• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    HALUCINKAlupénka - psoriáza
    GOBERS
    GOBERS --- ---
    YORKIS: Taky vás při pojmu světlice jako první napadlo tohle?

YORKIS
    YORKIS --- ---
    Světlice se dá koupit na kottas.beril.cz
    GABRIELARITTER
    GABRIELARITTER --- ---
    Tak jsem byla včera na výplachu střev a mám před sebou ještě dva.Říkala paní že aspoň 3x za sebou je to účinější.Nebylo to příjemné ,ale všechno se dá vydržet.Určitě žádná bolest jen nepříjemný posit.Také jsem bylana alergologii jestli mě neudělají test na moji reakci na lecitin a taky jestli nejsem na něco alergická.Pořídili jsme psa tak jestli zhoršení nemůže být příčina nejaké alergie na něco.Říkala jsem jí o knížce a radách Pagana a začala hanit alternativní medicínu.A radila mě ať si zajdu se zhoršením lupenky ke své kožní.Že ona ví jak má postupovat a tak.Něco málo testů že mi udělá tř.na krav.mléko.Ještě jsem chtěla říct,že sejít se je dobrý nápad.Mamka mě v období puberty zaregistrovala do spolku psoriatiků a ekzematiků.Jezdilo se na různé pobyty k moři a bylo fajn se setkávat s lidičkama kteří mají stejné problémy.A popovídat si a předávat si rady a zkušenosti.Ještě jsem chtěla ,kdyby jste někdo objednával jilm a světlici moc ráda se přidám přes e bay jsem nikdy neobjednávala numím anglicky.Tak aspoń piju čaj s Heřmánku o kterém se taky v knížce píše.
    IGRAQ
    IGRAQ --- ---
    GABRIELARITTER: PIERDUS tady ještě dával ještě více osekanější variantu pro lupenkáře :)
    GABRIELARITTER
    GABRIELARITTER --- ---
    Tak to je mazec příjde mi, že podle tohoto nemůžu skoro vůbec nic jíst.Nebo aspoň tak to na mě působí po rychlém přečtení.Ještě se na to pořádně podívám.Ještě to někdo zkouší.To si říkám vysadit brambory, rajčata, papriku ,lilek,bílí pečivo to je všechno vpohodě.Ale při dodržování whole 30 nevím co bych jedla.Asi jen o vodě a šťávě.No je to zajímavé teda.Každopádně věřím že jídlo má hodně společného z kůží.Já jsem teď nasadila Lecitin a příjde mi že jsem na to alergická.Zaráží mě,že kožní doktorka mě nikdy neposlala na alergologii.Třeba by mě zjistili které potraviny mě dráždí.Ale už jsem se tam nechala objednat ,tak jsem zvědavá.Děkuji že si tady můžu pokecat s ostatníma co mají stejné trápení.Ale samozdřejmě s úsměvem a s nadějí.
    GABRIELARITTER
    GABRIELARITTER --- ---
    Děkuji moc za radu podívám se na to.Říkám si že to vyzkouším a uvidím.Můžu se zeptat co je to Whole30.
    PIERDUS
    PIERDUS --- ---
    GABRIELARITTER: objednával jsem světlici a jílm z Ebay:

Safflower Tea Beauty Maintenance Activating Blood 50g New Free Shipping | eBay
    Safflower Tea Beauty Maintenance Activating Blood 50g New Free Shipping | eBay
    http://www.ebay.com/itm/180863919300?ssPageName=STRK:MEWNX:IT&_trksid=p3984.m1497.l2649
    Slippery Elm Bark Powder Spell Herb 1 oz Wicca Pagan | eBay
    Slippery Elm Bark Powder Spell Herb 1 oz Wicca Pagan | eBay
    http://www.ebay.com/itm/200454818366?ssPageName=STRK:MEWNX:IT&_trksid=p3984.m1497.l2649

Arašídový a olivový olej seženeš ve zdravé výživě. ale budeš cítit jako salát, mě se více osvědčilo mazání kokosovým olejem/tukem. Seženeš třeba v drogerii DM.

Přeji hodně zdaru, podle Pagana jsem se stravoval půl roku a nepomohlo. Pak jsem přešel na Whole30 a výsledky mě těší.
    GABRIELARITTER
    GABRIELARITTER --- ---
    Je to fajn že si můžou lidičky předávat zkušenosti o tom jak žít a bojovat s lupenkou.Já se s Lupčou trápím už 30let.Tak nějak v létě sluníčko pomáhá moře taky ,ale z ničeho nic se zase oběví.Teď se mi do rukou dostala knížka dr.Pagano.Věřím tomu že by se lupenka měla léčit zevnitř.Že masti zatlačují lupenku do těla a ta se stejně zase objeví.A tak je to pořád dokola.Namažu belodermem na těle nemám nic po pár dnech se zase objeví.A to vím moc dobře že mast pomáhá na lupenku,ale přitom ubližuje a ničí v těle zase jiné orgány.V knížce se píše že lupenkáři mají tenké stěny střev.A že všechny špatnosti prosakují do krve a tím pádem se to projevuje na kůži.Takže podle něj se musí posílit střevní stěny a změnit jídelníček.Aby do vás ty špatnosti vůbec nešli.Pro posílení stěn píše čaj s kůry jílmu červeného a ze světlice barvířské.Dívám se na netu a nemohu nic takového sehnat.Taky jsou tam ruzné další věci oleje směs olivového a arašídového oleje pod názvem Almond Glow a masti a mýdla a výrobky pro lupenkáře od značky Cuticura.To taky nemohu sehnat.Tak prosím kdyby jste někdo věděl kde tyto věci pořídit napište mi prosím buď tady nebo na.ritterova.gabriela@seznam.cz.Děkuji předem za pomoc Gabča
    JARMIK
    JARMIK --- ---
    Dívám se na toto auditko poprvé, četl jsem si část dozadu, ne všechno. Takže doufám, že nejsem úplně mimo pravidla. Pokud ano, klidně smažte. Lupénku mám vlastně už přes 20 let. Utkvěla mi hláška sestry z kožního, co říkala úplně dávno: "lupenka je věčná milenka". Průběžně se mi to zhoršovalo a přibývaly další části těla - každých pár let jsem přišel o nějakou radost v životě, protože jsem se styděl nosit krátký rukávy, pak i krátký nohavice atd.

Zatím jsem si bohužel nevysledoval metodu, která by vedla k zaručenému zlepšení. A přesně vlastně ani nevím, co vede ke zhoršování. Obecně jsem u sebe přesvědčen, že je tu souvislost s játry a že není chybou dodržovat pravidla pro jaterní dietu a životní styl.

Nicméně před pár lety jsem vyzkoušel komerčně prodávané mazání, pomocí kterého se mi daří si kůži prakticky po několika měsících důsledné aplikace vyčistit. Takže jsem se šťastně dopracoval k tomu, že jsem přes léto chodil beze studu se syny do bázenu. Není to v žádném případě léčba, tam jsou příčiny hlubší. Ale z hlediska mého života je toto snad ještě důležitější. (Nevím, zda si velitel diskuse nepřeje reklamu - to mazání, které mi +- pomáhá, je dr. Michaels; nejsem v kontaktu s jinými pacienty, tak nevím, jaké jsou na tento prostředek názory - určitě by mě zajímaly).
    F89
    F89 --- ---
    no já se rozhodla, že ten týden a něco mazání bude stačit, to mi snad ublížit nemůže - je to jakoby bych brala třeba týden atb tabletky s tou složkou, ne? A teď se pokusím ten výborný stav udržet promazáváním bio kokosovým olejem + teda o hodně víc piju než dřív (sem po akutním zánětu ledvin). Uvidím, jak dlouho mi to vydrží.

Každopádně je to neskutečný a ten krém koupím do zálohy. Kdyby náhodou někdy něco.. na nějaký dlouhodobý mazání to však nebude. Určitě to ale doporučuju všem které trápí lupenka ve vlasech treba jako me, nebo ekcem, ci cokoliv - mazat cca ten týden! Tam vesměs nic škodlivého není, jde jen o to aby si to tělo nevytvořilo odolnost, jestli jsem to dobře pochopila.
    PANPOSPA
    PANPOSPA --- ---
    vím, že je to lehký napsat a daleko hůř se to aplikuje do života, ale já osobně bych se tím krémem rozhodně nemazal a radši bych se soustředil na odstranění opravdové příčiny lupénky v tvém těle... zkus léčit zevnitř a venku se to zlepší samo :)

když sem měl lupénku v nejhorším stádiu, tak sem měl taky pár ložisek ve vlasech, ale pomocí pití aloe vera a změny životosprávy mi zmizela.. ale neměl sem celou hlavu jako ty
    F89
    F89 --- ---
    nene, tam je psaný že malý množství, ale já to i blbě napsala. mazala jsem tam kam sem se dostala, nejvíc pravá půlka čela - jakoby přechod z čela do vlasů, tam jsem to měla rozlezlý, pokračovalo to k uchu, za ucho až na zátylek. Na levý straně za uchem a taky podél toho přechodu kůže a vlasů až na krk.... každý den 1x, maximálně 2x a to tam ještě trochu toho krému mám.

škoda, že jsem to nevyfotila, to srovnání by bylo fakt brutální. :(
    GINGERCAT
    GINGERCAT --- ---
    F89: o krému nic nevím, ale jen by mě zajímalo, jak jsi se mohla týden mazat 10ml krému ve vlasech - to jsi to nějak naředila nebo tak něco? ;)
    F89
    F89 --- ---
    Čau!

Potřebovala bych se s někým poradit/pobavit. 5 let lupénka v hlavě, docela hodně rozjetá, brutálně zarudlé suché místa, nesvědila. Léčila jsem se domácí léčbou - mořské bahno, sůl, nejrůznější konopné masti, mastičky z lékarny (hydrocortisol atd). Měla jsem i nejrůznější šampóny, šampuky..nic mi nepomohlo.

Pak mi kamarádka doporučila jeden krém, maličký balení, celý čínsky + český příbalový leták. Týden jsem se s tím mazala a ZÁZRAK. Lupenka mi zmizela, a to jakože fakt zmizela, kůže je úplně čistá, hladká, zklidnila se i barva, fakt to nejde poznat. Takže jsem začala trošku pátrat - v době mazání jsem totiž byla v nemocnici na atb kapačkách a zajímalo mě, jestli je účínek krémem nebo atb.

Nakonec sem přišla k závěru, že je to krémem, páč co mám ještě pár místeček na těle, tak ty nezmizly. Plus ve vlasech jsou ještě suché místa (ty, kam se s mastičkou nedostanu)

No a teď teda, kde je ten problém. Našla jsem, že se jedná o čínský krém LikangShuang.
    Nějaký stránky tady: http://www.likangshuang.cz + když zadáte do googlu, je tam několik diskuzí, kdy to fakt všichni chválí - výlečený ekzémy u děti atd.

JENŽE jsem našla i tohle:
    Nebezpečný výrobek – krém „LIKANGSHUANG“ – expert na zdravou pokožku | Krajská hygienická stanice Pardubického kraje
    http://www.khspce.cz/nebezpecny-vyrobek-krem-likangshuang-expert-na-zdravou-pokozku/

Takže co teď? Konečně něco co zabírá a pak zjistím, že je to zakázaný? Obsahuje to totiž nějaké atb a antimykotikum, které je léčivé a používá se v lécích. Krémem si však můžu vytvořit odolnost...

MYSLIK
    MYSLIK --- ---
    PS: a ano, předesílám, že ani tento způsob vyčištění není bez následků - ať již otlačeného záchodového prkénka nebo úbytku přátelských bakterií v zažívacím traktu. A tato očista např. pro mě nebyla samospásná - byla doplněna vyšší dávkou probiotik pár dní a pak také detoxikačními preparáty.
    MYSLIK
    MYSLIK --- ---
    Já se sem nepřišel přít. Ano, souhlasím, že vypít 4 litry je něco přirozeného, ale např. já jsem po to 2 aplikacích - s měsíčním odstupem viděl zlepšení - předesílám, že jsem to tak měl já - neznamená to tak, že to bude mít každý.
    MYSLIK
    MYSLIK --- ---
    :) ... směr toho, jak do sebe dostáváš a ze sebe dostáváš obsah střev je např. u fortransu naprosto přirozený ... shora dolů :)
    MYSLIK
    MYSLIK --- ---
    Přiznám se, že nevím, do jaké míry mohu sdílet názvy firem a značky výrobků, abych nebyl mimo pravidla. Pro zájemce - v profilu mám email. Napíši své poznatky, které klidně můžete kritizovat - je mi to jedno, pokud však někomu z vás pomohou - budu mít dobrý pocit.

V obecné rovině - žádné drastické diety jsem historicky nedržel, co mi pomohlo byla očista střev - ale ne formou hydrokolono ani klystýrů - ale prostředkem, který se používá na vyprázdnění před kolonoskopií.

Proč ne hydrokolono ani klystýry? Vím, že na tento názor budu mít řadu protinázorů, ale některé své kroky konzultuji s lékaři - protože se mám rád a po některých heroických pokusech, jsem na svém zdraví udělal víc škody než užitku. Hydrokolono i klystýr působí probíhají naprosto opačným směrem než je tělo uzpůsobeno a zvyklé i s ohledem na to, že u hydrokolono se "vymele" i zdravá mikroflora jejíž obnovení dost dlouho trvá.

Dalším krokem bylo používání produktů určité firmy cca 2-3 měsíce - které mi nyní už nezabraly, nicméně mám teď dobrou zkušenost s jinými a vidím pokroky - budu si to muset začít fotit, ale jsem lenoch ;)

Dřív jsem do sebe cpal jeden potravinový doplněk za druhým v dobré víře, že dělám něco pro své zdraví, nicm. všechno jde přes zažívání a v konečném důsledku do sebe člověk v dobré víře dostává spoustu chemie, barviv, leštidel apod.

Takže dodržuji zdravou životosprávu - začal jsem mlgat (převalovat olej v ústech každé ráno) a dodržuji protikvasinkovou dietu. Bohužel díky borelce a nasazeným antibiotikům se to teď dost zkomplikovalo.

Dodržuji bezmléčnou i bezlepkovou již pár let, nicm. přímý vliv na lupenku to u mě nemá - paradoxně naopak - občas mi přišlo, že se mi výrazně zlepšila, když jsem tuto dietu porušil.

Každý člověk je individualita se spoustou faktorů - po těch letech co se zabývám zdravou životosprávou si uvědomuji to, že jeden univerzální recept na vyléčení - neexistuje - ať už je to otázky překyselení organismu, krevní skupiny, prostředí, stresů apod.
    PIERDUS
    PIERDUS --- ---
    MYSLIK: A jak natom pracujes? Myslim, ze ostatni vcetne me uvitaji inspiraci.
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam