• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    GATTA_NERAJedináčci- výhody a nevýhody
    GATTA_NERA
    GATTA_NERA --- ---
    PIZI: asi jo :)
    PIZI
    PIZI --- ---
    GATTA_NERA: asi mame rozdilne definice pojmu patrit nekam.
    TAPINA
    TAPINA --- ---
    GATTA_NERA: No jo, tak patřím tam, kde bydlím, ale se sousedy se maximálně pozdravím. Do práce patřím taky, kolegy nemám, pracuju sama. Co z toho pro mě plyne?
    GATTA_NERA
    GATTA_NERA --- ---
    Asi mě špúatně chápete, tím, že někde žijeme a pracujeme tam i patříme, protože zrovna v tu chvíli tam jsme. To že někdo nemá touhu někam patřit je jiná věc. Vypadá že to že to ohružuje vaši představu o sobě, to že bystě měli někam patřit, ale to člověka neudělá horším.
    To kam patříte ovlivňujete sami, je to jen na vašich rozhodnutích. Max. patříte do svého mikrosvěta, ale patříte.
    Nesjte jenom vy, ale i svět okolo!

Už chápu proč si lidé myslí, že jedináčci jhsou sebestřední :)
    ECLECTICA
    ECLECTICA --- ---
    TAPINA: to bych mohla podepsat. Na druhou stranu, když už mě někdo někam vytáhne, jsem ráda a užívám si to :)
    TAPINA
    TAPINA --- ---
    Já ráda někam patřím tak trochu virtuálně. Ráda se přes internet bavím s lidmi, co mají společné zájmy, ale nemusím přímo jít a věnovat se jim společně s nimi.
    ANICHQA
    ANICHQA --- ---
    Co na to rict, citim to stejne jako PIZI. Nepatrim nikam. Patrit nekam znamena pro me neco jako citit sounalezitost. Tu citim pouze sama se sebou.
    PIZI
    PIZI --- ---
    GATTA_NERA: To, ze neco nejak je neznamena ze mam potrebu aby to tak bylo. Ve meste nebydlim proto, ze mam potrebu nekam patrit ale proto ze nekde proste bydlet musim.

Nemam potrebu utikat, mam potrebu mit moznost utect. Problemy mame samozrejme vsichni.
    GATTA_NERA
    GATTA_NERA --- ---
    PIZI: máš potřebu, ale to neznamená, že to tak je..Chodíš do práce, chodíš na nákupy, bydlíš v určitém městě, tam teď momentálně patříš. Prostě opkolo sebe vytváříš svůj svět.

Asi máš nějaké problémy, když ti vadí závazky a máš potřebu utíkat.
    PIZI
    PIZI --- ---
    GATTA_NERA: Mluvim o potrebe nekam patrit. Nemam ji. Nevim o ni. Naopak mam potrebu nikam nepatrit. Zadne zavazky, povinnosti. Zadna bagaz ktera by me nekde vazala.
    GATTA_NERA
    GATTA_NERA --- ---
    PIZI: každý patříme sám sobě o tom žádná, ale zároveň někam patříme, do prostředí, které si vytvoříme.
    Neptařit nikam je nihilismus
    PIZI
    PIZI --- ---
    GATTA_NERA: Taky nemam potrebu nekam patrit. Proste ten satbilni bod mam v sobe. Od nej odvozuji sam sebe. Nesrovnavam co je lepsi. Kazdy to mame jinak.
    GATTA_NERA
    GATTA_NERA --- ---
    ANICHQA: někam patřit a někomu patřit je trochu rozdíl ne?
    ANICHQA
    ANICHQA --- ---
    BAARKA: ja jsem z Kyjeva, ale CR se mi libi vic ;-)))
    BAARKA
    BAARKA --- ---
    ANICHQA: o odkud si smym li se zeptat?

ja ti rozumim, ja taky od osmnacti ziju sama anebo s pritelem a vyhovuje mi to, ale rodina je proste soucasti myho zivota, takze se moc nebranim spolecnym vecerim apod. prijde mi to dulezity..
    ANICHQA
    ANICHQA --- ---
    BAARKA: mozna to zalezi na povaze, jsem flegmatik, mam rada svuj klid a ticho, nesnasim kdyz kolem me je moc rusno. Pocit nekam patrit jsem nikdy nemela, vzdy jsem mela za to, ze patrim pouze sobe ;-)) v 19 jsem se odstehovala do Cr, kde uz 14 let ziju uplne sama (teda bez rodicu, jen posledni rok s pritelem). A takhle je to super.
    BAARKA
    BAARKA --- ---
    ANICHQA: to mi prijde fakt zvlastni, podle me je vic nez prizireny zit ve v rodinnem prostredi. je pravda, ze ja si to asi neumim predstavit, protoze mam svoji rodinu fakt rada, ale s tetou a bratrancema si volame kazdy druhy tyden (oni nezijou v CR, tak je vidame mene casto bohuzel), ale veskery tyto styky mi prijdou dulezity.
    Na normalne fungujici rodine je bajecny to, ze se na ostatni muzes spolehnout a oni na tebe. Vytvari ti pocit bezpeci a a to, ze nekam patris.
    Takovahle samota mi prijde jako side effect jedinackovstvi - je to i takova "neschopnost" soudrznosti.

Mama mela tendence mi volat treba trikrat denne jak se mas apod..ale jsem ji to vysvetlila, ze takto nee. a je to v pohode. Obcas mi napise, kdyz se treba pet dni neozvu: jak se mas, si v poradku? a uznej, ze jsem to vydrzela dlouho:)

Jak se projevuje mamina zavislost?

ANICHQA
    ANICHQA --- ---
    BAARKA: S matkou jsme si hodne podobne i povahove a rozumime si. V zakladnich zivotnich otazkach (az na ty deti) se shodneme. Ale ona je na me zavisla vic a neni to normalni, kor kdyz je mi skoro 32.
    ANICHQA
    ANICHQA --- ---
    BAARKA: proc by to mel des? ja jsem si na samotu uplne zvykla. Mne rodina jako takova ani nechybi, se svou sirsi moc nestykam a nepotrebuju je moc k zivotu...Vlastne predstava pobihajich kolem ratolesti mi moc lakava neprijde.
    PIZI
    PIZI --- ---
    GATTA_NERA: V tomto propade jsou strany vztahu tak rozdilne, ze neexistuje vztah ktery by jim vyhovoval obema. Momentalne nevyhovuje ani jednomu z nas. Ja tam jezdim casteji nez bych chtel a mene casto nez by chtela ona.
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam