-nevoli-protesty-zasahnou-londyn-washington-i-prahu
    PAULMUADDIB
    PAULMUADDIB --- ---
    COOLER: Jyrka, lamač trpasličích srdcí? To je bomba. Majitel červeného Roomstera 5U35609? (Teda majitelem je leasingovka), na který zákeřně spadl pravicový strom a kriplovského parkování na dvorku místní školy? Družstevník? Jsem si říkal, zda nekoupit od ostatních ty panelákový ruiny po 300k, opravit fasádu a okna za pár mega a Jyříkovi poslat fakturu za jeho podíl :-).

Važme si takových osobností zde. Ještě se ukáže, že Otava je skutečně honič Janda, a seznam hejterů Svobodných bude kompletní a jasný.
    COOLER
    COOLER --- ---
    GLADILAF: Aha. Já si říkal, že to musí být vtip. Hřebenář neni nikde hrdej na to, že je předseda bytového družstva. To ovšem mění celou situaci. V tom případě se Ufovi omlouvám za svojí netaktnost. Ke slavným exotům bychom se měli chovat lépe :) Tvl. takovýho ztracenýho času..... :D
    WANTON
    WANTON --- ---
    MARYO: Tohle jsem asi nečetl, utkvěl mi v paměti hlavně ten paper se statistikama zločinnosti z pohraničí na území, kde federální vláda neuplatňovala svou moc a pot=, co ji začala uplatňovat. Pamatuji si, že hlavně Dodge city poté, co tam vlezli federálové se propadlo do města zločinnosti, kdy jednotlivé trestné činy stouply o stovky procent.

Westerny jsou klasický případ propagandy. ;)
    MARYO
    MARYO --- ---
    WANTON: Já v historii mám velký mezery, takže divokej západ USA znám jen z westernů. A tam zrovna to, co jsem popisoval, bývá jedním z ústředních motivů... Ale jo, pravděpodobně jsi četl http://www.mises.cz/terralibera/2003_10_vol_4_no_9.pdf
    Semtam si něco na Misesovi přečtu, tak až budu mít náladu, tak to sjedu.
    GLADILAF: To je vtip, že ano :)?
    WANTON
    WANTON --- ---
    MARYO: On ten divoký západ v USA je ilustrativní, tam byli i velcí statkáři a nic, co zmiňuješ nenastalo. Jsou na to i články, pravděpodobně na mises.org.
    MARYO
    MARYO --- ---
    WANTON: Oprávněna ne no. Je fakt, že pak už by to zase nebyl ancap. Ale asi prostě jak kdy a jak kde. Těžko předjímat, ale nic neni 100% udržitelný, záleží na těch jednotlivejch článcích - jednotlivejch lidech. Pokud třeba bude hrozit nějaký vnější nebezpečí a bude někdo, kdo bude koncentrovat velký bohatství, tak lidi ze strachu můžou začít vyměňovat svobodu za ochranu apod. Těžko říct no, se to děje každou chvíli... Ale sem jsem se původně dostat nechtěl :)
    NJAL
    NJAL --- ---
    GLADILAF: Nekecej, jeden z prednich obyvatelu Exotopedie? :-)
    WANTON
    WANTON --- ---
    MARYO: Já jsem toho názoru, že by v ancapu entita podobná státu, nebo která by byla oprávněna monopolizovat na nějakém území nějaké odvětví, nebyla ani nevznikla.

Mám k tomu historický příklad, když se obyvatelé pohraničí v USA v 19. století museli násilím donutit, aby přijali federální vládu a nebylo to pro federální vládu zrovna tak jednoduché je donutit k poslušnosti. ;)
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam