• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    PAULMUADDIBStrana svobodných občanů 1.56% v parlamentních volbách.
    Než získáte přesvědčení jací Svobodní jsou podle toho, co se píše zde v klubu, podívejte se prosím nejdříve jestli diskutující mají se Svobodnými něco společného zde [ FRONEMA @ Strana svobodných občanů 5.24% v eurovolbách. Gratulujeme ]
    rozbalit záhlaví
    PLANDAK
    PLANDAK --- ---
    THETAN: pro tebe je tezko uveritelne ze lide hlasuji pro neco a pak se divi ze je to jinak? Osobne tyto poznatky mam jak z medii tak od lidi co tam jsou...

COOLER: souhlas

COOLER: pro tebe dojemny pribeh, pro mne ukazka toho co o tom vubec vedeli.

+ Merklova pred chvili

Britům vzkázala, že nikdo, kdo se rozhodne opustit evropskou rodinu, nemůže očekávat, že si udrží privilegia bez toho, aniž by plnil své závazky.
    Bez zachování volného pohybu osob nemůže Londýn počítat s přístupem na jednotný trh.
    COOLER
    COOLER --- ---
    PLANDAK: já chápu citlivost na dojemné příběhy, mohli bychom se přesto držet makroekonomických identit?
    COOLER
    COOLER --- ---
    PLANDAK: no a to je otázka, jaké hospodářské následky budou. jestli eu bude VB dělat problémy, tak samozřejmě budou. pokud ale jde EU o volný trh, nervozita na trhu opadne a VB se velmi rychle zotaví. proto říkám, že to bude velmi zajímavé sledovat. jednoduše se ukáže kdo je kdo.
    THETAN
    THETAN --- ---
    PLANDAK: bez urážky, díky za sumář toho čím nás povinně krmí a očkují média....osobně tomu takto uvěřit považuji za těžko pochopitelné...
    V lidovém referendu hlasují i tupci i vzdělaní lidé, reagující na všechno možné - o tom lidové referendum je a je to tak přirozené a nemusí se z toho dělat morální věda lidí, kteří jsou rádi, že za ně může rozhodovat někdo jinej. Celkově dalo nějaký obrázek o společnosti a nějací pisálci se sice snaží snaží straší straší, ale nic na tom nezměni.
    PLANDAK
    PLANDAK --- ---
    COOLER: jasne takze dokud se tam nevlozila EU tak region chudl a zvysovala se nezamestnanost, ale pro tebe to je to same jako ze Babis si chce postavit capi hnizdo :-D make my day
    CROME
    CROME --- ---
    Klasika, popiracky,lhani a dalsi sracky.
    Kampan brexit v kostce
    PLANDAK
    PLANDAK --- ---
    COOLER: k tem danim jsem ted potkal i vzsvetleni

Velká Británie bude muset zvýšit daně a omezit státní výdaje, aby se vypořádala s hospodářskými následky svého rozhodnutí opustit Evropskou unii. V rozhovoru na rozhlasové stanici BBC Radio 4 to řekl britský ministr financí George Osborne.
    COOLER
    COOLER --- ---
    PLANDAK: to je jako kdybychom my vystoupili z EU a Babiš tu brečel, že už nebude stavět Čapí hnízdo. tyhle dojemné příběhy jsou fajn, ale stále platí to o čistých plátcích. tzn. když ty peníze nedají do EU, opraví si města rovnou dvě.
    to spíš beru argument Otavy o té nedůvěře v trh. i když si myslím, že to bude jen krátkodobý výkyv. situaci ohledně cel na auta - žil jsem v domění, že do británie se spíš auta dovážejí. tak uvidíme, jak spolu trhy budou válčit.
    spíš mi přijde tahle situace vhodná k tomu pozorovat, co se stane, když.....
    DANCHEZ
    DANCHEZ --- ---
    CROME: vsechny ty poplasne clanky v guardianu, economistu, washington postu atd. a hlavne se to ukaze casem
    THETAN
    THETAN --- ---
    DANCHEZ: tam šlo víceméně pouze o vyhrožování strašení až to bude...oni pochopitelně hrajou na to, že když to tak nebude, tak to každej rád uvítá a nebude to řešit. To leavers to mají těžší v tom, že oni budou testovat jak odchod vypadá, soudruzi jim dají zabrat a navíc tam bude plno chytráků, ktří budou upozorňovat na každou nepodstatnou debilitu, která se třeba holt nepovede.
    PLANDAK
    PLANDAK --- ---
    THETAN: Hele netusim o kom mluvis, ja jejich volbu respektuji a budou sni zit. Jen porad nechapu ten vas optimusmus kdy po vystoupeni z EU v UK nikdo neslavi, lidi jsou nasrani ze to vubec proslo, ze jim hodinu po zverejneni hlasovani lidri zacli rikat ze tam lhali, s tim nepocitali a ze vlastne nemaji VUBEC zadnej plan. Hlavni protagoniste brexitu se na cely viken schovali pred verejnosti a radsi ani nelezli ven aby nekomu nemuseli cokoliv rikat. Cele mi to pripada jako zfusovana komedie na kterou se lidi bezmozkove nachytali a najednou zjistuji ze je to trosku jinak. Cetl jsem v nejakym br. deniku rozhovor z mensiho mesta ktere se opravilo temer komplet z penez EU, z penez EU se tam dotuji mista a dalsi veci a lidi po te co hlasovali pro brexit se divili ze uz nebudou zadne prispevky z EU. Predstava ze vse bude jako drive jen jim bruselsky urednik jiz nebude nic narizovat a havet z vychodni evropy zmizi a bude blahobyt je rychle prejde, nejspise proto nikdo nechce byt ten co k brexitu zaveli a bude rikat lidem "No jo no, jste imbecilove, ale mate to co jste chteli"....
    OTAVA
    OTAVA --- ---
    Treba - jak vysoke clo si dokazi evropske automobilky prolobovat vudci britske produkci? Existuje mnoho zajmovych prumyslovych skupin v EU a kazda se bude snazit UK nejak ztizit pristup an trh, to je prirozene.
    CROME
    CROME --- ---
    DANCHEZ: prosim dukazy
    DANCHEZ
    DANCHEZ --- ---
    THETAN: nehlede na to, ze REMAIN strana si ve lzich a propagande jela nemene silne
    THETAN
    THETAN --- ---
    PLANDAK: jee zase těch 350 milionů??? ještě jsem nepotal politika, který neříkal občas blbosti, lhal a je jedno co zastupuje.
    Tím to nezlehčuju, ale to, jak je to v případě Brexitu jednotraně akcentováno je opravdu v celém kontextu žvástů politiků směšné. Navíc ta pachuť pohrdání lidmi, kdy je jim podsouváno, že právě ten venkovskej plebs tupě volil tak právě kvůli lžím - a pochopiitelně vůbec né proto že EU jde do pekel . Na druhou stranu až svazácké linkování této propagandy, kde to jen jde.

OTAVA
    OTAVA --- ---
    Kolik skod dokazala napachat nejistota v 2008, kolem Grexitu a tak dale. V dnesni dobe je duvera a stabilni prostredi pomerne zasadni vec a cim dele bude Britanie ostrovem nejistoty, tim vic je to bude stat.
    OTAVA
    OTAVA --- ---
    DANCHEZ: Odpovidal jsem na to stejne v klubu VV. Mozna te to dost prekvapi, ale tim ze vystoupis z EU se z tve zeme tak enjak nestane najednou raj na zemi. Bude tam nejake obdobi a to pravdepodobne dost dlouhe, kdy budou velmi vysoke transformacni naklady a ztracene investice spojene se strachem z nejistoty.
    PLANDAK
    PLANDAK --- ---

DANCHEZ
    DANCHEZ --- ---
    COOLER: politika a tlak na druhe referendum
    PLANDAK
    PLANDAK --- ---
    COOLER: napr.
    COOLER
    COOLER --- ---
    PLANDAK: jak nedaří mazat stopy? vždyť nic nemažou. já vyhrát volby, tak dám pak na stránky taky Thank you.
    Why Vote Leave - Vote Leave
    http://www.voteleavetakecontrol.org/why_vote_leave

spíš by mě zajímalo, proč mají zvyšovat ty daně.
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam