• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    HALUCINKAlupénka - psoriáza
    MATOUCH
    MATOUCH --- ---
    ta moč je údaj pH
    MATOUCH
    MATOUCH --- ---
    Ahoj, všem doporučuji aby si zašli do nějaké poradny na vyšetření z kapky krve. Dozvíte se jestli za Vaší lu pénku nemůžou buď plísně, těžké kovy nebo parazity. Žádný kraviny jako že to je dědičný atd. Pak už si zjistíte co ve vašem případě máte dělat....

Paraziti na ně fungují antiparazitika, antihelmetika. Odčervovat jak svoje čtyřnohý mazlíčky tak taky sebe. Parazitů jsme bohužel plní, dají se naměřit v těle také pomocí přístrojů na měření frekvencí.

Plísně... mnoho příčin.. bílá mouka cukr, překyselený organismus ze stravy, stresu a nedostatku pohybu....řešení změna jídelníčku a životosprávy. Tabulku zásadotvorných potravin lze nalézt na netu...

Těžké kovy... s těmi je to horší... pomáhá chlorela, tělo si s kovem neumí poradit. V každém případě bez zbavení se kovů se nezbavíte překyseleného organismu :) Vyndat amalgámový plomby! Určitě se můžete mazat čím chcete, ale příčina je jednoduše přímo vidět v krvi.

Vaše moč by měla mít po ránu do 6.8... vše jiné je problem..

U diety Yorkise nemohu souhlasit se sýry... už vůbec ne plesnivými :) jogurt taky špatně... vyměnit kravské produkty za ovčí a kozí a ok.

Pro ty co opravdu nezvládají změnit své návyky, tak aspoň pijte čistou vodu 3l denně! ne z vodovodu plnou těžkých kovů, antibiotik a antikoncepce a už vůbec ne minerálky a aspon trochu sportujte :)

Všem přeji hodně vůle při změně svých životních návyků.

HAWK uff
    PIERDUS
    PIERDUS --- ---
    Zajímavý příběh

The Whole30® and Psoriasis: Karen R's Story | The Whole30® Program
    http://whole30.com/2014/01/whole30-psoriasis-karen-rs-story/

Více o AIP zde:
    Sarah Ballantyne: Úprava paleo stravy kvůli autoimunitnímu onemocnění (neboli Autoimunitní protokol) | Paleo Lifestyle Sarah Ballantyne: Úprava paleo stravy kvůli autoimunitnímu onemocnění (neboli Autoimunitní protokol) | Rozcestník a scestník pro paleo jedlíky
    http://www.paleolifestyle.cz/...stravy-kvuli-autoimunitnimu-onemocneni-neboli-autoimunitni-protokol/
    BEDAR
    BEDAR --- ---
    Ahojte,

našel jsem tohle forum náhodou, ale jsem rád, že je alespoň aktivní :). Lupenkářem jsem 7 roků a tak bych rád přispěl svou trochou do mlýna. Mám tu mršku guttatu s výsevem po celém těle.

Co jsem vyzkoušel:

- Tradiční čínská medicína - vyhozené prachy a čas strávený u vaření "čaje"
    - Homeopatika - žádný efekt (Pravda nebral jsem je dlouho cca. 2-3měsíce)
    - Jeden léčitel pomocí kyvadla :), který měl byznys na vitamínových doplňcích -> nepomohlo
    - Moře - nejvíc mi pomáhá Chorvatsko (vždy jsem tak 2-3měsíce ok), nevím proč ale Itálie ani Řecko moc nepomohlo
    - Podhájska termály - zajimavé je, že jsem zde byl s otcem, který má lupénku také (nemaže se a kašle na to), po cca. týdnu kdy já jsem byl ve vodě co jsem mohl, jsem odjížděl pouze s odšupenými červenými ložisky, zatímco jemu se lupénka ztratila a měl pár měsíců klid (a to byl ve vodě polovinu doby co já)
    - Arganový olej přímo z Maroka - ano ten mám taky, rodiče dovezli minulý rok -> nepomohlo

Jediné co mě drží při životě, jsou kortikoidy a to tak, že si 3x do týdne dám vanu s mořskou solí, pořádně se "odšupím" a poté namažu lehce kortikoidy. (Ale i mimo lázeň používám kortikoidy 1x denně).

Momentálně jsem se někde dočetl o pití "Kefíru" a to na jiném fóru, tak to možná vyzkouším.

Nezkoušeli jste někdo dietu How to beat psoriasis? Je to masakr, ale prý to pomáhá?

Držím pěsti
    PIERDUS
    PIERDUS --- ---
    Tak byl jsem 10 dnů u moře, lupénka se mírně zlepšila, ale stále je to bída. Pagano nezabral tak, jak jsem doufal. Takže je čas na ještě důslednější režim. Dneska je můj první den s Whole30 podle knihy. http://www.melvil.cz/kniha-jidlo-na-prvnim-miste

Vyhodil jsem skoro plný balík cigaret (a roztrhal raději:). Alkohol jsem měl doposud jen svátečně, teď nebude ani to. Na obědy do ReBia už chodit nebudu, vše bude připravováno doma. Potraviny kupuju pouze v https://eshop.myfoodmarket.cz + http://www.sklizeno.cz + http://www.ocean48.cz + http://www.cockuvbiojarmark.org – naštěstí to mám blízko (vše Brno). Možná si budu něchávat i účtenky, to bude asi palba.

Každý den si dokumentuju videa na mobil, čistě pro osobní potřeby, ale pokud se stane nějaká zázračná změna, možná se pak podělím. Následující měsíc bude co se týče jídla nejradikálnějším ever, i přesto, že jsem už jednu radikální změnu v jídle (podle Pagana) udělal. Naděje ale umírá poslední a jak tady už někdo psal, kniha Whole30 mi dala podstatně více argumentů (než Pagano) a celkově více vím „co a proč“.

Z Pagana si nechám akorát bylinné čaje ze světlice a jílmu. Tak hurá do toho:)
    MYSLIK
    MYSLIK --- ---
    ...jak se poznáme? budeme v předklonu a mít kalhoty na půl žerdi? ;)
    GOBERS
    GOBERS --- ---
    MYSLIK: Sejdeme se na klistyru? :-D :-D
    MYSLIK
    MYSLIK --- ---
    PIERDUS navrhoval možnost setkání v Brně - já jsem se dokonce kvůli tomuto nápadu i zaregistroval - ono dva lupenkáři u bylinkového čaje, to vypadá jako tragikomické setkání seznamky naslepo - tak lupíci, kdo se přidá? přeci nebudeme sedět jen ve dvou jak Bob a Bobek ... kdo se přidá? po návratu PIERDUSe to zrealizujeme - budeme obdivovat jeho bronzovou čistou kůži a vzájemně se inspirovat a podporovat v boji s lupčou... co vy na to?
    PIERDUS
    PIERDUS --- ---
    Jaký opalovací krém k moři? Jedu po 11 letech a vůbec netuším, čím se mazat na slunci. Dík:)
    PIERDUS
    PIERDUS --- ---
    MEURSAULT: vydrž! nicméně já nesledoval žádnou změnu min 3 měsíce. A to jsem do toho šel asi o něco tvrději. Změna se dostavila až poté, co jsem opravdu začal důsledně dodržovat 90% všech pokynů.
    MEURSAULT
    MEURSAULT --- ---
    14 dni co jsem zacal dietu (upravil jsem stravu, zatim zadny klystyr, zadne bylinky k tomu jsem se jeste nepropracoval), stav lupenky se nezmenil.

Neni to uplne snadne na psychiku, casto bojuji s hladem, mam chut na pecivo, na sladke, na pivo...
    Nove prispevky Yorkise a Pierduse jsou povzbuzujici takze pokusim se vytrvat.
    YORKIS
    YORKIS --- ---
    Hlásím zlepšení, už mám jen malé flíčky v místech, kde byla lupenka nejhorší, bohužel se zlepšením začínám hřešit a dietu porušuji. Doufám, že se mi to nevymstí. Za týden jedu k moři, doufám, že i to pomůže.
    PIERDUS
    PIERDUS --- ---
    YORKIS: tímto ti děkuju za tipy, které jsme pořešili přes mail (napsal jsem je níže)
    PIERDUS
    PIERDUS --- ---
    u mě za poslední dva týdny výrazné zlepšení, tak 20%, kombinuju a zkouším co se dá, takže nevím přesně, co to může být, nicméně:

- začal jsem pravidelně brát lecitin (granulovaný, lednu lžíci denně)
    - začal jsem brát lněnou vlákninu detoxikace
    - začal jsem pít ovocné šťávy Limeňa
    - začal jsem se mazat konopnou mastí (domácí výroba) na bázi kokosového oleje
    - sprchový gel používám od Alverde (kupováno v DM)
    - šampón kombinuju Neutrogenu a Kertyol, Kelual (obojí od Ducray)
    - pravidelně piju světlici a jílm červený
    - omezil jsem pečivo na minimum
    - maso nejím vůbec (max. jednou za měsíc kuřecí)
    - sem tam klistýr, tak 3x do měsíce
    - teď jsem ještě přibral každý den Pupalku a brutnák
    - vitamín C (1000mg)
    - chrom tablety - snižuje chuťe na sladké

Tož tak. Nálada je díky tomu zlepšení taky fajn. Každý den s obdivem sleduju ložiska, jak se postupně zevnitř léčí a objevuje se normální kůže. Takto to popisoval i Pagano.

IGRAQ: kolem té knihy chodím jako kolem horké kaše, asi konečně pořídím a přečtu, díky za tip
    IGRAQ
    IGRAQ --- ---
    já jsem v polovině (tzn 1 měsíc 5 dnů v týdnu koupání+slunění, zbývá 1 další měsíc 3xtýdně) léčby v prosanum, mezitím jednou v podhajské. vypadám jak černoch, ale lupénka je skoro fuč, když to bereme na ty procenta tak třeba 95. Dieta nic moc, omezuju sladkosti a hodně piju, snažím se o víc zeleniny, ze zakázané spíš omezuju než eliminuju. Jinak o hodně víc než Pagano mě teď nadchla tahle kniha http://www.melvil.cz/kniha-jidlo-na-prvnim-miste, která mě psychologicky dokázala více namotivovat v tom, co nejíst protože člověku vysvětlí proč to nejíst :)
    CATCHA
    CATCHA --- ---
    GOBERS: a co bys teda rád řešil? máš nějaký jiný tip?

Jinak já jsem přestala jíst rajčata,papriky,lilek a brambory.(mé skoro nejoblíbenější potraviny).Mažu se arganovým olejem.Nechala jsem si ho dovést z Maroka,tam se dá sehnat za pětinu ceny než tady. A lupénka se zlepšila.Obličej se uklidnil.Ale je to teda teprve týden,co mám olej.A 2 měsíce,co nejím ty 4 věci:)Jako když mi dá babička polévku,ve které je brambor,tak jí sním:)Ale prostě si to už sama do jídla nedám.
    TYRKYS2
    TYRKYS2 --- ---
    GOBERS: Jak si neděláš obden klystýr, nemáš tu co dělat :-D
    GOBERS
    GOBERS --- ---
    Hele... a je to tady akrát Pagano-sektička, nebo se tu taky řeší něco jiného?
    PIERDUS
    PIERDUS --- ---
    Sháním lupénkáře z Brna, na pokec. Pokud nás bude víc, tím lépe. Mám tady jednu knihu od Pagana navíc. Mohu předat třeba za stopade. Chtěl bych zavést pravidelné srazy.

Přidal by se někdo?
    MEURSAULT
    MEURSAULT --- ---
    Ahoj,

26 let mam lupenku, zit se s tim da, ale v posledni dobe se nepekne zhorsuje, tak si rikam, ze taky zkusim neco zmenit.

Pravdou je, ze zivotni styl je, 2x denne kafe, temer kazdy den vinko, obcas nejaka hospoda pivko, smazena jidla, orisky, chipsy, sladke, hodne pecivo, cas od casu cigarko... Zkousim zmenu, pred tydnem jsem prestal pit kafe, alkohol, tabak, nejim sladkym, smazeny (krome medu), zatim to jde, zatim... S jidlem to je horsi ponevadz resim co mam jist, treba vcera jsem mel hromadu kus kusu a zjistil, ze je to vlastne krupice ze psenice... Knihu od Pagana nemam, ale neco jsem vycetl z internetu a myslim si, ze ta dieta za pokus to stoji. je mi celkem jasne co nejsist, ale pokud budete mit nekdo typ na jidelnicek, zejmena co si clovek muze dovolit jist v teto diete tak prosim hodte to sem.

Preju vsem hodne sil, vytrvalosti a stesti a cas od casu sem hodim nejaky info jestli se projevilo zlepseni.

Zdar
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam