• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    SONIC666retro original coin-op ARCADE AUTOMATY (Machines && Games)
    DEEFHA
    DEEFHA --- ---
    POHODAVOLE: Hele, jestli moc neotravuju, tak by mě to fakt zajímalo :-) Díky!
    POHODAVOLE
    POHODAVOLE --- ---
    DEEFHA: netuším, máme nějaký dva obyc stroje, do kterých to jde, ale jestli tě to zajima, tak mohu poprosit kámoše, kterej to po víkendu nafoti :-)
    DEEFHA
    DEEFHA --- ---
    POHODAVOLE: ...a zase se zeptám - jaký máš motherboard?
    POHODAVOLE
    POHODAVOLE --- ---
    DEEFHA: napodobne :)

    DEEFHA
    DEEFHA --- ---
    HANNIBAL92: Jj, to mám jakž takž nastudované. Pořád mám ale prostě strach objednat něco z eBay "naslepo". No uvidíme, času dost.

    Jinak mým záměrem je v podstatě něco takového:
    Wiring Up a Neo Geo MVS | Lainblog
    https://blog.soykaf.com/post/wiring-up-a-neo-geo-mvs/
    HANNIBAL92
    HANNIBAL92 --- ---
    DEEFHA: tohle jsi cetl? je tam o nich docela hodne informaci.
    Beginners Guide To SNK Neo Geo MVS - Arcade Otaku Wiki
    https://wiki.arcadeotaku.com/w/Beginners_Guide_To_SNK_Neo_Geo_MVS
    DEEFHA
    DEEFHA --- ---
    CROME: Netřeba. Mám supergun (o pár příspěvků níž), takže si to dokážu dát dohromady sám :-) Klasický MVS motherboard se dá sehnat kolem padesáti liber/éček, takže půjdu touhle cestou. Jen teda trefit ten typ, kromě MV-1C s vertikálním zakládáním rozdíly moc nepoznám. A v těch inzerátech je to jen málokdy dobře popsané.
    DEEFHA
    DEEFHA --- ---
    HANNIBAL92: Díky za info. Já pokukuju primárně po MV-1F kvůli stereo zvuku.
    HANNIBAL92
    HANNIBAL92 --- ---
    DEEFHA: Mam ted automat na baraku, takze se nemuzu mrknout presne, ale mela by to byt mv-1fz. Mam dokonce 2, ale jedna ma nejakou vadu.
    DEEFHA
    DEEFHA --- ---
    HANNIBAL92: Metal Slug je jedna z mých nejoblíbenějších arkád, mám ji snad na všechny platformy, co kdy vyšla. Ale samozřejmě originál je originál, takže konečně :-) Jen teda ještě ten mainboard. Jaký máš ty? Já se v těch typech nějak nevyznám - mám shánět něco konkrétního, nebo je to jedno...?
    HANNIBAL92
    HANNIBAL92 --- ---
    DEEFHA: ja mam mvs asi 4 hry a jednu z ni taky metal slug a skoro nic jinyho nehraju :-D.
    DEEFHA
    DEEFHA --- ---
    Se musím pochlubit - moje první MVS. Teď k tomu ještě sehnat mainboard :-)

    POHODAVOLE
    POHODAVOLE --- ---
    DEEFHA: dobrej vychyt. Máme navíc několik desek, tak je to super řešení :-)
    DEEFHA
    DEEFHA --- ---
    (Not so) poor man's arcade

    Když jsem před časem úplnou náhodou narazil na Jamma PCB s Atari Tetrisem z roku 1988, bylo mi jasné, že to musím mít. Právě u tohohle automatu jsem totiž strávil mládí, konkrétně devadesátky v pardubické herně Sluníčko. Tak dlouho jsem do něj tehdy házel dvoukoruny, až jsem se na jednu minci dokázal dostat až do konce. Nostalgie zvítězila, já obětoval pětistovku (byl to bootleg) a začal jsem přemýšlet, kam bych si tak tu desku mohl strčit. Žádný opravdický arcade cabinet nevlastním a pokud se to někdy změní, rozhodně to nebude v dohledné době. Navíc si rozumím spíš s herními konzolemi a do technikálií kolem automatů moc nevidím... Nedalo se ale nic dělat, Tetris je Tetris a vzpomínky jsou vzpomínky - téhle kombinaci se nelze ubránit.

    Nastudoval jsem si tedy základní informace a rozhodl se jít cestou nejmenšího odporu (a z mého pohledu největší zábavy). Nejsem zas tak úplný bastlíř, takže i když vím, že bych si de facto vystačil se zdrojem a několika drátky, pořídil jsem si místo toho jako "srdce" celého projektu supergun od Retroelectronik. Jako zobrazovač jsem od začátku plánoval využít stávající CRT, kterou si držím právě kvůli starším konzolím. Supergun poskytuje obraz i zvuk přes SCART, takže ideál. Jako napájení lze použít obyčejný PC ATX zdroj, čili zase o starost míň - stačilo ho jen vymontovat ze starého desktopu. Zbývalo pořešit už jen ovládací prvky, které jsem... objednal za čtyři stovky z Číny, provizorně nacpal do krabice od bot a se supergunem propojil pomocí DB15 prodlužovačky. Tak.

    A víte co? Šlape to úplně skvěle! :-D Teď mám v plánu pořídit ještě ARpiCADE, Pi2Jamma nebo něco podobného - prostě abych nemusel kupovat všechny další PCB, na které si moje nostalgická mysl zase vzpomene (Cadash! nutně potřebuju Cadash!), ale jen další Raspberry Pi. No a v té krabici od bot to taky dlouho nenechám, viděl bych to na nějaké pěkné dřevěné bedničky. Rád bych měl víc variant ovládání, které by se mohly vyměňovat, třeba SpinTrak pro Arkanoid. A celkově by ty komponenty (tlačítka, joysticky, spínače atd.) měly být kvalitnější, než tahle čínská šidítka. Na něčem jsem si to ale vyzkoušet musel. Nicméně - celkové náklady byly cca 2800 korun, z toho ale 1500 dělá supergun a 500 PCB, takže ten zbytek není zas tak hrozný, řekl bych.







    DEEFHA
    DEEFHA --- ---
    DEEFHA: ...koukám, že ten zalinkovanej obrázek není vidět, takže ještě jednou. No není to krása?

    DEEFHA
    DEEFHA --- ---
    Meh... Tak dlouho jsem se nemohl rozhodnout, jestli se mi do obýváku vejde fullsize cabinet... až jsem si pořídil zatím aspoň supergun a budu to chvíli honit přes obyč CRT televizi :-) Lepší než drátem do oka, žejo.

    AFROO
    AFROO --- ---
    automaty na prodej:
    Mortal funguje (ale bude treba poladit) tak 2-3 doroka hranej
    ten prostredni (kovboj běží po vlaku) rozbitý monitor z převozu, jinak makal
    pistole nezkoušeny
    automy jsou delší dobu odstavené, východní čechy, s dopravou můžu pomoc
    https://ibb.co/tYyBdnX
    P-20190427-162215 — imgbb.com
    https://ibb.co/Lgtwv3B
    P-20190427-162251 — imgbb.com
    https://ibb.co/QQSw7Mw
    KRLEESH
    KRLEESH --- ---
    Čau, není tu někdo, kdo přestavěl nějakej driving cabinet na Sega Model2,3 emulaci a PC hry s tím, že zachoval původní ovládací prvky VČETNĚ force feedbacku? Pouštím se do neprobádaných vod =)
    POHODAVOLE
    POHODAVOLE --- ---
    Pozor, dnes mi typek nabidl bednu s Arkanoidem, ktery neni origo a pozna se dle napisu Tayto na titulni obrazovce.
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam