• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    HALUCINKAlupénka - psoriáza
    -=tipy na lékaře či léčitele= - =alternativní léčba= - =co pomáhá X co provokuje=- ale hlavně -=jak se vám s lupénkou žije=-
    rozbalit záhlaví
    DA_ANDRACKA
    DA_ANDRACKA --- ---
    me takhle osmhli parkrat na fotolecbe v PROSAnum. pak nasledovalo paleni a vetsi a vetsi vysevy. proste nekdy se urcita lecba nehodi, nesedne (roky predtim mi fotolecba nevadila)

TR1: zkus na zklidnovani krem RadioXar (objednej v lekarne), vyzivny, davaji ho lidm po ozarovani. me iproti svedeni nekdy pomaha Aloe Vera gel, nekdy.
    PIERDUS
    PIERDUS --- ---
    TR1: ou, to mě mrzí:/ Pak možná otázka, jakou kosmetiku používáš, co jíš a zda by to nemohlo mít na tohle nějaký vliv.
    TR1
    TR1 --- ---
    PIERDUS:
    Ja vim, ukazoval jsi fotky kdyz jsem se tu pred cca 3 mesici zminil o svem problemu. Ja mel problemy i po vyleceni akutniho stavu a to mi byla davka snizena prakticky na minimum. Puchyre jsem sice jiz nemel ale par hodin po osetreni so dostavilo 1-2 dny tvajici paleni a kolikat se kvuli tomu ani poradne nevyspal. Asi proste tahle lecba neni pro kazdeho.
    PIERDUS
    PIERDUS --- ---
    TR1: Kousek nize jsem tady daval fotky, jak mi laser zabral na oblicej. Skoro bych si tipnul, ze ve tvem pripade byla obsluha laseru nezkusena a spalila te silnyma davkama. Ja si intenzitu diktuju vzdy sam podle podledni zkusenosti a doby, kdy jsem tam byl naposled. Vcera jsem byl po 27 a jsem spokojen s vysledkem.
    TR1
    TR1 --- ---
    PIERDUS:
    laser jiz NIKDY vice. Po zlomovem 12tem osetreni bylo vse spatne. Muj kozni lekar po predlozeni vsech vysetreni ktera jsem prodelal behem laseru, vcetne toho akutniho prohlasil, ze nechape proc lecbu okamzite neukoncili? Ja osobne to dochodil jen proto, aby nekdo nemohl rici, ze jsem to ukoncil predcasne a proto se "lecebny" efekt nedostavil. Na druhou stranu, jsem se v ordinaci potkal s panem ktery mel presne opacne vysledky jak ja a strasne si to chvalil.
    PALEONTOLOG
    PALEONTOLOG --- ---
    kamarad si vylecil lupenku urinoterapii.
    PIERDUS
    PIERDUS --- ---
    CORNELA: Lupénka je zrcadlo našeho chování k tělu a životu. Sluníčkové, že?;)
    PIERDUS
    PIERDUS --- ---
    CORNELA: "bez podívat do revmaťáku a na lůžka" – většina z nich má problémy se zdravým jídlem a vhodnou selekcí potravin, s nedostatkem hlubokého spánku, s chronickým stresem, s nekvalitní vodou a jejím nedostatkem (nepočítám cokoliv slazené) a nedostatněm pohybu a správného dýchání. Pokud člověk dodržuje rozumné meze v těchto bodech, lupénku prostě nemá a nebo jen v mírné míře, protože je jasné, že 100% vyladit vechno v dnešní době není vůbec jednoduché. V dnešní době youtube není problém vyhledat kvanta případů, kdy se vyléčila změnou stravy a mindsetu lupénka, která pokrývala hrůzostrašnou většinu těla. Kortikoidy jen maskují problém, hasí požár, ale neléčí příčinu.
    PIERDUS
    PIERDUS --- ---
    CORNELA: Mám zkušenost s kortikoidy i artritidou + poznatky desítek ostatních lidí, kteří přispívají na FB diskuzi. Projevy psoriázy by se dodržováním těch pěti bodů nikdy nedostaly do stádia, kdy by mělo smysl nasadit kortikody. Chápu, že těžké případy to může postavit na nohy, ale má to svou cenu a škodí to zase jinde. Já mluvím spíše o situaci typu : „mám lupénku, nevím, co s ní, tak si namažu kortikoidy, to zabírá a dál to nemusím řešit.“ Tohle jednání pramení z nepochopení této nemoci. Patrně každý máme na mysli jinou modelovou situaci. Já se bráním systematickémů používání, ale pokud někdo potřebuje akutní zásah, aby se mohl hýbat a podobně, tak potom proč ne. Pokud splečně s tímto změní životní styl, který ho k tomuto stavu dohnal.
    PIERDUS
    PIERDUS --- ---
    CORNELA: respektuju názor, ale vůbec s ním nesouhlasím. Kortikoidy, krom dočasného efektu plného vedlejších účinků, nemají žádné další plus. Pokud chce někdo rychlou a bezpečnou úlevu, ať jde na EXTRAC laser. To má taky velmi rychlé účinky, člověka to psychicky nakopne a pak může začít řešit těch pět bodů, které jsou pro lupénku a jiné AI klíčové.
    DA_ANDRACKA
    DA_ANDRACKA --- ---
    zkousel jste nekdo http://www.psorifix.com/cz_online_shop_k8/ ?

tata mi ho objednal na dobirku, premyslim, ze ho neprevezmu, za osm set ..divnej web, asi nejak šmelo
    to uz radsi zkusit za 800 kc Dr Michaels, toho aspon vyzkouselo uz vic z nas, co jsem tak obecne slysela...
    PIERDUS
    PIERDUS --- ---
    CORNELA: Používal jsem Elocom s korticoidy na obličeji a byla to největší chyba, kterou jsem za 13 let s lupénkou idělal. Kortikoidy prostě nebrat, vždy existuje lepší řešení.
    PIERDUS
    PIERDUS --- ---
    TR1: Kortikosteroidy se vždy jeví jako zázrak, bohužel ale více ničí, než léčí. Četl jsi příbalovou informaci ohledně vedlejších učinků? Tohle nebrat! Bohatě stačí dodržovat těchto 5 bodů a pokud chce člověk ryhlý efekt, tak doporučuju EXTRAC laserování.

TR1
    TR1 --- ---
    Po cca 17 letech s lupenkou jsem konecne dostal lek ktery mi (zatim) opravdu zabira a mam vysledky jako nikdy predtim. Ma to byl novinka ale treba to jiz nekdo zna a kdo ne, tak je to tip ktery mu treba pomuze jako me. Jmenuje se to ENSTILAR a predepsal mi ho kozni lekar.
    DUBPRINCESS
    DUBPRINCESS --- ---
    Máte někdo tip na dobrého kožního lékaře v Praze? Někdo, kdo nemá problém poslat vás na biopsii a další vyšetření? Za 7 let jsem se léčila vždy jen sama (detox, domáci mastičky, strava) a pokud k doktorce, tak jen koukla, napsala recept a toť vše. Potřebuju někoho, kdo je pečlivý a zároveň chápe souvislosti.
    Lupenku mam dost nastudovanou, i co se týče stravy a alternativních způsobů léčby, ale před tím v těhotenství a teď při kojení mám dost omezené možnosti, takže potřebuji nějakého lékaře, protože mám teď fakt krizi, rozlézá se to a svědí tak, že jsem na dnešek ani nemohla pořádně spát.
    DA_ANDRACKA
    DA_ANDRACKA --- ---
    tedtu mam novou recenzi od nejakeho opravare, co rikal lekarnici, jak mu lupenku vylecil krem, kt. je predne delany jako krm po ozarovani onkologockych onem. slozeni kremu zni dost nadupane. ja to jdu zkusit:
    RadioXar
    TR1
    TR1 --- ---
    PIERDUS:
    Diky za odpoved. Me 11 osetreni se nijak nelysilo od tech predchozich. Sestra se zeptala, zda po minulem bylo vse v poradku a po me odpovedi ze ANO, se podivala do papiru a nastavila laser (kolik netusim). Samotne osetreni pak probihalo ve stejnem pocitovem duchu jako 10 predchozich - zadny vetsi vykyv.

U me asi bude nejvetsi problem stres a asi i ten spanek. Mam dve zamestnani kdy jedno delam na 12h. smeny diky kterym mam rozhozeny biorytmus a druhe me zase obcas pomerne stresuje. Ja bych asi potreboval odjet na nejaky opusteny ostrov, bez klientu, tv a internetu a zit tam nejakou dobu jako robinson, pak by asi i ten vysledek lecby laserem byl mnohem lepsi.
    PIERDUS
    PIERDUS --- ---
    PIERDUS: ta únorová fotka vpravo je cca 2-3 týdny stará, dneska to vypadá ještě lépe
    PIERDUS
    PIERDUS --- ---
    TR1: vidím v tom zásadní dvě věci:

– laser je potřeba hlídat co se výkonu dávky týče. Nevím, jaké hodnoty jsi měl jako počáteční (já 50), jaký jsi měl schodek po jednotlivých ozářeních (já 25 jednotek). A co je hlavní – já si určuji podle pocitu, zda-li budeme navyšovat, něbo dávku budeme opakovat, nebo snižovat. Nikdo jiný než já nepozná, zda-li to bolelo, bylo na hraně a podobně. Jednou mě trochu spálili a pak jsem si už dal pozor

– pokud řešíš jen laser a neměníš nic jiného, moc efekt to mít nebude. Jak přistupuješ k jídlu, pohybu, psychice, stresové zátěži a spánku? Tady je hlavní jádro problému. Podle ložisek odhaduju, že budeš muset vnitřně hodně uklidit, než se výsledek dostaví. Ale nevzdávej to, stojí to za to!

Můj progres cca takto. Dneska už na obličeni nemám takřka nic:

TR1
    TR1 --- ---
    PIERDUS:
    Ahoj, vim ze take chodis na laser tak by me zajimal prubeh u tebe nebot mam neodbytny pocit, ze nekdo neco pekne podelal. Ja chodil 2x tydne v pondeli (vetsinou) a ve ctvtek. Po kazdem tom osetreni jsem 1-2 dva dny pocitoval obcasne paleni lozisek a obcas se objevil i nejaky ten puchyr ale nic dramatickeho. Bohuzel tento ctvrtek a hlavne v noci ze ctvrtka na patek bylo vse jinac. Par hodin po osetreni se dostavilo tak silne paleni, ze jsem mel pocit jako kdyz me nekdo griluje na ohni a soucasne s tim se na temer 1/2 lozisek objevily snad desitky puchyru ktere praskaly a tekla z nich cira tekutina ktera po zashnuti zanachavala zlute skvrny. Musel jsem hned rano vyhledat osetreni a jiz samotny fakt, ze se mi lekarka asi 4x omluvila me vede k tomu, ze neco bylo patne. V tuto chvili mam osetreni laserem na 10 dnu (kontrola u lekare) pozastavene a musim si 2x denne mazat postizena mista Belogent kremem. Mam takovy dojem, ze me tim laserem pekne popalili :(
    DA_ANDRACKA
    DA_ANDRACKA --- ---
    TR1: je pravda, ze i to na levym okraji trochu prosvetlava, hele. ale verim, ze ty bolesti v tak velkym lozisku musi byt moc neprijemne.
    nezkousels škemrat o biolecbu i kdyby treba jen na rok, jako pokusny kralik jit "do studie" ?
    btw. vyrabim konopno-zinkove masti, kdybys chtel neco na promazavani. chci udelat i konopno sirnou.
    ale proste spis, ze bys vedel, ze to mazes necim dobrym (msti delam ze smesi bio rostlinych oleji a bambuckeho masla).
    uz jsem prestala verit v zazracnost konopi na psoriazu. ale zas opravdu pusobi protizanetlive a ma vyzivu, tak to neni nic proti nicemu na tu kuzi....
    PERSEEIDA
    PERSEEIDA --- ---
    TR1: Teď je takové nešťastnē období, nástup jara. Jå jsem v podstatě s lupénkou za vodou, ale zrovna teđ se probrala a útočí. Takže pokud se ti to v tomto období nezhoršilo, je to vlastně úspěch.
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam