• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    HALUCINKAlupénka - psoriáza
    -=tipy na lékaře či léčitele= - =alternativní léčba= - =co pomáhá X co provokuje=- ale hlavně -=jak se vám s lupénkou žije=-
    rozbalit záhlaví
    PIERDUS
    PIERDUS --- ---
    PIERDUS: objednáno z ebay:

Safflower Tea Beauty Maintenance Activating Blood 50g New Free Shipping | eBay
    http://www.ebay.com/itm/180863919300?ssPageName=STRK:MEWNX:IT&_trksid=p3984.m1497.l2649
    Slippery Elm Bark Powder Spell Herb 1 oz Wicca Pagan | eBay
    http://www.ebay.com/itm/200454818366?ssPageName=STRK:MEWNX:IT&_trksid=p3984.m1497.l2649
    PIERDUS
    PIERDUS --- ---
    sháním:

- světlice barvířská
    - prášek kůry jílmu červeného

/kdybyste někdo věděl, kde se to dá sehnat, budu vděčný, děkuju
    SPRAVNAK
    SPRAVNAK --- ---
    me na lupenku docela pomaha australsky trojboj dr. Michaelse. ale je to tak ze ji spis pohodove drzim pod kontrolou.
    objevilo se mi to asi pred rokem, ale mame to v rodine takze potom, co me to zezacatku docela prekvapilo a mel jsem to osklive(cca 3 mesice), tak jsem vzapeti prave sahl na radu pribuzne se stejnym problemem prave po tom Michaelsovi + pres den primazavam ganja masti. od te doby uz me to nejak moc neomezuje, ale jakmile vysadim, tak se to hned zhorsuje.
    proto si knihu klidne koupim a prectu, zaprve nikde jsem moc nedohledal nejake komplet info a za druhe cena knihy je ve srovnani s tou kurou nic.
    PIERDUS
    PIERDUS --- ---
    GAF: Přesně tak, ať si každý najde/zkusí to své. Tak mě napadlo při čtení toho tvého příspěvku, jestli ta kniha, kterou jsem tady s radostí doporučil ostatním, nepůsobí jako něco "šamanského a nepodloženého". Osobně na zázračné bylinky nevěřím a kouzla taky ne. Ověm díky tomu, že Dr. Pagano, který je autorem té knihy, je chiropraktik, v bibliografii se odkazuje na téměr 50 odborných knih a studií, které stvrzují jeho poznatky a opírá se o věděcké výzkumy, tak nemám vůbec pocit, že by se jednalo o nějaké střelby to tmy. Jeho argumenty jsou podloženy 40 letou praxí. U čtení té knihy proste ve všem stojí pevně na zemi a konečně mám pocit, že jsem tu nemoc pochopil, našel jsem v ní sebe a své chyby a řešení, jak to změnit.

Řada lidí se spokojí s tím, že lupénka je dedičná a neléčitelná. Řadu jet jsem to takto všem říkal a plně tuto skutečnost přijal. Ale ve knize se o těch genetických předpokladech dozvíte trochu více. Já jsem tam našel společné body u mé mamky a babičky, které ovšem lupénku nemají, ale trpí podobnými autoimunitními nemocemi.

PIPENA: To rád slyším:) Já už knihu koupil 3x:) Jednu jsem dal mamce, protože je tam řada informací i pro ne-lupénkáře a jednu jsem daroval kamarádovi (také nemá lupénku), který si jí prolistval a zaujala ho. Dej určitě vědět, jak na tebe zapůsobila.
    PIPENA
    PIPENA --- ---
    Vzhledem k faktu, že už jednou mě z nejhoršího ataku lupénky vyléčila pouze acidobazická dieta, nemám důvod se domnívat, že to nefunguje. Co doktoři léčili marně roky, uprava jídelníčku zvládla za tři měsíce... Navíc investice 233,- Kč do knihy je asi za celou mou psoriatickou minulost tou nejmenší položkou, jakou bych investovala. Kniha objednána, doufám, že se v ní dočtu i něco nového, v každém případě je fajn, že jsou v ní fakta pohromadě a člověk nemusí vysedávat hodiny u compu a prohlodávat se informacemi, které si navíc v mnoha případech i protiřečí
    GAF
    GAF --- ---
    Nerad bych házel špínu na doktory jako takový, když mam zápal plic, tak pudu radši za doktorem než zkoušet neověřený bylinky od Dr. Šmajchlzázrakoviče a čekat dva měsíce, jestli v těch zhoršujících se bolestech náhodou nevykvete nějaký léčení...

