• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    GATTA_NERAJedináčci- výhody a nevýhody
    Jsem jedináček, ale ne z vlastní vůle... aneb slasti a strasti života bez sourozenců
    rozbalit záhlaví
    ECLECTICA
    ECLECTICA --- ---
    TAPINA: já taky nebydlím sama a přesto mi nevadí trávit třeba oůl dne ve vedlejším pokoji a o samotě.
    Chápu, že to někomu pijde divné a nemocné, ale pokud tím nikomu neubližuju a mně to vyhovuje, tak proč to měnit?
    (A ano, zkoušela jsem být víc společenská - byla jsem z toho maximálně unavená. Prostě to není nic pro mě.)
    TAPINA
    TAPINA --- ---
    BAARKA: No vidíš, jak se pohledy na jednu věc liší :o) Já možná taky nezdůraznila, že nebydlím sama, jsem vdaná a bydlím s manželem.
    BAARKA
    BAARKA --- ---
    TAPINA: :))
    BAARKA
    BAARKA --- ---
    sorry za preklepy, nejsem na svym kompu a nejde mi to!
    BAARKA
    BAARKA --- ---
    ECLECTICA: samota je dulezita, ale podle zit jenom v samote neni prirozeny, jiz od pradavna lidi zili v komunitach, tlupach apod..

mimojine: mezikulturni vzdelavani..v ramci me byvale prace, kdy jsme pracovali s lidmi z celeho sveta u me spal jednu noc student z DOminikanske repbliky, vzala jsem ho do sveho bytu, kde jsem bydlela sama a on to vubec nepochopil..patl se me, co se mi stalo, ze byldim sama? kdo mi co udelal? rodice te opustili? provedla si neco?? nechapal jednozacny duvid, ze jsme si bydleni bez rodiny vybrala dobrovolne..pro dominikanskou kulturu nepripustny:))
    ECLECTICA
    ECLECTICA --- ---
    BAARKA: mně taky kontakt s lidmi jednou týdně stačí (mimo rodinu). Práci dělám taktéž solitérskou a navíc z domova a nemám pocit, že bych nějak trpěla. Pokud se ale někdo potebuje socializovat teba každý den, nechť se podle toho zařídí, já mu taky necpu, že to není normální :)

TAPINA
    TAPINA --- ---
    BAARKA: Tak ono už to "mít společné zájmy" podle mě naznačuje, že od kompu vylezu. Věnovat se těm zájmům ;o)
    BAARKA
    BAARKA --- ---
    ECLECTICA: no, vyznelo to tak,z e tapina nevyleze od kompu..to podle me v poradku neni..?

nemel by se tenhle klub jmenovat: samota/vztahy/rodina??
    o jedinackovstvi se tu moc lidi nebavi:)
    BAARKA
    BAARKA --- ---
    TAPINA: ja jsem myslela, ze se stranis lidem uplne a misto na pivo jdes na skype..to sorry..
    ECLECTICA
    ECLECTICA --- ---
    BAARKA: tohle "je v pořádku/není pořádku" nemám moc ráda. Přece jde o to, aby se cítila dobře Tapina, nebo ne? Já taky ráda čerpám energii o samotě, nejlíp si zarelaxuju, když si pustím hudbu a zpívám si, rozhodně ne někde na kafíčku mezi lidmi. Ne každý musí být ozdoba salónů :)
    PIZI
    PIZI --- ---
    BAARKA: 38
    TAPINA
    TAPINA --- ---
    BAARKA: Proč to není v pořádku? Já mám kamarády se kterýma se scházím, i takové, se kterýma se scházím pravidelně. Ale nepůjdu třeba s někým společně venčit psa jen proto, že já mám psa a on má psa, to si radši tu procházku užiju pěkně sama.
    BAARKA
    BAARKA --- ---
    TAPINA: to taky neni uplne v poradku:))))) ale mam to ted stejne..jsme v zahranici a neznam tu moc lidi..
    BAARKA
    BAARKA --- ---
    PIZI: kolik ti je?
    GATTA_NERA
    GATTA_NERA --- ---
    TAPINA: máš ráda samotu :)
    GATTA_NERA
    GATTA_NERA --- ---
    PIZI: asi jo :)
    PIZI
    PIZI --- ---
    GATTA_NERA: asi mame rozdilne definice pojmu patrit nekam.
    TAPINA
    TAPINA --- ---
    GATTA_NERA: No jo, tak patřím tam, kde bydlím, ale se sousedy se maximálně pozdravím. Do práce patřím taky, kolegy nemám, pracuju sama. Co z toho pro mě plyne?
    GATTA_NERA
    GATTA_NERA --- ---
    Asi mě špúatně chápete, tím, že někde žijeme a pracujeme tam i patříme, protože zrovna v tu chvíli tam jsme. To že někdo nemá touhu někam patřit je jiná věc. Vypadá že to že to ohružuje vaši představu o sobě, to že bystě měli někam patřit, ale to člověka neudělá horším.
    To kam patříte ovlivňujete sami, je to jen na vašich rozhodnutích. Max. patříte do svého mikrosvěta, ale patříte.
    Nesjte jenom vy, ale i svět okolo!

Už chápu proč si lidé myslí, že jedináčci jhsou sebestřední :)
    ECLECTICA
    ECLECTICA --- ---
    TAPINA: to bych mohla podepsat. Na druhou stranu, když už mě někdo někam vytáhne, jsem ráda a užívám si to :)
    TAPINA
    TAPINA --- ---
    Já ráda někam patřím tak trochu virtuálně. Ráda se přes internet bavím s lidmi, co mají společné zájmy, ale nemusím přímo jít a věnovat se jim společně s nimi.
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam