• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    HALUCINKAlupénka - psoriáza
    SPRAVNAK
    SPRAVNAK --- ---
    já taky jedu tuhle dietu od Pagana teď asi 10 dní, ale jelikož jsem notář, tak si nezvládám odpustit pivo, což asi není úplně optimální:) nicméně trochu jsem zhubnul taky a zdá se mi, že mám i některý ty ložiska menší. ale to může být asi taky počasím a nebo tím, že v poslední době jsem měl celkem pohodový období. každopádně se cítím celkově mnohem líp.
    včera mi přišla ta světlice barvířská, tak jsem jí začal pít a výhoda je, že mi to fakt chutná.
    mast používám pořád http://www.sleky.cz/dr-michaels-mast-na-lupenku-250g (na tu nedám dopustit) + přes den domázávám ganjovkou. ale v knize píšou, že masti jsou prostě jen doplňkovou částí, jelikož neřeší tu hlavní příčinu.

každopádně zkouším dál a budu informovat, ta kniha celkově je strašně zajímavá a myslím si, že hodně z těch příčin vzniku lupénky na mě úplně sedělo... takže bych řekl, že mi to docela otevřelo oči.

takže jsem chtěl Pierdusovi poděkovat ;]
    YORKIS
    YORKIS --- ---
    Nyní to bude měsíc, co se snažím držet dietu podle Pagana.Mám taky 5kg dole, ale lupena drží. Piju čaj ze světlice /Kottas/ a žvýkám kůru jilmu, ale asi to nebude to pravé. Může mi někdo poradit,jak objednat a zaplatit prášek - nebo se budu podílet na poštovném, pokud by si někdo objednával. Čím nahrazujete mastě, o kterých P. píše?
    IGRAQ
    IGRAQ --- ---
    včera odzkoušena pasta ze syrovátky, doporučuju!
    a dnes jsem si koupil tohle, tak jsem zvědav... https://www.lush.co.uk/content/view/8972
    IGRAQ
    IGRAQ --- ---
    Zkoušel jste někdo koupele v syrovátce? Matně si pamatuju, že na začátku, v dětství mě v tom máma máchala.
    Lupenka a ekzémy - BioAmálka - Vaše cesta ke zdraví
    http://www.bioamalka.cz/reseni-neduhu/lupenka-a-ekzemy/
    IGRAQ
    IGRAQ --- ---
    Jinak za mně totálně doporučuju lázně Podhájska na SK. Jeli jsem tam jen jako doprovod s rodičema přítelkyně bez žádných očekávání a fungovalo to skoro až zázračně. Rozhodně zkuste - ceny jsou tam ok, možností ubytování kvanta a my tam byli necelý týden a žil jsem z toho bez lupénky skoro rok.
    PIERDUS
    PIERDUS --- ---
    IGRAQ: tyhle sezónní výkyvy tak popisuje Pagano taky. Pak dej vědět. Já mám po měsíci 5 kg dole, některá ložiska začínají od středu mizet (tak jak popisuje Pagano). Ale výplach střev bude až za týden a bylinky dozazí za dva týdny, takže hlavní posun očekávám za 1-2 měsíce.
    IGRAQ
    IGRAQ --- ---
    PIERDUS: Dík za tip, vyzkouším. Mě pořád vrtá hlavou jestli se dá nějak ovlivnit "hormonální" spouštěče, protože se mi pravidelně lupenka horší (a to brutálně) na podzim a jaře - a tím to imho není tolik o stravě nebo stresu.
    PIERDUS
    PIERDUS --- ---
    PIERDUS: objednáno z ebay:

Safflower Tea Beauty Maintenance Activating Blood 50g New Free Shipping | eBay
    http://www.ebay.com/itm/180863919300?ssPageName=STRK:MEWNX:IT&_trksid=p3984.m1497.l2649
    Slippery Elm Bark Powder Spell Herb 1 oz Wicca Pagan | eBay
    http://www.ebay.com/itm/200454818366?ssPageName=STRK:MEWNX:IT&_trksid=p3984.m1497.l2649
    PIERDUS
    PIERDUS --- ---
    sháním:

- světlice barvířská
    - prášek kůry jílmu červeného

/kdybyste někdo věděl, kde se to dá sehnat, budu vděčný, děkuju
    SPRAVNAK
    SPRAVNAK --- ---
    me na lupenku docela pomaha australsky trojboj dr. Michaelse. ale je to tak ze ji spis pohodove drzim pod kontrolou.
    objevilo se mi to asi pred rokem, ale mame to v rodine takze potom, co me to zezacatku docela prekvapilo a mel jsem to osklive(cca 3 mesice), tak jsem vzapeti prave sahl na radu pribuzne se stejnym problemem prave po tom Michaelsovi + pres den primazavam ganja masti. od te doby uz me to nejak moc neomezuje, ale jakmile vysadim, tak se to hned zhorsuje.
    proto si knihu klidne koupim a prectu, zaprve nikde jsem moc nedohledal nejake komplet info a za druhe cena knihy je ve srovnani s tou kurou nic.
    PIERDUS
    PIERDUS --- ---
    GAF: Přesně tak, ať si každý najde/zkusí to své. Tak mě napadlo při čtení toho tvého příspěvku, jestli ta kniha, kterou jsem tady s radostí doporučil ostatním, nepůsobí jako něco "šamanského a nepodloženého". Osobně na zázračné bylinky nevěřím a kouzla taky ne. Ověm díky tomu, že Dr. Pagano, který je autorem té knihy, je chiropraktik, v bibliografii se odkazuje na téměr 50 odborných knih a studií, které stvrzují jeho poznatky a opírá se o věděcké výzkumy, tak nemám vůbec pocit, že by se jednalo o nějaké střelby to tmy. Jeho argumenty jsou podloženy 40 letou praxí. U čtení té knihy proste ve všem stojí pevně na zemi a konečně mám pocit, že jsem tu nemoc pochopil, našel jsem v ní sebe a své chyby a řešení, jak to změnit.

Řada lidí se spokojí s tím, že lupénka je dedičná a neléčitelná. Řadu jet jsem to takto všem říkal a plně tuto skutečnost přijal. Ale ve knize se o těch genetických předpokladech dozvíte trochu více. Já jsem tam našel společné body u mé mamky a babičky, které ovšem lupénku nemají, ale trpí podobnými autoimunitními nemocemi.

PIPENA: To rád slyším:) Já už knihu koupil 3x:) Jednu jsem dal mamce, protože je tam řada informací i pro ne-lupénkáře a jednu jsem daroval kamarádovi (také nemá lupénku), který si jí prolistval a zaujala ho. Dej určitě vědět, jak na tebe zapůsobila.
    PIPENA
    PIPENA --- ---
    Vzhledem k faktu, že už jednou mě z nejhoršího ataku lupénky vyléčila pouze acidobazická dieta, nemám důvod se domnívat, že to nefunguje. Co doktoři léčili marně roky, uprava jídelníčku zvládla za tři měsíce... Navíc investice 233,- Kč do knihy je asi za celou mou psoriatickou minulost tou nejmenší položkou, jakou bych investovala. Kniha objednána, doufám, že se v ní dočtu i něco nového, v každém případě je fajn, že jsou v ní fakta pohromadě a člověk nemusí vysedávat hodiny u compu a prohlodávat se informacemi, které si navíc v mnoha případech i protiřečí
    GAF
    GAF --- ---
    Nerad bych házel špínu na doktory jako takový, když mam zápal plic, tak pudu radši za doktorem než zkoušet neověřený bylinky od Dr. Šmajchlzázrakoviče a čekat dva měsíce, jestli v těch zhoršujících se bolestech náhodou nevykvete nějaký léčení...

Ale myšlenkovej pochod: "Řekla to autorita v oboru, že to neni možný, tak to prostě nejde." je padlej na hlavu. To bychom neměli elektřinu, letadla těžší než vzduch, žili bychom na placatý Zemi a podobný nesmysly. Ostatně je to klišé mezi lidma starý už tisíce let ^^

A když si člověk v době internetu o to častěji může přečíst, dozvědět se, uslyšet, jak se někde někdo "zázračně" z něčeho vyléčil sám od sebe, ačkoliv ho lékaři už dávno "odepsali" tak tim spíš. Příběh dotyčných osob má většinou stejný znaky jako u ostatních "zázračných vyléčení". Dotyčná osoba se o svůj stav zajímala, nacházela si různý informace a nějakym zásadnějšim způsobem změnila styl života v závislosti na nabytých informacích, doporučeních + vlastní intuici.
    PANPOSPA
    PANPOSPA --- ---
    PIERDUS: na mínusy ser... věřim tomu, že u každýho je lupénka způsobena něčim jinym a co pomohlo jednomu, nemusí pomoct druhému, ale důležité je to zkoušet léčit zevnitř - najít příčinu a zbavit se jí ;)
    PIERDUS
    PIERDUS --- ---
    GINGERCAT: Třeba změníš názor. Do té doby s klidem mínuskujte.
    GINGERCAT
    GINGERCAT --- ---
    CATCHA: dobře, tak opravuji: v současné době nevyléčitelné.
    CATCHA
    CATCHA --- ---
    Nikdo tady nemluví o zázraku,ale držet pod kontrolou mě už taky nebaví.A taky to nefunguje pořád,že?Takže zkusit něco,co dává smysl,mě zajímá a rozhodně to zkusím.Dáme si vědět za pár měsíců:)

GINGERCAT: myslím,že je velice nesmyslné tvrdit,že je něco nevyléčitelné:)
    PIERDUS
    PIERDUS --- ---
    GINGERCAT: Mám ji přečtenou celou. Je super, že si ji přečteš taky. Dej pak vědět, jak na tebe zapůsobila. I o té genetické dispozici se něco nového dozvíš.)
    GINGERCAT
    GINGERCAT --- ---
    PIERDUS: a že je to blud jsi usoudil na základě četby 1/3 knihy jediného člověka? V mnoha dalších knihách najdeš informaci, že výplachem střeva nic zásadního z organismu ven nedostaneš. A už vůbec tím nevypláchneš ze své DNA informaci o genetické dispozici k lupénce.

Každopádně držím palce a tu knihu si já tedy rozhodně přečtu celou.
    PIERDUS
    PIERDUS --- ---
    GINGERCAT: jojo, tomuto bludu jsem 7 let věřil taky.)
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam