SHIGORBIRDMAN: Unigine, nevyhoda cena. To je slozity, jelikoz Unity platis per clovek a kdyz mas jeste mutiplatformni, tak platis, jeste per platforma a pak to pri 6 lidech (7x 30( Pro + Pri iOS/Android) a od vic vyvojaru je Unigine levnejsi. A jeste si myslim, ze ceny upgradu, nebudou tak vysoky, protoze Unity, kdyz povysi na novou verzi, tak po tobe chce dalsich tusim 600 dolacu.
Unigine, ted vymeknul, driv mel na netu peknej cenik a mel tam i zdrojaky za rozumnou cenu, Unity zdrojaky dat kdovi za kolik a nich v tom delat neco vetsinoho s tim jejich single thread resenim atd.. asi nebude nic hezkyho.
Samozrejme nejvetsi voprus, je ze nemaji free verzi a ze se boji ji zverejnit.
MAIMONIDES: Ja jsem hledal na youtube, nejaky videa s praci v editoru, protoze toho bych se fakt bal, protoze pekny technologicky demo me uz nepresvedci. A nasel jsem vsehovsudy 2 videa, ktery byly asi rok stary a tam se ukazovala maximalne jednoducha manipulace s objekty a k tomu se v editoru psali do console commandy, aby se vubec neco delo.
Je mozny, ze je to azbukou, ale k tomu Syndicates of Arkon, Kaos, jsem nasel jen asi 2 fakt mizerny videa, ktery nevypadaly jako z hotovych her. A ta multiplatformni podpora, zkouseli, uz jste to?, aby to nebylo jen na papire.. Protoze, to vypada hodne PC oriented a hodne Linux oriented v tom blbym slova smyslu.. viz ta console v editoru pro bezny operace, namisto GUI.
Prave toho supportu, pri tak malym poctu lidi jsem se teda bal, ze to maji vsechno v ruce, 2 genialni rusaci, kteri na support nemaj cas. Unity ted mam placenej support, ktery by snad taky mohl fungovat. Co se tyce tech 10k lidi na foru.. tohle zase muze mit tu nevyhodu, ze budes ten prvni blbec, ktery se s necim bude morit a pak zjisti, ze je to bug, nebo ze to ma tyhle a tyhle nevyhody, ktery bys k Unity vygooglil hned.
Moc by me zajimalo co na to delate (zanr) a v kolika lidech.