Ale myšlenkovej pochod: "Řekla to autorita v oboru, že to neni možný, tak to prostě nejde." je padlej na hlavu. To bychom neměli elektřinu, letadla těžší než vzduch, žili bychom na placatý Zemi a podobný nesmysly. Ostatně je to klišé mezi lidma starý už tisíce let ^^

A když si člověk v době internetu o to častěji může přečíst, dozvědět se, uslyšet, jak se někde někdo "zázračně" z něčeho vyléčil sám od sebe, ačkoliv ho lékaři už dávno "odepsali" tak tim spíš. Příběh dotyčných osob má většinou stejný znaky jako u ostatních "zázračných vyléčení". Dotyčná osoba se o svůj stav zajímala, nacházela si různý informace a nějakym zásadnějšim způsobem změnila styl života v závislosti na nabytých informacích, doporučeních + vlastní intuici.
    PANPOSPA
    PANPOSPA --- ---
    PIERDUS: na mínusy ser... věřim tomu, že u každýho je lupénka způsobena něčim jinym a co pomohlo jednomu, nemusí pomoct druhému, ale důležité je to zkoušet léčit zevnitř - najít příčinu a zbavit se jí ;)
    PIERDUS
    PIERDUS --- ---
    GINGERCAT: Třeba změníš názor. Do té doby s klidem mínuskujte.
    GINGERCAT
    GINGERCAT --- ---
    CATCHA: dobře, tak opravuji: v současné době nevyléčitelné.
    CATCHA
    CATCHA --- ---
    Nikdo tady nemluví o zázraku,ale držet pod kontrolou mě už taky nebaví.A taky to nefunguje pořád,že?Takže zkusit něco,co dává smysl,mě zajímá a rozhodně to zkusím.Dáme si vědět za pár měsíců:)

GINGERCAT: myslím,že je velice nesmyslné tvrdit,že je něco nevyléčitelné:)
    PIERDUS
    PIERDUS --- ---
    GINGERCAT: Mám ji přečtenou celou. Je super, že si ji přečteš taky. Dej pak vědět, jak na tebe zapůsobila. I o té genetické dispozici se něco nového dozvíš.)
    GINGERCAT
    GINGERCAT --- ---
    PIERDUS: a že je to blud jsi usoudil na základě četby 1/3 knihy jediného člověka? V mnoha dalších knihách najdeš informaci, že výplachem střeva nic zásadního z organismu ven nedostaneš. A už vůbec tím nevypláchneš ze své DNA informaci o genetické dispozici k lupénce.

Každopádně držím palce a tu knihu si já tedy rozhodně přečtu celou.
    PIERDUS
    PIERDUS --- ---
    GINGERCAT: jojo, tomuto bludu jsem 7 let věřil taky.)
    GINGERCAT
    GINGERCAT --- ---
    PIERDUS: lupénka je geneticky podmíněná nevyléčitelná nemoc, kterou můžeš mít jen pod kontrolou.
    PIERDUS
    PIERDUS --- ---
    GINGERCAT: Počkejte, opravdu se tady budeme bavit na základě několika tvrzení vyňatých ze 300 stránkové komplexní knihy, která pojednává o léčbě (a hlavně o vyléčení!) lupénky? Samozřejmě pokud vypláchnu střeva a nic jiného ve svém životě nezměním, je nad nebesa jasné, že se nic nezlepší (možná chvilkově), protože k vyléčení lupénky je potřeba dodržet dalších 5 zásadních bodů a výplach střev je jen jedním z nich (byť velmi důležitým).

Sama tady povídáš, že lupénku "držíš pod kontrolou". To přeci znamená, že jsi ji ještě nevyléčila. Dokážu si představit, že kombinace dehtového šampónu a konopného oleje dokáže příznaky lupénky v řadě případech z hlavy odstranit. Já sice už tyto věci vyzkoušel taky (lupénku hlavy mám silnou), ale nikdy se nepodařilo tu lupénku úplně vyplenit a navíc ty přípravky dost páchnou a vůbec to není příjemné. Jinými slovy i kdybych tím lůpénku zahladil pod povrch, nepovažoval bych to za vyléčené, protože by mě ty přípravky dost omezovaly a vysazením by byly ložiska rázem zpět. A to je ten princip, o který mi jde, o vyléčení lupénky úplně. Mám nějaké fotky, jak to vypadá u mě teď, počkám pár měsíců, jak budu vypadat pak a nahodím tady výsledky. To jest jediné smysluplné měřítko a to tohle se opírá i Pagano ve své obrazové dokumentaci. Jeho pacienti se uzdravili a již většinou, pokud dodrželi správnou stravu a měli pořádek ve svém partnerském vztahu a rodině, jeho ordinaci meměli důvod znovu navštívit. Zmiňuješ tady "dlouho vyvrácené bludy" - paradoxně jeden takový blud , že "lupénka je neléčitelná", je v knize vyvrácen. 90% kožních lékařů lupénku vůbec neumí léčit, protože neznají její příčinu a jen indikují nesmyslné mastičky a kortikoidy, které mají nasmlouvané s pojišťovnami a partnery. Ostatně ta kniha je lékařům také určena a řada z nich díky ní svůj přístup k léčbě změnila. S lupénkou bojuju 7 let, čtu si o ní neustále nějaké články, zkoušel jsem tucty mastí a přípravků, jak komerčních, tak ryze domácích atd., ale až s touto knihou si troufám říci, že jsem tu nemoc pochopil.

Pokud si někdo myslí a je přesvědčen, že vnější aplikace je řešením, tak nemá moc smysl se tady o tom handrkovat - já tento názor sic nesdílím, ale respektuji. Ostatně lidé a doktoři s takovými názory mají v té knize taky své místo a je tam dokázáno, že ty názory jsou mylné. Pokud jste s nynějším stavem spokojeni a nijak vás neomezuje, nemusíte řešit nic a jste v pohodě. Pokud X let zkoušíte a stále se nedaří lupénku zahnat natrvalo do kouta, přečtěte si třeba tu knihu Dr. Pagana a možná se začne něco dít:)
    GINGERCAT
    GINGERCAT --- ---
    PIERDUS: velmi velké zjednodušení je myslet si, že si propláchnu střeva a něčeho se zbavím... to je přece nesmysl. Kdyby ve střevě byly nějaké škodlivé usazeniny (někdo dokonce mluví o "zahnívajících zbytcích", což ti nepodsouvám, ve tvém příspěvku to nebylo), tak by z toho byly tak vážné zdravotní komplikace, že by ti byla nějaká lupénka v tu chvíli ukradená :-)

Výživa je určitě důležitá, ale překyselení organismu a usazeniny ve střevech jsem už tedy považovala za dlouho vyvrácené bludy...

Jinak tedy kdyby ses chtěl zeptat i mě, tak já lupénku držím pod kontrolou konopným olejem a dehtovým šamponem, mám ji totiž ve vlasech.
    PIERDUS
    PIERDUS --- ---
    GENTIANA: Výpovědní hodnota tvého příspěvku se blíží téměř nule. Nikdo tady nezjednodušuje problematiku pH atp. Ve výsledku je jedno, jak lupénku léčíš (zřejmě máš kouzelný recept, se kterým se nechceš dělit), ale fakt, zda-li jsi ji vyléčil, nebo ne.
    GENTIANA
    GENTIANA --- ---
    PANPOSPA: rozhodně ne tak, že bych popřela schopnost lidského organismu udržovat si své vnitřní prostředí. Mechanismy, které udržujou pH v rozsahu slučitelném se životem, jsou dost sofistikované a zvládnou leccos - no a když selžou, tak nastává totální rozvrat organismu, který člověk nevyřeší tím, že bude jíst sodu.

Nemluvě o tom, že každý přece ví, že chemtrails se rozhánějí octem. Odkyselování je jenom další spiknutí iluminátů k tomu, aby ovládli davy - sami se udržují pěkně kyselí, zatímco davům předkládají, jak překyselení způsobuje všecky neduhy, co jich je.
    PANPOSPA
    PANPOSPA --- ---
    GENTIANA: jak léčíš lupénku ty?
    PIERDUS
    PIERDUS --- ---
    GENTIANA: když myslíš
    GENTIANA
    GENTIANA --- ---
    PIERDUS: Ale blbost.
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam