Koukám, že se teď do čela UK nikdo nehrne - a vůbec se nedivím. UK teď čeká neuvěřitelná spousta legislativní práce, která se realizovala v rámci EU;-) Tak good luck a jsem zvědavý jak se to vyvyne. Ale čekám nárust govermentu;-)
Imho bych od EU nečekal žádný zásadní podrazy, spíš UK ztratilo svoji váhu v EU, takže bude mít mnohem horší vyjednávací podmínky. Ale za to si může Cameron sám, když vyhásil referendum a nebyl schopen přesvědčit Brity. To je asi zásadní důvod současnýho ochladnutí EU vůči UK - že si představitelé UK využili EU pro politický bohe. Že představitelé Brexitu moc netuší, co vlastně teď bude dít mně vůbec nepřekvapuje. Furt můžou hrát na zlou EU, ale bez možnosti ji ovlivňovat, takže EU může být ještě větší nepřítel;-) Každopádně to voličům nevyřeší problémy, na nichž byla postavená Brexit kampaň.
A EU se spolu s Británií nejspíš rozpadne v následujících deseti letech. Jsem zvědavej na příští projekt evropské spolupráce. Nečekám že UK nějak padne, ty ekonomický dohody zůstanou - to by si všichni podřezávali pod sebou větev. Ale nečekal bych, že nastává zlaté období UK. Spíš postupnej pád na držku a postupný stavění na nohy.
Teď mně spíš zajímá co všechny rozjetý projekty a jak rychle se UK vzmuží a začne s procesem vystoupení. Ale nějaký resumé nás čeká až za pár let.