• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    SONIC666retro original coin-op ARCADE AUTOMATY (Machines && Games)
    GULDUR
    GULDUR --- ---
    POHODAVOLE: díky za tipy, ono to relativně nespěchá, stejně bych to realizoval až po létě, takže zatím dělám takovej průzkum, na co se případně připravit. Budu samozřejmě sjíždět i ebay, pokud se nějaká skříň nenabídne v okolních státech, kam by si ještě dalo nějak normálně zajet, tj. Německo, Rakousko, Polsko, ale samozřejmě zkusím i ty zdroje tady. Na toho týpka v Prostějově jsem taky narazil, ale něco z toho jakým stylem jsou ty inzeráty napsané mě hrozně odpuzuje, takže tomu se ozývat ani neplánuju.
    POHODAVOLE
    POHODAVOLE --- ---
    GULDUR: zkus se poptat a uvidis. Jinak funkcni CRT neni rozhodne jistota. Kdyz to vezmu zpetne, tak jsem mel u cca pulky CRT zavady na sasku. Byt tebou, tak zkusim toho Cenka a kdybys neuspel, tak dej vedet, ale nebude to presne MVS. Jinak mohu dodat i kontakt na servis v Praze. Dily jsem bral tu a jsem maximalne spokojeny. Akorat uz jsou mimo EU.

    Your One Stop Shop For Arcade Parts And Components
    https://www.arcadeworlduk.com/
    GULDUR
    GULDUR --- ---
    POHODAVOLE: tak moje původní představa byla získat někde klasickou červenou MVS bednu v nálezovém stavu mezi 7-10000 Kč, výhodou by byla aspoň funkční CRT obrazovka. Zbytek jsem plánoval dokoupit v zahraničí - našel jsem týpka, co vyrábí kopie těch originál červených polepů + bych vzal z Japonska tlačítka a joysticky. Originál Jamma board a rom hry už není problém sehnat na ebay, takže tam bych si něco vybral a zdroj si postavil podle specifikací. Takže, když to sečtu, měl jsem představu, že by to mělo vyjít někde kolem 30 - 35K, ale jak píšu níže, je to můj úplně první projekt v tomhle ranku, takže jsem možná přehlédl něco důležitého.
    POHODAVOLE
    POHODAVOLE --- ---
    GULDUR: u nas je dle me docela omezeny trh. Je tu typek z Prostejova, ktery ma inzeraty na bazosi, ale je to hroznej kokot a vse ma predrazeny. Byt tebou, tak se snazim poridit takovy ten "cesky" kabinet, ktery uz bude komplet vcetne crt a kompatibilni s neo geo. Daly se poridit i do 10k. Popr. bych zkusil Cenka z muzea her, jestli mu neco neprebyva nebo napis, kolik chces investovat a mohu se ti zeptat.
    GULDUR
    GULDUR --- ---
    Zdravím všechny, moc rád bych si v budoucnu pořídil celou mašinu postavenou na systému SNK Neo Geo, ideálně oblečenou skeletem MVS z roku 90 a můj dotaz zní, jestli to v našich podmínkách není příliš nákladná ambice vzhledem k případné dostupnosti MVS skříní u nás. Vím, že v USA a Japonsku to v zásadě není problém sehnat, ale netuším jak je tu u nás, popř. jestli se nevyplatí přejít na jiný, podobně dimenzovaný skelet, nicméně v jiném, dostupnějším modelu. Předesílám, že s coin-up nemám žádné předchozí zkušenosti, a tohle by byl můj první projekt nicméně logiku a konstrukci těch systémů chápu a s pájkou a horkým vzduchem si taky docela rozumím.
    POHODAVOLE
    POHODAVOLE --- ---
    Sector Podcast - Minulosť, prítomnosť a budúcnosť herných automatov
    https://www.youtube.com/watch?v=7ntxgVZEMQ8&ab_channel=SECTOR.sk
    KRLEESH
    KRLEESH --- ---
    Kdyby měl někdo zájem, zbavuju se posledních 2 skeletů na bartopy, jsou napůl sestavený, i s 19" monitorama a T-mouldingem. Přecházim na novou kontrukci a tohle jsou poslední ležáky =) Cena dohodou, předání v Praze. Fotky dodám, kdyžtak pošta.
    SIRLOON
    SIRLOON --- ---
    TOOMIX: ten sem projizdel na mobilu a nejak sem to musel minout
    Neni 6k moc? Sem myslel ze material bude tak do dvojky
    DEEFHA
    DEEFHA --- ---
    Tak nějak. Já to měl tehdy nějak trochu levnější, protože jsem byl jeden u prvních, nebo jak to bylo... No ale řádově to odpovídá.
    TOOMIX
    TOOMIX --- ---
    SIRLOON: na webu maj ceny od 6k
    SIRLOON
    SIRLOON --- ---
    DEEFHA: kolik tak vyjde ten skelet?
    DEEFHA
    DEEFHA --- ---
    LUKASHIVA: Já to měl tak, že od Ondry z níže zmíněných OKarcade mám skelet, zbytek jsem (jak říkáš) dobastlil doma. Ale to čistě jen proto, že na dřevo jsem sice levý, ale ty věci kolem elektroniky mě naopak baví :-) Jinak OKarcade to klidně dodají celé "na klíč", máme od nich jeden takový cabinet ve firmě.
    POHODAVOLE
    POHODAVOLE --- ---
    LUKASHIVA: netusim, kolik toho vyrobi, ale v cr bych ani nejakou mega vyrobni linku necekal. Tu delaji kabinety:

    www.okarcade.cz
    LUKASHIVA
    LUKASHIVA --- ---
    Ahoj, mel bych dotaz.
    Je tu v cechach nejaka firma ktera se specializuje na vyrobu a stavbu arcade cabinetu, treba i jako okrajovou vyrobu? Nebo jeho stavba obnasi si v nejake truhlarne, idealne vybavene CNC, zada clovek vyrezani dilu a pokracuje v home bastl modu. stejne tak elektro instalace a systemova cast..
    Predem diky za odpoved.
    DEEFHA
    DEEFHA --- ---
    CROME: Tak to by šlo, to je zhruba dvakrát tolik než z Číny. Díky za info.
    CROME
    CROME --- ---
    CROME: + je myslim dph pokud je to nad nejakou castku, ale me to tenkrat proslo bez.
    CROME
    CROME --- ---
    DEEFHA: Ja to uz kupoval drivejs stalo me to komplet i s postovnym 8500¥ takze nejakejch cca 1700 kc
    Bylo to tu za par dnu.
    2xJoy a 12xbutton sanwa
    DEEFHA
    DEEFHA --- ---
    CROME: Ta sada vyšla na kolik? A za jak dlouho byla doma? Až budu stavět další bedýnku, že bych to zkusil :-)
    CROME
    CROME --- ---
    BOLDRIK: doporucuji tento japonsky shop https://akishop.jp/ nabizeji kompletni katalog Sanwa,Seimitsu originalnich komponentu.
    Nakoupil jsem komplet sadu a jsem naprosto spokojen.
    Samozrejme drazsi nez cina,ale rozhodne se myslim vyplati.
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam