Přiznám se, že nevím, do jaké míry mohu sdílet názvy firem a značky výrobků, abych nebyl mimo pravidla. Pro zájemce - v profilu mám email. Napíši své poznatky, které klidně můžete kritizovat - je mi to jedno, pokud však někomu z vás pomohou - budu mít dobrý pocit.
V obecné rovině - žádné drastické diety jsem historicky nedržel, co mi pomohlo byla očista střev - ale ne formou hydrokolono ani klystýrů - ale prostředkem, který se používá na vyprázdnění před kolonoskopií.
Proč ne hydrokolono ani klystýry? Vím, že na tento názor budu mít řadu protinázorů, ale některé své kroky konzultuji s lékaři - protože se mám rád a po některých heroických pokusech, jsem na svém zdraví udělal víc škody než užitku. Hydrokolono i klystýr působí probíhají naprosto opačným směrem než je tělo uzpůsobeno a zvyklé i s ohledem na to, že u hydrokolono se "vymele" i zdravá mikroflora jejíž obnovení dost dlouho trvá.
Dalším krokem bylo používání produktů určité firmy cca 2-3 měsíce - které mi nyní už nezabraly, nicméně mám teď dobrou zkušenost s jinými a vidím pokroky - budu si to muset začít fotit, ale jsem lenoch ;)
Dřív jsem do sebe cpal jeden potravinový doplněk za druhým v dobré víře, že dělám něco pro své zdraví, nicm. všechno jde přes zažívání a v konečném důsledku do sebe člověk v dobré víře dostává spoustu chemie, barviv, leštidel apod.
Takže dodržuji zdravou životosprávu - začal jsem mlgat (převalovat olej v ústech každé ráno) a dodržuji protikvasinkovou dietu. Bohužel díky borelce a nasazeným antibiotikům se to teď dost zkomplikovalo.
Dodržuji bezmléčnou i bezlepkovou již pár let, nicm. přímý vliv na lupenku to u mě nemá - paradoxně naopak - občas mi přišlo, že se mi výrazně zlepšila, když jsem tuto dietu porušil.
Každý člověk je individualita se spoustou faktorů - po těch letech co se zabývám zdravou životosprávou si uvědomuji to, že jeden univerzální recept na vyléčení - neexistuje - ať už je to otázky překyselení organismu, krevní skupiny, prostředí, stresů apod.