• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    IMIVidění budoucnosti ve snech
    FIDO_LETI_DOMU
    FIDO_LETI_DOMU --- ---
    FARRAH: možná, že ani ne. Já bych řekl, že schopnost snít o něčem, co se teprve stane (z obou úhlů pohledu) je schopnost.
    FARRAH
    FARRAH --- ---
    KALIPH: souhlasím.......i když musím říct, že dík regresím jsem se dostala někdy do úžasných životů s hlubokými spirituálními zížitky a vhledy stejně si nejsem jistá že jsem to byla já, mí předci nebo dokonce jen nějaký připěh vytvořený mou psychikou který funguje jen jako symbolika pro to co mělo být otevřeno.
    KALIPH
    KALIPH --- ---
    FARRAH: Taky mám kurs hlubinné abreaktivní psychoterapie.. a po stovkách regresí jsem dospěl k závěru, že není možné zjistit, jestli člověk prožívá své minulé životy.. nebo je napojen na kolektivní paměť lidstva, v níž prožívá zkušenosti, které s ním rezonují:)
    FARRAH
    FARRAH --- ---
    KALIPH: Asi záleží na úhlu pohledu co si pod slovem ezoterička představuješ..... Já jsem jen někdo, kdo se snaží přijít na to jak to tu celé funguje a pokusit se s tím být v souladu.;)...A někdy mě to hrozně štve a chci tomu ukázat že to vím mnohem lík než "ti nahoře" jak by to mělo fungovat a jedu si ve svém egotripu. :)
    KALIPH
    KALIPH --- ---
    KALIPH: A prej že nejsi esoterička:))
    FARRAH
    FARRAH --- ---
    CHORBON: Přístup špatné dobré je přístup duální - přístup že vše ve světě je oddělené že to podléhá zákonitostem času že se vše vyvíjí. Dlouhou dobu jsem měla stejný názor. Dělala jsem regresní terapie, která je mimo jiné i o minulých životech a viděla jsem spoustu zákonitostí příčiny a následku..co vyšleš se ti vrátí zpět a pod, tak že ti rozumím.
    Ale nyní to už chápu jinak......dualita je řekněme iluze, či sen..a karma či zákon příčiny a následku jsou zákonitosti toho snu.....tedy dokud sníš dokud jsi v duálním vnímání světa přijde ti tento zákon jako naprosto skutečný....otázkou je co se stane, když se probudíš.
    FARRAH
    FARRAH --- ---
    FIDO_LETI_DOMU: Mejsem člověk co by žil v jednotě ale s pár co tvrdí že tam jsou jsem mluvila.......líbil se mi jeden příklad jak to je s tou volbou.zvířata ego nemají, oni jsou přímým projevem života, přesto se nám z venčí při našem pohledu jeví jako rozmanitá každé se chová trochu jinak, mají dokonce něco co bychom mohli nazvat povahou. Tedy pokud je pravda že vše je jedním pak to není tak že je to stejné, naopak jednota obsahuje úplně vše nic není vyloučeno je to to nejbohatší a nejbarevnější co existuje a je to také to jediné co existuje...ale to už hodně odbíháme od vidění budoucnosti ve snech. :)
    CHORBON
    CHORBON --- ---
    FARRAH: myslim ze zakladem vseho je rovnohava at uz ve vesmiru nebo na zemi
    kdyz udelas neco spatneho coz nemusis ale muzes je to jen tvoje volba....
    tak se ti neco spatneho prihodi treba ne to primo tobe ale nekomu nakom ti zalezi a tebe zasahne
    to je jen priklad neberte me za slovo
    ale vsechno na vsechno pusobi
    FIDO_LETI_DOMU
    FIDO_LETI_DOMU --- ---
    FARRAH: i kdyby žádná svobodná vůle ve skutečnosti nebyla na volbě záleží. Je to to co dělá věci rozmanitými, zajímavými a co dělá pokrok někam. Individualita existuje ať už si kdo chce co chce říká, jak je důležitá nebo nedůležitá a vzhledem k čemu je věc druhá. A pestrost může bejt blbá, ale i fajn. Osobně bych se orientoval na tu druhou stranu :)
    FARRAH
    FARRAH --- ---
    KALIPH: nevím jestli už to není moc off topic ale ohledně toho napsaného osudu - slyšeli jste někdy o palmových listech?
    KALIPH
    KALIPH --- ---
    CHORBON: Chci říct, že záleží na perspektivě z jaké vnímáš čas. Někdy věci nejsou tak, jak se zdají být, zvláště když člověk vnímá realitu tak, jak se mu to hodí.
    FARRAH
    FARRAH --- ---
    CHORBON: Aha už rozumím. :) No to je otázka jestli je něco jako osud respektive jestli existuje něco jako svobodná volba. Jedna z teorií o tom jak to tu celé ve skutečnosti funguje je ta, že vše je jednota. Tedy že vše je propojené vše je ve skutečnosti jedním celkem. Život je pak projevem této jednoty ve hmotě...tedy dalo by se říct bůh=jednota=energie=hmota=život. Aneb vše souvisí se vším a nic není oddělené...........dle této teorie pak lidé a jejich ego jsou tou příčinou proč se přesto cítíme oddělení...ego žije v iluzi že je samostatné a že o něčem rozhoduje že má volbu........asi jako kdyby si hrál prstové divadlo a tvé prsty si vyvinuly ego a myslely si že to jsou ony kdo určují co budou dělat že jsou samostatné že rozhodují samy za sebe. Pokud je tato teorie pravdivá pak svým způsobem je vše napsáno a volbu nemáme.........volba je dle všeho jen otázka úhlu pohledu. ;)
    CHORBON
    CHORBON --- ---
    KALIPH: kdyz ti chci odpovedet a nebo jet do mexika tak se pro to rozhodnu a udelam to a kdyz se rozhodnu ze nepojedu a nebo ti nenapisu tak to neudelam je to jen moje volba
    nebo chces rict ze je nekde napsany ze ti napisu odpoved? :-)))
    CHORBON
    CHORBON --- ---
    FARRAH: psala jsi:mám pocit jako bych vlastně neměla moc volbu, že mám ten osud už předem napsaný
    KALIPH
    KALIPH --- ---
    CHORBON: Myslet si to můžeš... ale dokazatelný je to asi stejně tak, jako že napsaný je všechno.
    FARRAH
    FARRAH --- ---
    CHORBON: asi nerozumím jak to myslíš
    CHORBON
    CHORBON --- ---
    FARRAH: no nevim nevim napsanyho neni nic.
    FARRAH
    FARRAH --- ---
    Ahoj, k tématu diskuse - mně přes sny chodí hlavně informace určitým symbolickým způsobem, ale cca před 4 roky jsem měla velice zvláštní sen - měl prostě jmou atmosféru a byl "jak živý". V tom snu jsem byla na na nějakém statku kde bylo duchovní centrum, které jsem tam s někým vedla. Sen byl takový průlet až do konce života. Nevím jestli se ten splní ale od té doby se jakoby celý můj život začal směřovat k tomu aby se to stalo. Přesto že nejsem ulétlý esoterik který není nohama na zemi mne ten sen nepustil a pořád jsem měla pocit že musím koupit statek, že tím to má začít. 4 roky jsem se té myšlence velice bránila, protože mi to přišlo nelogické....ale pak už byl ten vnitřní tlak tak nesnesitelný že jsem začala po statcích kukat a nakonec jeden koupila. V krátkém sledu na to, jsem se seznámila s člověkem co dělá pro mne zajímavé semináře a má představu že by chtěl mít po světě několik center......jestli se to celé vyplní nevím, ale rozhodně to vypadá že to má šanci. Pro mne je to hodně zvláštní, protože mám pocit jako bych vlastně neměla moc volbu, že mám ten osud už předem napsaný a "bolí to" jen když se tomu vzpírám a zkouším to po svém.
    EIFI_MESER
    EIFI_MESER --- ---
    DEVCAGER: odkaz na video mi nefunguje,byť bych se moc ráda podívala...a angličtinu nedávám...nejspíš neexistuje česká verze...že?
    MUDRM
    MUDRM --- ---
    dvacátéhodubnadvatisícesedumnáct.Ryčné fanfáry polnic vyjeknou a nastane soumrak,slunce bude pohlceno a nebe se dotkne hvězd.Otrávená voda zaleje kořen stromu z nejstarších,srdce matky země pukne a skály se začnou bortit...Kostí lámání zvuk.Ten nesoucí,..skrze všechny světy,zprávu o šílenství,vzteku,krvi a bolesti.Pak nevyšší všichni se probudí a vjedou do světa lidí poslední válce a smrti vstříc,jako z moře muži z ostrova.
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam