• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    PAULMUADDIBStrana svobodných občanů 1.56% v parlamentních volbách.
    Než získáte přesvědčení jací Svobodní jsou podle toho, co se píše zde v klubu, podívejte se prosím nejdříve jestli diskutující mají se Svobodnými něco společného zde [ FRONEMA @ Strana svobodných občanů 5.24% v eurovolbách. Gratulujeme ]
    rozbalit záhlaví
    WANTON
    WANTON --- ---
    MARYO: Dá se říci, jestli jsme blíže kapitalismu nebo komunismu. Zejména tím, jak moc svobody nakládat se svým majetkem máme a kolik majetku nám stát vyvlastňuje (daňové nevolnictví). Každá další regulace se tak dá hodnotit z hlediska toho, zda nás přibližuje nebo oddaluje komunismu.

DANCHEZ: Není.
    DANCHEZ
    DANCHEZ --- ---
    WANTON: i to napravo je dost zjednodušené, i závěry které z toho vyvozuješ
    WANTON
    WANTON --- ---
    DANCHEZ: Lidé si stěžují, jak ten kapitalismus dnes selhává. Když si ale člověk porovná, co je podle Marxe země, která úspěšně směřuje mílovými kroky ke komunismu, tak zjistí, že většinu z těch desíti bodů již v západních zemích, včetně té naší, máme aplikovánu. Tak jaký kapitalismus?

A proto to nefunguje jako ten obrázek nalevo, ale v praxi je to jako ten obrázek napravo, přičemž již dnes jsme blíže ke komunismu než kapitalismu.
    DANCHEZ
    DANCHEZ --- ---
    WANTON: co tim chtel basnik rict?
    WANTON
    WANTON --- ---

"V nejpokročilejších zemích může však být téměř všeobecně použito těchto opatření :

1. Vyvlastnění pozemkového majetku a použití pozemkové renty na výdaje státu.
    2. Silně progresívní daň.
    3. Zrušení dědického práva.
    4. Konfiskace majetku všech emigrantů a rebelů.
    5. Soustřední úvěru v rukou státu prostřednictvím národní banky se státním kapitálem a výhradním monopolem.
    6. Soustřední veškeré dopravy v rukou státu.
    7. Zvýšení počtu státních továren, výrobních nástrojů, získávání nové orné půdy a meliorace pozemků podle společného plánu.
    8. Stejná pracovní povinnost pro všechny, zřízení průmyslových armád, zejména pro zemědělství.
    9. Spojení zemědělské a průmyslové výroby, úsilí o postupné odstranění rozdílu mezi městem a venkovem.[f]
    10. Veřejná a bezplatná výchova všech dětí. Odstranění tovární práce dětí v její dnešní podobě. Spojení výchovy s materiální výrobou atd. atd."

Manifest Komunistické strany
    https://www.marxists.org/cestina/marx-engels/1848/manifest/ch02.htm
    WANTON
    WANTON --- ---
    WANTON
    WANTON --- ---
    "[J]ak by měl vypadat takový integrovaný muslim. Pokud by měl být skutečně integrovaný, musel by přijmout evropský způsob života v plném rozsahu. V podstatě nestačí, když ženy nebudou mít ve školách šátky a nebudou chodit v burce. Má-li zaniknout „džihád proti integraci a asimilaci“ a „džihád kolébek“, museli by se muslimové rozvádět, nezakládat rodiny, 40 % mladých žen nemít děti, být zaměstnané, dělat kariéru, jezdit po světě a užívat si, neposlouchat rodiče, nectít tradiční kulturu, prostě dělat všechno, co dělají Evropané. Nezapomeňme, že přijmout evropské hodnoty dnes znamená přijmout i úpadkové nehodnoty. Integrace dnes znamená integraci do úpadku. To se samozřejmě stane jen ve velmi okrajových případech. Potom je samozřejmé, že bude džihád pokračovat a muslimové v Evropě převýší a pozmění ji ke svému obrazu. To bude tím silnější, čím více jich tady bude hned od začátku."

SPOLEČNOST: Tři džihády - Neviditelný pes
    http://neviditelnypes.lidovky.cz/...dzihady-0vm-/p_spolecnost.aspx?c=A160109_211730_p_spolecnost_wag

Nevím, jaké si představuje řešení. Já jsem pesimista ohledně zastavení a zvrácení úpadku Evropy. Dokud budou silné USA, demokracie v Evropě prostě bude a zůstane. Dokud bude v Evropě demokracie, bude v Evropě průběžný systém důchodů, sociální stát, apod. včetně EU. A dokud tu bude sociální stát a průběžný systém důchodů, tak funkce rodiny bude stále vyprázdněná. Nečekal jsem, že díky posranému arabskému jaru se ze mne v konečném důsledku stane nepřítel USA.
    WANTON
    WANTON --- ---
    WANTON
    WANTON --- ---
    The Big Short - Ludwig von Mises Institut Česko & Slovensko
    http://www.mises.cz/clanky/the-big-short-1948.aspx

Money for Nothing.Inside the Federal Reserve-film-documentary- tk
    https://www.youtube.com/watch?v=B_Q6LazNIiA
    DANYSEK
    DANYSEK --- ---
    VYHULENY_UFO: chybi uz jen definice rozumneho cloveka :) To heslo je na houby, bez ohledu na fakt, ze snahy o omezovani moznosti legalniho drzeni zbrani povazuju sam za kontraproduktivni a nic-neresici.
    COOLER
    COOLER --- ---
    co říká netiketa na trolling? :D
    THETAN
    THETAN --- ---
    OTAVA: Hele Patriku, jak tak čtu ty tvoje poluce, nepotrebujes se taky vyradit. Mam čísla na nějaké producenty.
    PALEONTOLOG
    PALEONTOLOG --- ---
    PAULMUADDIB: lol

ja jsem si teda chvilku myslel, ze jsem v nejakem koutku animatoru pro deti, ale vyloupla se z toho dsss, tak je to v cajku
    OTAVA
    OTAVA --- ---
    Tad uz chapu kde ten Valenta a SSO nasli spolecna temata k diskuzi.
    PAULMUADDIB
    PAULMUADDIB --- ---
    OTAVA: Nemám a nikdy jsem to nedělal. Ty fórky na adresu skutečně nemocných stvoření typu Hrebenáre a Jandy byly jen trolling, ani na minutu jsem si nemyslel, že to je pravda.

Ponižujete se sami svými příspěvky. Zastrašit? Věř mi, že mám dost prostředků zničit leckoho, ale nedělám to ani reálným lidem, se kterými mám nějaký spor, natož kecálkům na internetu. Orel much nelapá.
    OTAVA
    OTAVA --- ---
    PAULMUADDIB: Rozdil je ten ze me je uplne u prdele kdo jsi v realnem zivote ale ty mas potrebu slidit po skutecne identite diskutujicich tady. Proc ? Aby jsi jim mohl rict ze vis kdo jsou, kde bydli, kam chodi jejich dcera do skolky. Aby jsi je mohl zastrasit a ponizit - to jsi uz udelal.

Fajn, jsi takovy, tvoje vec, kdyby jsi potreboval se vyradit jeste vice, urcite na internetu najdes ns spratelenych strankach vselijake seznamy zidu, buzerantu, pravdolaskaru i s adresami a telefonnimi cisly, muzes jim malovat treba zlutou hvezdu na baraky kdyz ti to udela radost.
    DANYSEK
    DANYSEK --- ---
    PAULMUADDIB: pokud vim, tak jsi ale mluvil o netikete, ne o tom, v co kdo veri... :) A podle netikety na neomezene sdelovani absolitne cehokoliv nemas.
    PAULMUADDIB
    PAULMUADDIB --- ---
    OTAVA: Ne, každý se může skrývat jak chce, je pouze na mém vlastním rozhodnutí, které myšlenky chci sdělovat a stát si za nimi pod vlastním jménem.

Jinak věřit v anonymitu internetu je stejně naivita. Tam se nakonec najde i kdejaké video se závěsem se slony...
    OTAVA
    OTAVA --- ---
    PAULMUADDIB: Presne tak ! Kdo ma ciste svedomi, nema co skryvat a mel by se povine na internetu identifikovat uz pri vstupu.

Presne tak jak to chce treba ted Chovanec ....... oh wait !
    (boze muj do ceho jsi to dusi dal)
    DANYSEK
    DANYSEK --- ---
    PAULMUADDIB: tak asi zalezi s jakym vykladem pracujes. Kdyz nahlednes do RFC 1855 (pricemz RFC obecne bych si dovolil prohlasit za relevantni zdroj, pokud jde o pravidla vzdazena k internetu), tak se zde (konkretne v sekci 4.1.1) explicitne pise:
      If a user is using a nickname alias or pseudonym, respect that user's desire for anonymity. Even if you and that person are close friends, it is more courteous to use his nickname. Do not use that person's real name online without permission.
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam