• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    HALUCINKAlupénka - psoriáza
    PIERDUS
    PIERDUS --- ---
    TR1: Mas na mysli EXTRAC laser? Ja byl dneska po sedme a ano, funguje to
    CATCHA
    CATCHA --- ---
    PIERDUS: ja se pridala vcera odpoledne:)
    TR1
    TR1 --- ---
    Ja byl dneska poprve na laserovem osetreni lupenky, tak dam za par tydnu vedet, jestli to k necemu je.
    PIERDUS
    PIERDUS --- ---
    Srdečně zvu do uzavřené FB diskuze o lupénce. Je nás zde již padesát a našim společným cílem je zbavit se lupénky přírodní cestou a pochopit její skutečnou příčinu. Základy diskuze se opírají o nejnovější a vysoce kvalitní studie, kvalitní literaturu a samozřejmě také o naše zkušenosti. Odmítáme jediné – současný lékařský systém založený na rutinním předepisování kortikoidů a další systémové léčby, která nikam nevede.

Bez chemie, přírodní cestou, na vlastní kůži. Odkaz do diskuze:
    https://www.facebook.com/groups/1771796299751806/

GINGERCAT
    GINGERCAT --- ---
    SARGO: lahodně vonět, to je přesný. Mé drahé polovičce to naštěstí voní doopravdy ... říká mi borový háj, když si to namažu na noc na hlavu ;)
    DUBPRINCESS
    DUBPRINCESS --- ---
    Jinak moc příjemný je todle - Teda příjemný vlastně vůbec, pálí to jak čert, ale pomáhalo mi to:
    Ahava Tekutá sůl z Mrtvého moře (Dead Sea Liquid Salt) 40 ml
    http://www.ahava.cz/cz-detail-981787-tekuta-sul-z-mrtveho-more-40-ml.html
    Ahava Tekutá sůl z Mrtvého moře (Dead Sea Liquid Salt) 200 ml
    http://www.ahava.cz/cz-detail-975398-tekuta-sul-z-mrtveho-more.html
    Mají ještě i bahníčko na mazání, ale u toho mi vadí, že je to parfemovane. To už raděj koupit čisté bahno od přes eshop kokoza.
    DUBPRINCESS
    DUBPRINCESS --- ---
    SARGO: ja si tekute oleje davam do takovych tech malých roll-onů (http://eshop.kosmetikahrou.cz/produkt/mini-skleneny-roll-on-10ml/), aktuálně arganový. efekt je ten, že když ráno namažu flek nad okem a pá kolem začátku vlasů,, tak pak můžu mezi lidi, pre to do večera není šupinaté, ale pouze červené

PERSEEIDA: to ráda čtu, mám to v plánu zkusit
    CATCHA
    CATCHA --- ---
    PIERDUS: jsem na tom stejně,na těle jsem už 2roky bez(skoro se to bojím napsat:)),ale na obličeji se to drží a drží :)ale já prý mám na obličeji rosaceu..ale to je jedno,musím to dostat taky pryč :D
    DA_ANDRACKA
    DA_ANDRACKA --- ---
    SARGO: me nekdo radil jako zazrak ricinovy olej , ale asi lepe s nejkym jinym zredit - pac je desne hustej. ja ho zkousela, ale jen chvilia to v situaci, ze jsem byla cela osypana a porad dalsi vysevy do toho, takze nak tak zrovna nefungovalo nioc. takze nemuzu rict, jestli pomaha ci ne. me napada treba s oleje z obilnych klicku, ten ma hodne e vitaminu i A myslim

koupit oleje se da bud staceny (ted si nepamatuji, jak se to jmenuje, je to vedle Beasu na Ipaku. nebo preba pres e shop http://eshop.kosmetikahrou.cz/kategorie-produktu/oleje-masla/
    PERSEEIDA
    PERSEEIDA --- ---
    DA_ANDRACKA: Mám dobrou zkušenost s "chytrou houbou" na nehtovou lupénku nebo na malé lokální ložisko, ale musím to po natření zalepit a nechat přes noc, několikrát za sebou. Na lupénku ve vlasech jsem dostala Triamcinolon, je to takové mlíko, nemastí takže se dá aplikovat kdykoliv a taky to pomohlo. Ale možná to je i celkově klidnějším obdobím. :)
    SARGO
    SARGO --- ---
    DA_ANDRACKA: Světloléčba skoro neúčinkovala, zinek nic. Díky za připomenutí déčka, to jsem chtěla zařadit a už se mi to vykouřilo :-)

PIERDUS: Arganový píšu si, třeba něco udělá :-) Oleje zatím obecně příjemné a na praskání kůže dobré, ale bez léčebného účinku. To už je skoro praktičtější vazelína, že tak neteče.

Navíc on Michaels nasadil vysokou laťku, neb zařídil zázrak sám o sobě (po dvaceti letech opět v bazénu a tak, přimyslete si další reklamní slogany dle libosti :-D). Ale stejně to chce něco k němu, z níže zmíněných důvodů, i do mezifází. :-)
    PIERDUS
    PIERDUS --- ---
    CORNELA: aha, a jak léčíte psoriatickou artritidu Vy?
    PIERDUS
    PIERDUS --- ---
    CORNELA: Z takto ostrých reakcí jsem klidný. Já tady píšu osobní zkušenost, vy ji považujete za blbost. Holt internet:)
    PIERDUS
    PIERDUS --- ---
    DA_ANDRACKA: nebo kalciová je taky fajn a moc nevysušuje jako ta zinková
    SARGO: arganový olej jste zkoušeli?levný není, ale na pár dnů bych to zkusil a pak prostřídával něčím ekonomičtějším, když se jedná o velké plochy
    DA_ANDRACKA
    DA_ANDRACKA --- ---
    SARGO: nekomu zabiraji zinkove masti (miraclen v lekarne, ale on vyvolava takovy pocit praskani kuze).a ty s derivaci dehtu, ichtamol a pod.
    světloléčba
    peronalne A, D, Zinek
    SARGO
    SARGO --- ---
    Zdravíčko! Je tu někdo s podobnými reakcemi, kdo by mě ještě inspiroval, co vyzkoušet? :-) U nás (sorry to množné číslo, já organizuju a lepší polovička se maže :-D) dobře zabírá zatím jenom Michaels (+ přiměřeně zdravá strava a co možná bez stresu, ho ho ho; vadí jablka a citrusy). Hledám něco k němu, páč jsou to přeci jenom hrozné pálky, navíc ne vždycky je čas, ne vždycky je vhod tak lahodně vonět, a tak dále. Konopné masti a oleje rozličných druhů s nulovým efektem, atopických vyzkoušeno několik, taky bez reakce. Jde zejména o velké plochy po těle, hlava, musím zaklepat, přes nástup podzimu zatím dobrá :-)
    PIERDUS
    PIERDUS --- ---
    CORNELA: každý si dnes může vyhledat informace a zařídit se podle toho, respektuji tento názor (i když mi nic neřekl:)
    PIERDUS
    PIERDUS --- ---
    DA_ANDRACKA: Zkušenost nemám, ale jen takové zamyšlení nad tou psoriatickou artritidou – v srpnu jsem šel na revmatologii a nechal jsem si píchnout do prstu na ruce injekci, protože bolest kloubu mě už štvala a omezovala a začínala i na noze ... pár dnů to působilo. Zároveň jsem si dal více záležet na stravování a z defakto paleo jídelníčku jsem vyřadil maso (které po 3 měsících zařazuju opatrně zpět, ale už ne v takové míře jako předtím – tedy třikrát denně) ... a bolest je pryč. A maso je kyselinotvorné. Pokud tedy ve tvém jídelníčku převládá něco kyselinotvorného, podporuješ zánět a s ním spojenou i artritidu. Lázně a koupele pomohou, ale jen na chvíli. Zatím se přikláním k názoru, že artritidu lze stravou celkem snadno utlumit.
    DA_ANDRACKA
    DA_ANDRACKA --- ---
    byl jste nekdo v laznich Luhačovice, Jáchymov či Třeboň?
    mám psoriázu i psoriatickou atritidu, spondylofyty v telech obratlu, vypsaný poukaz na lázně a nevím, kam je nejlepší jet z techto variant. _Jeden znamý chválil Jáchymov, ze mu bolesti v SI skloubení páteře poté vymizely (a to jsou bolesti, kde me trápí opravdu hodně), nadruhou stranu jsou to lázně s radioaktivní vodou a nevím, jak moc je to vhodné pro ženu, kt. může vlastně kdykoliv otěhotnět. Jak dlouho je tam po lázních riziko pro plod....nemáte nekdo zkušenost nebo nezkoumali jste?
    PIERDUS
    PIERDUS --- ---
    MYSLIK: Souhlasím. Ono z 5 videí je stále ten reálný obraz trochu zkreslený. Já sám nyní jím polévky, saláty s tuňákem, dávám i sardinky, včera jsem měl kuřecí. A nyní přemýšlím, jakou cestou se vydat. Zda-li přerušit detox a neřešit ho, teď na zimu to navíc podle mě není ani vhodné. Pak je tady otázka toho, zda-li zkusit chlorellu a ječměn (a pokud ano, jakou a jaký). A jelikož jsem v jednu chvíli (60 dnů zpět) začal detoxikovat a zároveň přestal užívat kortikoidy na obličeji, tak nevím, zda-li je zhoršení jen výsledek detoxu, nebo tím detoxem jen podporuju třeba nějakou kvasinku a podobně.

Takže váhám a nejspíše počkám na výsledek vlasového testu a před zimu budu jíst tak nějak obdobně, jak jsem jedl poslední dva roky, ale masa razantně uberu a více se zaměřím na pH výsledného jídla. Mám pocit, že po částečném zařazení masa to nyní ještě více v obličeji štípe. Je potřeba ale upozornit, že po těle se poslední zbytky lupénky stále více a více ztrácí (odhaduji nyní už jen tak 1–2 % pokrytí), takže víceméně řeším pouze co s tím obličejem.
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam