• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    PAULMUADDIBStrana svobodných občanů 1.56% v parlamentních volbách.
    WANTON
    WANTON --- ---
    Převládající paradigma v ekonomii a politické filozofii není pouze akademickým či kavárenským problémem. Aktuální přesvědčení o správném způsobu společenské organizace může mít dalekosáhlé dopady po celé planetě, po desítky let do budoucnosti.

Ne až tak náhodná bída třetího světa | Finmag.cz
    http://finmag.penize.cz/ekonomika/315508-ne-az-tak-nahodna-bida-tretiho-sveta
    WANTON
    WANTON --- ---
    DANYSEK: Tvůj příspěvek nestojí za reakci. Jen mne tak ze zvědavosti napadlo se zeptat, proč sem tedy lezeš ty?
    WANTON
    WANTON --- ---
    Yeah, I know this is supposed to be against ancapism, but it is actually TRUE! Children have rights and that includes the right to make money rather than being forced into government holding pens called schools. They have every right to realize their value and get a real education through the commercial marketplace. Right now, their rights are systematically violated by wicked adults who devalue them and deny them a chance to discover talents and prepare for adulthood. The adults LIE to them and say "if you just get your many degrees you will be fine," but they turn out NOT fine at all. They turn out to be talentless people with pieces of paper no one cares about, whereas they could already be amazing by the age of 16 if only they were permitted to make money in the commercial marketplace. They discover the lie and then despair and have to scramble hard just to get caught up. The BEST years of their lives are destroyed by sitting at desks listening to some loser drone on instead of doing truly fun and rewarding things serving others and making money doing it. So, yes, up with child labor -- or, more specifically, up with the universal right to work.

COOLER
    COOLER --- ---
    DANYSEK: náhodou, já si rád sem tam něco přečtu :)
    DANYSEK
    DANYSEK --- ---
    WANTON: tak jiste, ty nadale pastuj odkazy, ktere malokomu pripadnou natolik zajimave, aby o nich zapocli diskuzi :D Ale jo, kdyz te ta samomluva bavi... uzivej si to. Soudnost jsi pri studiich zjevne nepochytil :D
    WANTON
    WANTON --- ---
    DANYSEK: Tak se obávej dál.
    DANYSEK
    DANYSEK --- ---
    WANTON: se obavam, ze brano tvymi kriterii tu na odbornou diskuzi zjevne nemas nikoho s dostacecnym levelem. Je zvlasti, ze jsis toho doted pri vsem vzdelani nevsimnul :D Ja jiz davno postrehnul, ze s tebou nikdo zadnou sofistikovanou diskuzi nevede. Cimpak to..? :D
    WANTON
    WANTON --- ---
    DANYSEK: Samozřejmě, že tu jen tak žvaním, na odbornou diskusi nemáš dostatečný level.
    DANYSEK
    DANYSEK --- ---
    WANTON: a koho teda presvedcujes? :-) nebo si tu jen tak zvanis...? :D Aha, rozumim...
    WANTON
    WANTON --- ---
    DANYSEK: Kde jsi si vyfantazíroval, že chci přesvědčovat voliče?
    DANYSEK
    DANYSEK --- ---
    WANTON: a tak jiste :) s timhle pristupem fakt moc volicu nepresvedcis... :D
    WANTON
    WANTON --- ---
    DANYSEK: Je vidět, že jsi hlupák. :-)))
    DANYSEK
    DANYSEK --- ---
    WANTON: je videt, ze jsi extremista - uz na tech tvych pseudo-protiargumentech, kdy otazku zda jsem schopen jit do kompromisu podlozis zjevnym extremem. Jak ubohe ;-) Jen tim dokazujes, ze nektere (ne zrovna ty tebou vypichnute) ideologicke myslenky az tak spatne asi nejsou.

Znovu opakuju, ze jakakoliv ideologie tazena do extremu (a ty tvoje nevyjimaje) je spatna. A ty jsi to jen potvrdil :)
    WANTON
    WANTON --- ---
    NJAL
    NJAL --- ---
    Primarni pruser u dani je stejne jejich vyuziti...
    WANTON
    WANTON --- ---
    DANYSEK: Jak chceš udělat kompromis např. s komunistou nebo nacistou? Jaký je kompromis např. u šoa? Jen 2 mil. Židů do plynu nebo 3 mil. z těch 6 mil., co tam skončili? Dobrý kompromis? Zemře jen půlka Židů... Nebo je šoa ZLO a žádný kompromis není možný? Dokázal bys udělat kompromis s Hitlerem nebo Stalinem?
    DANYSEK
    DANYSEK --- ---
    WANTON: kompromis neni zbabelost. To je projev tolerance k lidem s odlisnym nazorem. Tenhle elementarni skill ses za ty roky studii zjevne nenaucil - a presne to te radi do kategorie spatnych akademiku.
    WANTON
    WANTON --- ---
    DANYSEK: Ano, i zrušení nevolnictví bylo určitou dobu považováno za extrémní názor. Nikdy jsem neřekl "ono se to samo se to", ať už je to cokoliv, popř. "nějak to dopadne".

Žena buď je těhotná nebo není těhotná. Ty nesmysly se zlatou střední cestou, s nutnostmi kompromisů a s pravdami někde uprostřed, jsou jen berličkou pro zbabělce.

Opět jedna metafora: Já, jako nekomunista, komunistovi říkám, že komunismus je mylná teorie. Komunista mi na to říká: "[P]ravda je nekde uprostred, ale to si zastance zadne teorie pripustit nechce. Pac by musel priznat, ze nektere teze konkurencni teorie maji smysl." Komunismus je mylný, stejně jako je mylné např. keynesiánství. Jsem zvědavý, jak chceš hledat "pravdu někde uprostřed" mezi právě třeba tím komunismem a jakýmkoliv směrem, který považuješ za nejvíce pravdivý a správný.
    DANYSEK
    DANYSEK --- ---
    WANTON: Problem tvych teorii je jejich extremismus, ktery je srovnatelny s temi tebou odkazovanymi. A i tve teorie obsahuji spoustu pasazi v rovine "ono se to samo se to", pripadne"nejak to dopadne".

Bohuzel postradas smysl pro jakousi rovnovahu - ta pravda je nekde uprostred, ale to si zastance zadne teorie pripustit nechce. Pac by musel priznat, ze nektere teze konkurencni teorie maji smysl. Jo, ego je svinstvo :)
    DANYSEK
    DANYSEK --- ---
    COOLER: Znam spoustu akademicky vzdelanych lidi, co jsou nepouzitelni. A ano, poznal jsem i opak, bohuzel ne v tomto auditku :) On fakt titul neni vse. Nektere teorie jsou spise slepou ulickou, nez necim plosne nasaditelnym. Muzes si z toho odnest dilci myslenky, ale celkove to aplikovat nikdy nepujde. Ano, muzes snit o tom, jake by to bylo kdyby...
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam