• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    HALUCINKAlupénka - psoriáza
    -=tipy na lékaře či léčitele= - =alternativní léčba= - =co pomáhá X co provokuje=- ale hlavně -=jak se vám s lupénkou žije=-
    rozbalit záhlaví
    WICKING
    WICKING --- ---
    DA_ANDRACKA: Konopne jsem zkousel ruzne, vazelina nebo sadlo... Jsou fajn, ale nejaky extra ucinek nic moc. Prijde mi, ze to lepe odsupilo. Tu silnejsi mast zkousim i na nehty. Takze bych rekl, ze konopne normal. Do kokosoveho tuku jsem slysel, ze se to do pokozky vstrebava nejlepe, ale zatim se mi nikoho, kdo to vyrabi nepodarilo ukacet, aby to v tom udelali... Moc drahe.

Diky za info k Achilee. Uvidim no. Mne se ted podarilo jeste na doporuceni dostat na Karlak k pan doktorce na kterou mam referenci. Kolegyne z prace k ni chodi drahne let a rikala, ze ji opravdu zachranila, ze mela lupenku nejak hodne do krve atd. To mi prijde dobra reference... Tak vyzkousim. Btw: resite nejak klouby?
    DA_ANDRACKA
    DA_ANDRACKA --- ---
    WICKING: ja si do nechtu davam belosalic a tinkturu z konopi. sama ji vyrabim, tak kdyztak posta, kdybys ji na chtel ozkouset. jinak tobe konopne masti pomaji ? obecne na konopi reagujes v pohode?

myslis SAnum ve štěpánské ulici? me tam jejich pristup a mnozstvi straveneho casu taky moc nezaujalo. zaroven jsem vzdycky behem slane koupele ofoukla tim pruvanem, co tam maji a pak dostla kasel ci nachlazeni, takze jsem tam pak zas nakou dobu nemohla jit...takze efekt vlastne skoro zadnej.
    taky jsme v Praze (čimice) zkousela Achillea zarizeni. - Ichtiol a jine derivaty dechtu plus ovesna koupel ci bylinkova plus UV. obecne si myslim, ze mi ichtiol s UV zabira vic nez slana voda a UV.

jinak obecne dotaz na ty zvas, kdo pouzivate konopne masti - v jakem mastovem zaklade vam nejvic pomahaji? zkouseli jste kokosovy olej? shea butter?
    CATCHA
    CATCHA --- ---
    WICKING: taky mam pocit,ze lupenku muze podporit neco nedoreseneho z minulosti.Nekdy to ani nemusime tusit,ze neco takoveho nedoreseneho mame:(Prijde nam to jako normalni prubeh zivota,jenze to tak neni a nekam si to sedne:(U nas nejspis na kuzi. Jen moje teorie,nikomu to nevnucuju.Tohle taky dokazi resit ruzne alternativni smery,ale s tim zkusenost nemam.Pokud se mi vrati,tak pujdu hloubeji do sebe!
    CATCHA
    CATCHA --- ---
    PANPOSPA: ja jsem bez lupenky prave rok,je to primo neuveritelne.Nemazu nicim,jen se snazim co nejvic stravovat jinak,nez jsem byla zvykla.Ale nejvic dodrzuju to,ze nejim lilkovite veci.
    WICKING
    WICKING --- ---
    GINGERCAT: Já jsem teda měl dobrou zkušenost s Whole 30 na lupénku a celkově nízkej denní příjem. Myslím, že strava může pomoct... To nemyslím, že je uplně mimo. Ale na ty nehty mi nepomohlo nic z vyse uvedeno, ani more, ani nic. Navic stress bohuzel masticky blbe kompenzujou.
    PANPOSPA
    PANPOSPA --- ---
    Změna stravy může lupénku výrazně zlepšit. Divím se, že zrovna v tomhle auditku má někdo jiný názor.

Mně přes zimu lupénka téměř zmizela a to díky kombinaci změny prostředí, stravy a omezení alkoholu. Podporuju to konopnou mastí a už se těšim na sluníčko, který snad po letech zlikviduje poslední ložiska.
    GINGERCAT
    GINGERCAT --- ---
    CATCHA: a najdeš jich myslím ještě mnohem víc, se kterými úprava stravy neudělala vůbec nic. Já se tu nechci pouštět do opakovaných debat, jenom jsem se snažila WICKINGovi naznačit, že já až tak alternativní nejsem, to je všechno.

WICKING: já byla u mladé slovenské doktorky Chribíkové a k jejímu přístupu nemám výhrad. Personál na recepci je taky v pohodě a dvě sestřičky, které jsem potkala díky nájemní smlouvě na UV lampu, se chovaly taky velmi mile. Možná ti tam nepomůžou, ale rozhodně se tam neboj :D
    WICKING
    WICKING --- ---
    GINGERCAT: Na druhou stranu zkousel jsem Prosanum - otresnej pristup doktoru, solarko a slana voda pomohli. Loziska se zmensila. Ale na to kolik casu tam clovek stravil, tak to bylo bych rekl neefektivni.

Masticek jsem zkousel bambilion, navic se mi lupena pustila do nehtu :(

Uz jsem rezignoval a klidne to budu necim patlat. Porad se to rozrusta a ten bellosalic mi na nehty vubec nezabral. Tak bych rad nekoho rozumneho.
    CATCHA
    CATCHA --- ---
    GINGERCAT: jenže když to nezkusíš na sobě,tak se nikdy nedozvíš,jestli zrovna Tobě by to náhodou nemohlo pomoct.Tyhle kecy doktorů mám nejraději. Najdeš spoustu lidí,kteří se stravou vyléčili,nebo lupénku aspoň zmírnili. Já tyhle alternativnosti zkouším ráda,neubližuje mi to jako kortikoidy a zatím mám jen dobré zkušenosti.
    GINGERCAT
    GINGERCAT --- ---
    WICKING: tak probrat možnosti, to tam můžeš, ale nečekej žádnou velkou alternativu, která letí v tomto klubu. Dostaneš mastičky s kortikoidy, případně se tam dá půjčit UV lampa na doma (za 1000 na měsíc).

Lupénku mám ve vlasech a to časté projíždění UV hřebenu mi spíš tu kůži rozdráždilo než cokoliv jinýho. Kromě toho tedy 15 minut se česat se zavřenýma očima je ukrutná nuda :-D

Já tedy nějaké zásadotvorné zásady výživy a ty moderní kecy o překyselení považuju za nesmysl, ale na nějakou úpravu stravy jsem se tam ptala a bylo mi řečeno, že je to úplně jedno, že souvislost lupénky s jakoukoliv konkrétní potravinou nebyla prokázána a doktorka mi doporučila všeobecně zdravou stravu a nic víc.
    WICKING
    WICKING --- ---
    IGRAQ: Prosanum jsem jel. Pristup doktoru mi prisel otresnej. Ja potrebuju s nekym probrat moznosti + reseni, tak to vypada, ze to je oboje stejne?
    IGRAQ
    IGRAQ --- ---
    WICKING: ja tam chodil tak 6 let zpatky. Jedou tam takovu tu lazenskou klasiku - dehet+horsky slunko. Me to nezabralo. Doporucuju fakt spis prosanum.
    WICKING
    WICKING --- ---
    GINGERCAT: ja tam pujdu poprve, takze si to rad poslechnu... :)
    GINGERCAT
    GINGERCAT --- ---
    WICKING: byla jsem tam přesně dvakrát, takže nevím, jestli můžu rozdávat nějaká moudra :D
    WICKING
    WICKING --- ---
    Nemáte prosím někdo zkušenosti s klinikou Achillea?
    MATOUCH
    MATOUCH --- ---
    o tom že zásadotvorná strava je více než k zamyšlení http://www.osud.cz/pricina-rakoviny-znama-jiz-od-roku-1923-kyselost-pred-kterou-neni-uniku
    MATOUCH
    MATOUCH --- ---
    ohledně zásadotvorné stravy od člověka co se vyléčil díky stravě https://docs.google.com/...tact_key=4e41adef8b8d55448aac18038761d8ce4c1016be4616a293f8aa2db6cbfb4356
    GINGERCAT
    GINGERCAT --- ---
    Myslím, že Dr. Michaels už tady proběhl, že?
    Přípravek umí zatočit s lupénkou, ale pojišťovny ho nehradí – Novinky.cz
    http://www.novinky.cz/domaci/359721-pripravek-umi-zatocit-s-lupenkou-ale-pojistovny-ho-nehradi.html
    GABRIELARITTER
    GABRIELARITTER --- ---
    Díky moc za informace.Jsou to užitečné poznatky.Přečtu si ještě pořádně Whole.Jak říkáš teď budou vánoce je to mazec.Už to vidím všichni kolem, jak všechno do sebe ládují.Přeju všem krásný předvánoční čas plný pohody a štěstí.

IGRAQ
    IGRAQ --- ---
    PIERDUS: whoa, huste, kor tedka jestli se ti to lepsi na zimu -kdy to byva presne naopak...tvl ale prestan jist sladke a mouku o vanocich! :]
    PIERDUS
    PIERDUS --- ---
    IGRAQ: whole30 + autoimunitní protokol + přestání kouřit. Po celý rok jsem si fotil jednotlivé fáze a Pagano mi to značně zhoršil (chodil jsem každý den do ReBio restaurace na obědy). Nyní prostě maso, ryby, zelenina, ovoce + olivový a kokosový olej a už mám nejen zlepšeno to, co mi dieta Pagana zhoršila za 6 měsíců dodržování, ale i lepší výsledek, než před ním. Teď k tomu beru ještě kapky Joalis a vitamíny B2, B6, B12, A, kys. listová, zinek, hořčík, pupalka a chlorella. Tak uvidím za nějaký čas.

Z Pagana jsem byl po přečtení nadšen, ale není všechno zlato to, co se třpytí. Každopádně z jeho programu je dobré některé věci dodržovat. Bylinné čaje a promazávání olejem nemůžou uškodit.
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam